Tehotná a chorá?

11
25.3.06 18:03

Tehotná a chorá?

Ahojte, zdravím všetky emiminkáčky. Hoci stránku navštevujem už pekne dlho, až dnes som sa rozhodla prihlásiť. S manželom pracujeme na druhom bábätku (náš Dávidík ma už 2 roky aj 4 mesiace)..no ale k veci, potrebujem poradiť. Tak sme s manželom na miminku pekne pracovali, ale hneď deň po predpokladanej ovulácii som dosť ochorela - horúčky, bolesť celého tela, ale najviac mi to postihlo krk-2 dni som ani nerozprávala, hrozne to bolí, škriabe, už vykašliavam aj hlieny..keďže rátam s tehotenstvom, nedala som si žiadne lieky, okrem babičkovských domácich receptíkov, a po nevydržaní bolesti som akurát vyhrabala Hedelix, tam je písané, že ho môžu aj tehotné, už 6 dní beriem aj kyselinu listovú, no aj tak, mám docela strach, že keďže tá choroba bola práve v čase vytvárania plodu, či nemohla nejako ono eventuálne bábo poškodiť? Poradíte niekto? A ešte čosi, máte niektorá skúsenosti s pitím čínskeho čaju Pu-erh a zeleného čaju v tehotenstve? Môže sa to vôbec? Ďakujem za akékoľvek príspevky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
700
25.3.06 18:34

Ahojky :lol:
já myslím když ještě není jisté jestli jsi těhotná že by ses ničeho neměla obávat. 14dní se teprve něco tvoří a vem si kolikrát ženský zjistí že jsou těhotné a předtím se opily a nebo braly léky na různé nemoci. Myslím že malé riziko je když už jsi alespoň v 5.týdnu kdy se začíná tvořit embryo. Ale i tak jsou to pořád dohady jestli nachlazení vůbec nějaký vliv má. Zkus to pro jistotu vyležet bez léků :lol: já teď taky bojuju s rýmou a kašlem, ale už jsem na konci, tak maximálně porodím 8O :lol:
Jinak zelený čaj v těhotenství moc nedoporučují. Já jsem jeho velkým pijanem tak jsem se uskromnila na jeden šálek denně, myslím že je to jako s kávou. Prostě přiměřeně. Nic se nesmí brát tak vážně :lol: :lol:
Přeju ti ať se všechno vyvede podle tvých přestav a hlavně ať jsi v pořádku :lol: :lol:
Ahoj Jindra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.3.06 18:47

Moc díky za odpoveď, tiež sa týmto utešujem, ale počula som a čítala všelijaké smutné prípady a ..keď my všetky túžime po zdravých detičkách, že jo? Inak, tak ty už si fakt na konci, pamätám si, že keď som bola ja na konci tehotenstva, behávala som po schodoch a nevedela sa dočkať, kedy sa už malé narodí, no ako naschvál, počkalo si ešte dva týždne a potom, keď už bolo na svete, závidela som tehuľkám :lol: Je to fakt zvláštne..ale fakt díky a moc držím všetky palčeky.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
25.3.06 20:43

Ahoj Macka, vůbec si s tím nelámej hlavu. Já jsem jednou v těhu nemocná nebyla (ani rýmu) a nakonec to byl spontální potrat ve 12tt, no a 2× v životě jsem byla těsně po tulení děsně nachcípaná, horečka, bolesti kloubů i v krku a jsou z toho dvě krásný mrňata :wink:. Takhle ty moje dvě „chřipky“ vypadaly 9 měsíců po nakažení tou druhou :wink:
Tak ti přeju ať má tvoje chřipka stejné důsledky.
http://www.volny.cz/…ik/por03.jpg /> Bludička + Kamča + Janeček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
25.3.06 20:54

Ahoj, taky tě chci uklidnit, tak brzy po početí se nemusíš bát nějakých následků na plod. Oplodněné vajíčko docestuje do dělohy 5.-7. den po ovulaci, teprve potom se zavrtává do sliznice, vytváří se placenta a až pak se krevními cévami můžou k miminku dostat nežádoucí látky. Takže se neboj, navíc běžné prostředky na nachlazení miminku nevadí. Co ale vadí jsou vysoké horečky, takže při vyšší teplotě se neboj vzít si paracetamol (Paralen, panadol).

Čaje, které uvádíš, bych asi v těhotenství nepila. Taky jsem někde četla, že zelený by mohl uškodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
25.3.06 21:10

Ahoj Maci,

take bych se nebala, na zacatku tehu to totiz byva „vsechno nebo nic“ :-), ja jsem tesne po otehotneni (cca 4 dny) slavila velmi bujareho Silvestra (dokonce u vas na Slovensku :-), a ac normalne moc nepiju, vyzahla jsem asi pul litru slivovice a dalsi alkohol jako vino, sampanske radeji ani nepocitam. Nicmene zazrakem bylo, ze jsem se ani neopila (a to jindy vravoram po 4 deci vina :-) a za dalsich par dni prislo velke prekvapeni - zacalo mi byt spatne a testik ukazal dve carky. No nastesti cele tehu probehlo v pohode, vsechny krevni testy bez chybicky a mame krasneho zdraveho chlapecka :-)

Preju, at se citis lip a at vam to vyjde!
JANDULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
25.3.06 21:40

Jééééééééééé, JINDRUCHO :)

Ty máš termín porodu 13.4. :) Moje Eliška se narodila v ten samý den - letos to budou dva roky:)

Bezproblémový porod přejí

Baghira a Eliška

(jinak k dotazu - u raného těhotenství to je buď všechno nebo nic - hlavně se nestresuj!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí