Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky-tak že není přerušovaný styk spolehlivá antikoncepce, to víme (asi) všichni. Ale - podle mě - k němu došlo v době, kdy už bys vzhledem k pravidelnosti MS měla mít po ovulaci - tím pravděpodobnost otěhotnění hodně klesá. Každopádně pokud se netestuješ, tak ti nikdo nemůže zaručit, že k ovulaci nedošlo později. Stejně tak není na 100%, že negativní test bude negativní i za týden (já to tak měla u synka). Tím tě rozhodně nechci strašit (předpokládám, že doufáš, že těhu nejsi
). Být tebou, tak ještě nějaký ten den počkám. Zpoždění MS může být dáno více faktory. Držím palce, ať to dopadne podle tvých představ ![]()
Palina.zl píše:
Ahojky-tak že není přerušovaný styk spolehlivá antikoncepce, to víme (asi) všichni. Ale - podle mě - k němu došlo v době, kdy už bys vzhledem k pravidelnosti MS měla mít po ovulaci - tím pravděpodobnost otěhotnění hodně klesá. Každopádně pokud se netestuješ, tak ti nikdo nemůže zaručit, že k ovulaci nedošlo později. Stejně tak není na 100%, že negativní test bude negativní i za týden (já to tak měla u synka). Tím tě rozhodně nechci strašit (předpokládám, že doufáš, že těhu nejsi). Být tebou, tak ještě nějaký ten den počkám. Zpoždění MS může být dáno více faktory. Držím palce, ať to dopadne podle tvých představ
Palina, děkuju za odpověď. Zatím jsem těhotenství opravdu nikdy neplánovala, a ovulaci si nikterak nehlídala… A taktéž si uhádla správně, že doufám, že těhu nejsem. Je fakt, že po sedmi letech ve vztahu teď máme šílenou krizi, kterou nesu celkem těžko. Ale stále si říkám, že byly i horší stresující faktory, které mou pravidelnost menstruace nikdy nerozházely.. Uvidím, jak to dopadne, ale po pravdě řečeno mám strach. Je možné, že to může být i zánět, protože už čtvrtý den mám zvýšenou teplotu.. Zkrátka ještě pár dní počkám a půjdu k doktorovi.
Pokud máš zvýšenou teplotu, tak bych to opravdu viděla na to zpoždění kvůli viróze. Hlavně buď v klidu (já vím-lehce se to řekne,hůř udělá). Výsledek už teď stejně neovlivníš, tak řeš budoucí situaci na základě budoucích okolností. Za sebe bych ale opravdu hlasovala, že těhu nejsi ![]()
Ahoj holky
, chci se s Vámi podělit o můj,,problémek,, a zeptat se na Váš názor. Poslední menstruaci jsem měla 21.4., MS mám celkem pravidelně (cyklus 29 dní), občas se stane, že je tam odchylka cca 2 dny. S partnerem si dáváme tzv.,,pozor,, s tím, že případně bychom se miminku nebránili, ale zároveň na něj zatím nepospícháme. Bazální teplotu si tudíš pravidelně neměřím. Sex proběhl 1.5, 7.5. a 8.5. V pondělí 11.5. jsem byla na gynekologii kvůli mírnému svědění bez výtoku, dostala jsem mast canesten a tablety clotrimazol, laktobacily a problémy ustoupily a druhý den už jsem byla jako nová, léky jsem dobrala. Akorát od 13.5. mám zvýšenou teplotu, která se drží celý den i noc 37,1, bolesti v podbříšku, nucení na močení, bolest zad a celkem silnou bolest prsou po stranách a vystouplné žíly ( přikládala bych to normálně k blížící se MS, ale příznaky obvykle mívám dva až tři dny před, navíc ta nynější bolest břicha je trošku jiná, není tak křečová jako spíš tlaky, záškuby a jakoby pálení hlavně po ránu a večer, pořád se chodím kontrolovat jestli nepřišla MS), navíc jsem si jen tak ze zvědavosti zkoušela měřit BT dnes a včera ráno a byla 37,2, na gynekologii jsem byla 18.5. na kontrole s tím, že problém snad podle doktorky odezněl, nyní ještě čekám na výsledky cytologie. Těhu test jsem si naposledy dělala v sobotu 16.5. a byl negativní, další chci zkusit zítra ráno, protože cítím, že se něco děje, nastydlá rozhodně nejsem, takže se celkem bojím, z čeho to tak může být. Určitě bych uvítala radši neplánované těhu než ošklivý zánět nebo něco podobného
doktorce jsem problémy říkala a odpověděla mi tak, že mám počkat na MS jestli dorazí, ultrazvuk mi ani nedělala, pouze stěry
máte někdo zkušenost? jsem z toho už docela nervozní, že mi hormony blázní takhle brzo a dlouho a nevím proč ![]()
Poradit asi ani nejde, než jen počkat na ms, a udělat těhu test, pokud máš výsledky v pořádku po zdravotní stránce, tak se není čeho obávat a zkoumat příznaky a počkat na test, ms bys měla mít někdy teď ne?
Dobry den mnel bych dotaz pritelkyne mnla zpozdeni uz 6 tt muze byt tehotna
dekuji za odpovedi
Dobrý den. Chci se zeptat. Menstruaci mám již několik let pravidelnou, neberu HA. Většinou, když dostanu 14. den v měsíci, následujícího mi příjde 14., či 15. den. Poslední jsem měla 14.1., pak jsem 7.2 měla po několika měsících přerušovaný pohl. styk. Dodnes (23.2.) se mi menstruace nedostavila. Včera odpoledne i dnes ráno jsem si dělala Gravitest, který vyšel v obou případech negativní. Už přes týden mám pocit, jakobych každý den menstruaci dostat měla (bolest břicha, bolest v prsou), ale stále nic. Vím, že bych měla chvátat na gyndu, ale chci ještě počkat.. Jak velká je podle vás pravděpodobnost, že jsem těhotná?