Jox nebo Stopangin na bolest v krku v těhotenství?

474
22.3.06 09:19

Bolest v krku

Ahoj holky, nevite, co muzu na bolest v krku? Jox nebo Stopangin??

Diky moc za radu,

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1404
22.3.06 09:21

Ahojky, ja bych nejspise volila Florsalmin. Je to vytazek ze salveje, kape se do vody a klokta. Pri silnejsi bolesti Bioparox sprej - lokalni antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
22.3.06 12:09

Ahoj,

taky mě, když jsem byla těhotná, bolelo v krku. V lékárně mi povolili pouze Homeovox od Boiron. Do dvou dnů bylo po bolesti.

Lasička a Matýsek 15 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
22.3.06 13:53

Já jsem kloktala Tantum Verde (dělají i pastilky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
24.3.06 12:20

Simonko, já s tím též bojuji, otázka je, proč tě v krku bolí. Pokud by se přidaly teploty, pak je třeba navštívit doktora…jinak můj tip ze stránek
 http://www.safebryo.cz/…azenidop.htm#krk

Bolest v krku

Jak postupovat při bolesti v krku během těhotenství? Bolest v krku bývá častým příznakem nachlazení, ale také angín a zánětů dýchacích cest. Lékař by se měl vyhledat v případě, pokud bolesti trvají déle než pět dní, při obtížném a namáhavém dýchání a polykání. Na bolesti tohoto charakteru jsou k dispozici přípravky ve formě tablet, které se rozpouštějí v ústech, dále spreje a kloktadla.
Lépe je vyhýbat se přípravkům obsahujícím lokální anestetikum, což jsou látky znecitlivující, používané k tlumení silnějších bolestí v krku (Drill pastilky, Hexoraletten pastilky, Strepsils plus pastilky, Orofar pastilky, Septolete). V těhotenství lze doporučit tridekanamin adipát (Septisan pastilky), chlorhexidin (Septofort pastilky). Vhodný a u silnějších bolestí často používaný je fusafungin (Bioparox sprej), který aplikuje čtyřikrát denně do dutiny ústní.
Z kloktadel lze doporučit heřmánkový čaj nebo tinkturu z heřmánku (Chamomilla), práškové salinické kloktadlo, které je nutné individuálně připravit v lékárně a minerální vodu Vincentka, dostupná v současné době i ve formě tablet.
Na bolesti v krku často doporučovaná šalvěj, ať už jako čaj nebo tinktura (Florsalmin), se v době těhotenství nesmí užívat! Šalvěj byla shledána jako škodlivá pro plod a může být i teratogenní!
V těhotenství se nesmí používat přípravky s jodovaným povidonem (Jox), existuje zde možnost ovlivnění štítné žlázy u matky i u plodu. Některými lékaři předepisované „Kutvirtovo kloktadlo", které se připravuje v lékárnách, je v období těhotenství také nevhodné.
Při léčbě bolestí v krku stejně jako u kašle je nezbytný dostatečný příjem tekutin. Osvědčeným prostředkem je pití čaje s medem. Med je ovšem nezbytné přidávat do vlažného, ne horkého čaje, jinak dochází ke ztrátě účinnosti látek obsažených v medu. Rovněž zvlhčování vzduch v místnosti pomáhá tlumit bolesti a usnadňuje léčbu.
Takže ať ti to pomůže…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
15.1.12 11:31

mullerovy pastilky v těhotenství

Mám dotaz. Jsem ve 26tém týdnu. Mohu na bolest v krku cumlat mullerovy pastilky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
26.3.14 18:48

Ozivuji diskuzi…jak dlouho může bolet v krku po angine? Měla jsem pozitivní vyter, hnis, penicilín…je to 4 dny po dobrani antibiotik a už mě zase v krku bolí, může to být ještě nějaké doznívání???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.3.14 18:49

No můžeš to mít klidně znovu… Já to tak měla loni v létě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
26.3.14 19:02

To je blbý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
26.3.14 19:10

Mně při angíně pomáhá borůvkový kompot nebo jen šťáva. Polykám pomalu, aby se mi jakoby jimi obarvil krk. Někdy mě totiž bolí v krku dál i přes užívání ATB a po borůvkách to rychleji odezní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
26.3.14 19:18

@ivodička já mám teď angínu potřetí po sobě :roll:,takže se ti asi vrátila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2502
26.3.14 19:40

3× denně vycucat štamprli Vincentky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
27.3.14 08:45

Takže jdu do obchodu koupit borůvky a vincentku :mrgreen: ach jo…a to mám jít se synem za 14 dní do nemocnice :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
30.5.15 20:47

Ahoj holky, oživuji diskuzi… už pár dní mě bolí v krku, jakoby mandle při polykání na jedné straně. není to tak strašná bolest jak u angíny, ale je to hrozně nepříjemné. Nic jiného mi ale není, takže angína to nebude určitě. Nevím, jestli s tím může souviset, že jsem těhotná. Nemáte někdo zkušenost, co to může být? Na mandli je malý bílý čep. A co s tím a co na to? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
30.5.15 21:01
@mischelinka píše:
Ahoj holky, oživuji diskuzi… už pár dní mě bolí v krku, jakoby mandle při polykání na jedné straně. není to tak strašná bolest jak u angíny, ale je to hrozně nepříjemné. Nic jiného mi ale není, takže angína to nebude určitě. Nevím, jestli s tím může souviset, že jsem těhotná. Nemáte někdo zkušenost, co to může být? Na mandli je malý bílý čep. A co s tím a co na to? díky

Nevím, jestli je to správně a naopak vím, že to může znít nechutně :) Ale u nás doma si mamka snažila ten čep z mandle „strhnout“ (vatičkou na špejli namočenou třeba v Joxu). Někdy to zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí