Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prezij!
nam na zuby nezabralo nic, jen kojeni uklidnilo. druhy teda nemam, ale do 15m se mala budila co 2 hidky, do 6m nespala dyl jak 40min az hod v kuse..myslela jsem, ze se zblaznim ci umru na vycerpani. a nespi dodnes, vsravam 3×-4× ale to uz je pohoda..
miminku to neublizi, zkus pres den setrici rezim, manzel ci mekdo jiny muze vzit prcka ven, ze by sis na chvili lehla?
co si dat malego do postele, dat mu prso a spat s nim, aby ses aspon trochu vyspala?
Dudlík nemá, odmítá.
Gel jsem nezkoysela, ale ten se asi nesmí dávat před kojením? On jinak než kojením neusne… Problém je, že se vždycky brzo (myslím bolesti) vzbudí…
Radu vlastně nemám, ale řeším ted do samé. Jsem ve 13 tt, malýmu jsou dva roky a nechce vůbec spát
. Dneska usnul o pulnoci a v sest vstaval, mezitím byl dvakrát vzhůru… tohle trvá už hodně dlouho, jsem uplně KO
. Neuklidní ho také nic jiného než kojení…
Zapojit tatínka, najmout chůvu. Jsem v trochu podobné situaci a naštěstí jsem dost sobecká, takže tatínek si bere na noc malého k sobě. Střídáme se, jednou noc on, druhou já. Je to mnohem snesitelnější
Jup zažila jsem
malý spal se mnou v posteli. Holt to zvládneš. Tomu v břiše je to fuk jen ty budeš unavená. Trénink na to az bude na světe i to druhé a budeš co tři hodiny v noci kojit a do toho druhy bude mít třeba rýmu a bude se co hodinu budit na odsati. Ale přejde to. Dávala jsem na noc medunkovy čaj sobě a nějaký pro děti pro lepší spánek skvrneti
@PAN66 já jsem divná, já prostě neusnu jinak než v noci a v mé poloze
jakkoli jsem vyčerpaná… Takže jo, přes den odpočívám, po o ležím, ale spánek mi to nenahradí. A prcek spí v noci se mnou, takže kojím v leže, ale prostě na boku a s prsem v jeho puse neusnu
Teprve když usne a můžu si lehnout na svou půlku, tak usnu…
Ja davala Nurofen sirup, u nas poradne zabíral a preventivně jsem dala slabší dávku uz před spanim a bylo to sakra znat. ![]()
Ahoj, jen PŘEŽÍT
Mam děti rok od sebe a režim „přežít“ (zejména ve věci spánku) byl u nás aktuální víc než dva roky.. Drž se, šetřit se a každý drobný odpočinek se počítá!!
Pak bude pohoda ![]()
@Anonymní píše:
Dudlík nemá, odmítá.
Gel jsem nezkoysela, ale ten se asi nesmí dávat před kojením? On jinak než kojením neusne… Problém je, že se vždycky brzo (myslím bolesti) vzbudí…
Tak chladit pusu nanukem atd. Kdyz ho to nebude bolet, tak se nebude budit si myslim. Stim kojenim nevim proc by vadil Calgel, ale je dobrej znecitlivy tu bolest.
@Kamcca A znáš důvod nespani? Ten můj toho zas tak málo nenaspi, akorát jsou to dvacetiminutovky, kdy nestíhám spát já…
@Mango_Lassi No když si toho mého vezme manžel, tak to je jako nechat ho vyrvat ![]()
@Tichošlápek diky
já Teda myslím, že spánek hormony dost ovlivňuje a může tak ovlivnit i těhotenství, zvlášť v 1. Trimestru… Každopádně je fajn slyšet že žena i děti prezily ![]()
Omlouvám se za chyby, tablet, blbě se mi pise…
Proč by se nemohl dát gel před kojením? Stačí pár minut před, aby zabral, pak klidně nakoj. POkud máš fb tak si najdi skupinku „Skorodvojčata, aneb malý věkový rozdíl“ tam tě holky hodně podpoří a poradí, mám děti 16,5m od sebe, takže to taky znám. A dej na noc Nurofen. Sice říkáš, že s tím bojuje už měsíc, ale když dáš třeba 2-3noci, tak se bez bolesti vyspí a pak tu bolest bude i líp snášet a další noc už třeba zvládne bez léku. Miminko to zvládne, ale ty když budeš nevyspalá, tak budeš vynervená, začneš být na staršího protivná, on bude z tebe nervní a protivnej a budeš v začarovaným kruhu. Nehledě na to, že pak z únavy můžeš přehlídnout nebezpečnou situaci a může se něco stát.
Hodně zdaru a ať je brzo líp ![]()
@Anonymní píše:
@Kamcca A znáš důvod nespani? Ten můj toho zas tak málo nenaspi, akorát jsou to dvacetiminutovky, kdy nestíhám spát já…@Mango_Lassi No když si toho mého vezme manžel, tak to je jako nechat ho vyrvat
@Tichošlápek diky
Omlouvám se za chyby, tablet, blbě se mi pise…já Teda myslím, že spánek hormony dost ovlivňuje a může tak ovlivnit i těhotenství, zvlášť v 1. Trimestru… Každopádně je fajn slyšet že žena i děti prezily
A kde je chyba, že ho manžel nedokáže uklidnit? Jako ženské, nechápu, proč je nutné dělat ze sebe takové údernice. Mám to hozené jinak, dítě je obou, tak ať se laskavě stará. Nervy mám jen jedny, sorry. Můj spánek je taky drahocenný
@Anonymní píše:
Dudlík nemá, odmítá.
Calgel nebo jiné lokální anestetikum určitě vyzkoušej zabírá to rychle (sama jsem si to jednou dala ze zvědavosti na špičku jazyka a celkem jsem se divila jak to znecitliví).
Před kojením natřít a trochu počkat (třeba 10 min).
Nedávno jsem na Pregnancy animations shlédla video, kde bylo ilustrováno jak to vypadá v ústech dítěte při sání z prsu. V podstatě se bradavka natáhne skoro až k mandlím a tak to mlíčko stříká rovnou do krku. Video mělo demonstrovat, že uspávání kojením nemá vliv na vznik zubního kazu u batolat. Tak si myslím že se dítě s mlékem toho gelu nenapolyká ![]()
Asi potřebuju jen uklidnit, že to bude v pohodě.
Jsem v prvním trimestru, a ročnímu, donedavna slušně spicimu, začaly růst stoličky. Už je to přes měsíc, co spím průměrně 4 hodiny denně. Budi se, řve, chce pořád kojit. Uspím ho a za 20 minut je zas vzhůru… Nic než prso na něj neplatí, vůbec se nenechá uklidnit, jen řve a řve dokud nedostane mléko (Sunar nechce)… tak mě manžel nenzastoupí…
Maminky skorodvojcat, zažily jste? Přežily jste?
Mám strach o mimco v břiše, aby takový zápřah zvládlo…
Jinak odstavit nechci, nechat vyřvat nechci, přes den se snažím odpočívat ale moc mi to nejde…
Pardon za anonym, jsem teprv v 8. Tydnu, zatím je to tajemství…