Těhotná 7 měsíců po CS

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.11.24 23:16

Těhotná 7 měsíců po CS

Zdravím všechny :) tak to vypadá, že jsem zase těhotná 😀 tentokrat ale 7 měsíců po akutním císařském řezu. No..jsem z toho trochu v šoku u dr jsem zatím nebyla. Ale v hlavě mi lítá spousta otázek..určitě se najdou některé z vás, které to měly stejně či podobně..jak to vaše tělo zvládlo? Po tak krátké době? Bylo vše v pořádku? Jde mi o to, ze nemáme moc nikoho na pomoc, tak mám strach z nějakých hospitalizací atd :roll: Tedy…dá se to zvládnout? A co potom, když jsou děti tak blízko u sebe? Ne ze bych se nějak rozhodovala, ale zajímá me vše. Tak budu rada, když se podělíte… doslova mě přepadl strach. A to jak z těhotenství, tak z následné péče o dvě takto malé děti (jestli mě chápete) 🙂 věkový rozdíl bude vlastně cca 16 měsíců.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76199
2.11.24 23:24
@Anonymní píše: Více

tak ti nevím, to jsi zase ty?
tahle diskuse tu byla asi před týdnem, akorát že se čekaly dvojčata,
jinak úplně stejné otázky :think: :think: pak to dala zamknout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
2.11.24 23:46

Bývalá spolužačka má ve 23 letech 4 děti hned po sobě a myslím, že je šťastná a v pohodě vše zvládla, takže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.24 00:03

@stinga nene, to určitě nejsem Ja. :D Zjistila jsem to dnes..každopádně do te skupiny se asi nedostanu, když je zamčena, co?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.24 00:04

@- sedmikráska a taky cs? To je spis to, co me děsí :D

• Citovat
  • Upravit
6626
3.11.24 00:18

K lékaři padej okamžitě, důležitý je zkontrolovat jizvu, jestli vůbec těhotenství zvládne. Těhotenství takhle brzo je hazard, takže bys měla mít krizový plán, co budete dělat, když skončíš s klidovým režimem. Tohle nepochopím, antikoncepce nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.24 00:39

@Janli zjistila jsem to dnes, samozřejmě, že k lékaři se objednám. Antikoncepci neužívám uz několik let, mela jsem opravdu velké zdravotní problémy. S Dr jsme byli domluveni, že probereme tělísko teď na další kontrole, která mela být koncem listopadu…proto se na tyto otázky ptam, protože me zajímají osobní zkušenosti, i když ano vím, každé tělo je jiné. Ale jak říkám, taky jsem s tím nepočítala, ale uz to tak je, tak se zajímám..

• Citovat
  • Upravit
7199
3.11.24 01:04

A není dobrý si otázky ohledně toho jestli vlastně zvládneš/zvládnete dvě takhle malé děti a jestli je to zdravotně dobrý nápad pokládat dřív než záměřně souložíte bez ochrany? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.24 02:16

Ach bože…zajímaly me osobní zkušenosti žen, které to měly stejně nebo podobně..o našem vztahu a používání ochrany při sexu nic nevíte, ale na to rýpavé odpovědi mate :palec: počkám do zítřka, jestli se bude chtít někdo normálně podělit o zkušenost, pokud ne, tak smažu :palec:

• Citovat
  • Upravit
6619
3.11.24 06:48

No, mám zkušenost takové vzdálené známé. Šla na potrat a složilo ji to, ale její tělo by to dle x konzultací nedalo. Přitom první dítě bylo vymodlené z IVF. Takže to byl mizerný výsledek pro všechny :nevim: Zrovna po císaři bych si dala sakra pozor. Snad to tedy u tebe dopadne lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35593
3.11.24 07:49

Zkušenost ostatních ti je k ničemu. Mazej k doktorovi ať ti řekne on jestli to tvoje tělo zvládne. Souložit půl roku po císaři bez ochrany je hazard se zdravím. Vztekat se můžeš jak chceš.
A starost o děti zvládnete, spousta lidí mají děti blízko po sobě a přežili to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4734
3.11.24 08:00

Ahoj, dcera se narodila v květnu CS a v srpnu už jsem byla těhotná. :mrgreen: Důležitý bylo zjistit tloušťku jizvy. Častější kontroly jsem měla a zbytečné jsem nenosila nic tezkyho. Když se blizil porod tak jsem měla při sebemenší bolesti jít do porodnice. Syn se narodil o měsíc dříve, taky CS. Věkový rozdíl 10mesicu… zvládnout se to dalo. Náročné to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
3.11.24 08:00

Osobní zkušenost nemám, ale kamarádce se to “podařilo” taky takhle brzy. Určitě je důležité si jizvu nechat zkontrolovat - byla u své doktorky + na fyzio a daly těhotenství zelenou. Bylo ji doporučeno si přes jizvu dávat cross tape a stále s jizvou pracovat - masírovat, promazávat. A jakékoli komplikace hned hlásit - změna jizvy, pálení, bolení.
Držím palce, ať to dopadne dobře. A věkového rozdílu bych se nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
3.11.24 10:50

Tak teda moje zkušenost, když o ni tak stojíš. Dostala jsem velký varování, že pokud do roka otěhotním, tak mám nejen jistou interupci, ale i odebrání dělohy. Takže ač jsem měla dítě po ivf, užívala jsem antikoncepci a navíc jsme měli výhradně přerušovaný sex. Tobě nezbyde nic jiného, než rychlá kontrola a intenzivní modlení. A taky krizový plán, když budeš muset celý těhotenství proležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
3.11.24 11:34
@Janli píše: Více

Já bych to zase tak nedramatizovala.
Zakladatelko přidej se do skupiny „skorodvojcata“ na fcb. Spousta žen mají dítě do roku prvního po cisari, bez komplikací a následků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí