Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsme těhotná 6 měsíc, a chci se zeptat, zda je pro mě vhodné koupat se na koupalištích? asi spíš ne, je to tak? děkuji
Kamarádka loni plavala ještě v den porodu. Konkrétně v Orlické přehradě.
@Black Cat píše:
Kvuli infekci. Proc asi…
Kvůli infekci bych brala v přírodě-řeky, přehrady,atd.Ale koupaliště ne.
@Anro No koupaliště může být horší než přírodní čistá voda. Dost často jsou koupaliště přechlórovaná a to může „vyzabíjet“ poševní mikroflóru. To může citlivým ženám způsobit kvasinkovou infekci. Pokud na to někdo trpí i normálně, má k tomu v těhotenství ještě větší předpoklady. Doporučuje se používat tampon namočený v oleji.
Takové tampony se daji koupit v lékárně nebo možná i drogerií. Ja považuji za čistou piskovnu…ale ledová voda je o infarkt
Do veřejného koupaliště by me nikdo nedostal brrrr. Relativně malý objem vody, každy do toho močí, chloru extra,…z toho jsem měla kvasinky jako kravička uz několikrát (Za mlada
) ![]()
Jsem v 8.měsíci a na koupaliště jdu zítra, jen si koupím v lékarně těhotenské tampóny.. A nebudu si opalovat bříško, tak přes něho namočený ručník..
Já bych šla
Sama se v létě chystám chodit s dcerkou na koupaliště. Co bychom v tom vedru dělaly?
![]()
Já jsem v těhu na koupaliště i do rybníku koupat chodila.dr mi doporučil po koupání na noc dát čípek gyntyma a vše bylo ok ![]()
Koupala jsem se, na pískovně, vždycky jsem použila tampon Senta Protect.
Je to čistě na tobě. Já šla a chytla mykozu. Jiné se nestane nic.
Hlavně si chlad´na slunci bříško mokrým ručníkem, nenech ho přehřívat.
Ještě se ti může stát i to, že ti pěkně naskáčou pigmentové skvrny. Vlivem změny hormonálních hladin a pak budeš pěkně flekatá ještě celou zimu…