Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Musis mit nekoho, kdo bude kit dite celou dobu na starosti. A jestli mas v planu kojit, tak budes akorat kojit.
Záleží co od svatby očekáváš 🤷 za mě teda není ideální ani jedna varianta 🙈 každopádně hrozně záleží na tom jaké budeš mít miminko, jestli budeš kojit, jestli případně bude někdo kdo se o miminko bude moct starat, jakou máte v plánu svatbu…já být tebou tak to přesunu a udělám si třeba jarní svatbu, dokud si ještě těhotná 🤷
První dceři bylo 8 měsíců, když jsme se brali. Svědci si ji celou dobu střídali
Ale bylo hrozně hezké těsně po obřadu a obědě jít na první novomanželskou rodinnou procházku s kočárkem ![]()
Tak asi záleží na tom, jak si svatbu představuješ. Pokud jako velkou zahradní párty, tak bych počkala minimálně 3-4 roky.
@Anonymní píše: Více
Raději těhotná než s dítětem a je jedno jak je staré.
Sice ne jako nevěsta, ale jako člověk, který se o dítě staral, miluji ho a hlídaní mi problém nedělalo. Jen jsem se potom podívala na svatební video, jaká byla svatba.
Jak bylo řečeno. Za prvé musíš mít hlídání. A nejen že musíš mít 100% důvěru v dotyčného, dotyčnou, ale i dítě musí mít 100% důvěru v dotyčnou kterou hlídá.
A to u ročního jen tak někdo nemá. Ano, dítě půjde ke spoustě lidem (příbuzným, které zná) a chvilku se od nich nechá zabavit. Ale vzniká spoustu chvil, kdy dítě bude chtít jít k tobě (jako k mamince a není to možné), pak ho musí dotyčnou za každou cenu zabavit, rozptýlit. Např. focení, oběd, obřad atd… Jestli tedy nechceš mít dítě neustále na rukách, ale pak je zbytečné mít někoho na hlídání a svoji vlastní svatbu si neužiješ.
Zažila jsem takhle několik svateb. Ne na všech jsem hlídala, ale stejně v případě kojení pít nebudeš, takže raději svatbu jako těhotná.
Za mě fakt nejhorší možnost co lze. Krom x jiných starosti, musíš zařídit někoho kdo dítě ohlídá, zabalit mu x dalších věci na zábavu… krom toho, že už máš starosti sama se sebou, tak ještě s tímhle. A buď ten někdo půjde s dítětem večer spát nebo jdeš ty a tedy brzy odcházíš ze svatby
Jak píšou holky, hlavní je, jaký máte koncept svatby a následné oslavy. Kde co bude, jestli vše na jednom místě, nebo se bude někam víckrát jezdit a tak. Já bych to s miminkem asi teda nechtěla, řešit kojení, náhodou bude mít špatnou náladu a pomůžeš mu jen ty, nikdo jiný,… ![]()
Já měla svatbu když bylo dítěti 9 měsíců a za mě úplně pohoda, to už je s dítětem i sranda. Jako těhotná bych se vdávat nechtěla, těhotná nevěsta není nikdy půvabná a působí to celé dost zoufalé jako teď rychle svatba…A 3 měsíční dítě na svatbě taky ne, kojení, uspávání, kojení, prdy, uspávání…
Taky nezapomen na kojeni. Dostat se do svatebnich satu je celkem komplikovane. Muze se stat, ze budes muset cca po 2 hodinach ci drive kojit (dite treba nebude zvykle na lahev, nebudes ho chtit ucit aj.) A jak uz nekdo psal vyse, cela svatba se bude tocit kolem kojeni… Nebudes delat nic jineho nez oblekani/zeslekani satu a kojeni.
Tohle je tezke radit! Nikdy nikdo dopredu nevi, jaka bude situace s malym miminkem. Naplanovat se proste neda. Naopak svatbu musis planovat s predstihem.
Pokud byste radi meli velkou svatbu, tak za me bych ji takhle s malym miminkem nedelala.
Jinak já bych se raději vdávala před porodem, ale ze začátku těhotenství. My měli svatbu, když měl syn rok a docela to šlo. Nebylo to nic velkého, ale museli jsme prostě být ve střehu, co kdy kde syn dělá. Při obřadu byl střídavě v náručí, nebo složil prostě po zemi. Byla to docela i srandovní vsuvka, takže nic špatného se nestalo, ale měla jsem obavu, aby nebyl nějaký uplakaný, nebo nevrlý ![]()
Naši se brali hned po sestinedeli. A při hlídání jsem byla strašně moc moc hodná. Osobně bych se raději vdavala dokud jsem těhotná nebo hodne brzo po porodu, aby miminko bylo s cizí osobou mnohem více v klidu nez pak třeba v roce, kdy mnohem více visí na máme.
Samozřejmě je otázka kojeni, na kterou se nesmí zapomenout, takže asi resit pomocí odstrikani, ale pokud budeš z nějakého důvodu na UM tak máš o starost min.
A ze zkušenosti- čím víc to budeš oddalovat tim je vetsi pravděpodobnost že se nevezmete vubec. Pak prijde druhé, ne-li třetí a ze svatby se stane nesmysl. Vidím to v okolí, kde všechny děti mají příjmení po otci ale zadost o ruku nikde a nebo byla pred otěhotněním a pak se to posunulo někam do pozadí. protoze byli důležitější věci.
Svatba se da naplánovat i do měsíce. Navíc v tehotenstvi je ti horko, takže já bych ze zimni svatby byla nadšená nez to letní horko, kdy jsou všichni zpoceni.
My měli svatbu, když bylo synovi 18 měsíců a vlastně bez problémů. Na obřad byli babi a děda vybaveni sušenkami, takže při obřadu bylo sice několikrát slyšet mnam mnam, když se dožadoval další sušenky, ale novomanželům to přišlo vtipný, takže pohoda
Na hostině žádný problém. Bydleli jsme v místě hostiny, takže jsem rychle uspala a vrátila se juchat
Jako trochu mě mrzelo, když začal ve tři ráno hulákat z chůvičky, já ho musela jít uložit a ukončit mé svatební veselí ![]()
Já myslím, že je jedno jestli je nevěsta těhotná nebo už to dítě je na světě. Na mě ani jedno nepůsobí romanticky, ale jako svatba z rozumu. Nevidím rozdíl
v těhotenství sice nevěsta nemůže pít, ale není tam ten rušivý prvek ve formě dítěte, takže za mě lepší těhotná
.
Příspěvek upraven 02.11.24 v 21:31