Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
tak ti nevím, to jsi zase ty?
tahle diskuse tu byla asi před týdnem, akorát že se čekaly dvojčata,
jinak úplně stejné otázky
pak to dala zamknout ![]()
Bývalá spolužačka má ve 23 letech 4 děti hned po sobě a myslím, že je šťastná a v pohodě vše zvládla, takže..
@stinga nene, to určitě nejsem Ja.
Zjistila jsem to dnes..každopádně do te skupiny se asi nedostanu, když je zamčena, co?
K lékaři padej okamžitě, důležitý je zkontrolovat jizvu, jestli vůbec těhotenství zvládne. Těhotenství takhle brzo je hazard, takže bys měla mít krizový plán, co budete dělat, když skončíš s klidovým režimem. Tohle nepochopím, antikoncepce nic?
@Janli zjistila jsem to dnes, samozřejmě, že k lékaři se objednám. Antikoncepci neužívám uz několik let, mela jsem opravdu velké zdravotní problémy. S Dr jsme byli domluveni, že probereme tělísko teď na další kontrole, která mela být koncem listopadu…proto se na tyto otázky ptam, protože me zajímají osobní zkušenosti, i když ano vím, každé tělo je jiné. Ale jak říkám, taky jsem s tím nepočítala, ale uz to tak je, tak se zajímám..
A není dobrý si otázky ohledně toho jestli vlastně zvládneš/zvládnete dvě takhle malé děti a jestli je to zdravotně dobrý nápad pokládat dřív než záměřně souložíte bez ochrany? ![]()
Ach bože…zajímaly me osobní zkušenosti žen, které to měly stejně nebo podobně..o našem vztahu a používání ochrany při sexu nic nevíte, ale na to rýpavé odpovědi mate
počkám do zítřka, jestli se bude chtít někdo normálně podělit o zkušenost, pokud ne, tak smažu ![]()
No, mám zkušenost takové vzdálené známé. Šla na potrat a složilo ji to, ale její tělo by to dle x konzultací nedalo. Přitom první dítě bylo vymodlené z IVF. Takže to byl mizerný výsledek pro všechny
Zrovna po císaři bych si dala sakra pozor. Snad to tedy u tebe dopadne lépe.
Zkušenost ostatních ti je k ničemu. Mazej k doktorovi ať ti řekne on jestli to tvoje tělo zvládne. Souložit půl roku po císaři bez ochrany je hazard se zdravím. Vztekat se můžeš jak chceš.
A starost o děti zvládnete, spousta lidí mají děti blízko po sobě a přežili to.
Ahoj, dcera se narodila v květnu CS a v srpnu už jsem byla těhotná.
Důležitý bylo zjistit tloušťku jizvy. Častější kontroly jsem měla a zbytečné jsem nenosila nic tezkyho. Když se blizil porod tak jsem měla při sebemenší bolesti jít do porodnice. Syn se narodil o měsíc dříve, taky CS. Věkový rozdíl 10mesicu… zvládnout se to dalo. Náročné to bylo.
Osobní zkušenost nemám, ale kamarádce se to “podařilo” taky takhle brzy. Určitě je důležité si jizvu nechat zkontrolovat - byla u své doktorky + na fyzio a daly těhotenství zelenou. Bylo ji doporučeno si přes jizvu dávat cross tape a stále s jizvou pracovat - masírovat, promazávat. A jakékoli komplikace hned hlásit - změna jizvy, pálení, bolení.
Držím palce, ať to dopadne dobře. A věkového rozdílu bych se nebála.
Tak teda moje zkušenost, když o ni tak stojíš. Dostala jsem velký varování, že pokud do roka otěhotním, tak mám nejen jistou interupci, ale i odebrání dělohy. Takže ač jsem měla dítě po ivf, užívala jsem antikoncepci a navíc jsme měli výhradně přerušovaný sex. Tobě nezbyde nic jiného, než rychlá kontrola a intenzivní modlení. A taky krizový plán, když budeš muset celý těhotenství proležet.
@Janli píše: Více
Já bych to zase tak nedramatizovala.
Zakladatelko přidej se do skupiny „skorodvojcata“ na fcb. Spousta žen mají dítě do roku prvního po cisari, bez komplikací a následků.
Zdravím všechny
tak to vypadá, že jsem zase těhotná 😀 tentokrat ale 7 měsíců po akutním císařském řezu. No..jsem z toho trochu v šoku u dr jsem zatím nebyla. Ale v hlavě mi lítá spousta otázek..určitě se najdou některé z vás, které to měly stejně či podobně..jak to vaše tělo zvládlo? Po tak krátké době? Bylo vše v pořádku? Jde mi o to, ze nemáme moc nikoho na pomoc, tak mám strach z nějakých hospitalizací atd
Tedy…dá se to zvládnout? A co potom, když jsou děti tak blízko u sebe? Ne ze bych se nějak rozhodovala, ale zajímá me vše. Tak budu rada, když se podělíte… doslova mě přepadl strach. A to jak z těhotenství, tak z následné péče o dvě takto malé děti (jestli mě chápete) 🙂 věkový rozdíl bude vlastně cca 16 měsíců.