Antibiotika v těhotenství, Azithromycin Actavis

4.6.15 07:44

Azithromycin Actavis

Maminky, toto jsou má druhá ATB v těhotenství. Beru je už 5. tý den a ještě nepozoruju zlepšení. Má nemoc se vleče už dlouho, brali mi krev, dělali kultivaci a nasadili tohle. Bral jste to někdo? Kdy se Vám objevily účinky? Mám to na zdlouhavý kašel - lehce pozitivní výsledky na chlamydie se píše ve zprávě. Už jsem zoufalá :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3355
4.6.15 13:13

Na chlamydie je to správně zvolené ATB, v těhotenství ho můžeš. Ale léčba chlamydií je dlouhodobá, někdy celkem svízelná, někdo doporučuje léčit je i několik měsíců…záleží jaké dělají potíže, jak reagují na ATB…za 5 dní zázraky nečekej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.15 13:20

@BaMaK bylo mi řečeno: „akutní reakce na chlamydie“, mám záchvaty kašle, který jdou až do zvracení, jakoby se mi v krku hromadily hleny a ty mi zúžovaly krk - otvor na dýchání - nevykašlu nic, prakticky jen sliny

ty máš s touto léčbou zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
5.6.15 06:20

@Špuntice1986 Tak mi to nějak nesedí-dlouhodobý kašel a akutní reakce na chlamydie… Ano měla jsem chlamydiový infekt- taky kašel, bolest v krku, únava, po 7 dnech ATB to bylo v pořádku, jen to nejde vždycky tak rychle. Ten kašel taky nemusí zmizet hned- sliznice je oslabená, podrážděná…nepálí tě žáha? Nejsi alergik? Všechno může hrát roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.15 07:24

@BaMaK od prosince jsme byla nachlazená, v únoru jsme otěhotněla a neléčila se, jen babskými radami, jenže nachlazení resp. kašel neustával, ve 2. trimestru Klacid (bez předchozího odběru krve) - po týdnu, kdy jsem ho dobrala vše stejné, šla jsme na plicní kliniku - udělali mi testy na alergie - NIC, astma NENÍ, pak test z hlenu na černý kašel a chlamydie:

Chlamydia spp. IgG 0,31 negat. IgA 1,69 slabě posit. ECP 66
Závěr: Protrahovaný kašel, slabě posit. Protilátky proti chlamydiím třídy IgA

Nikdy jsme tohle neměla, Klacid zabral a já druhý den byla jako uzdravená, bez příznaků, jenže po týdnu se to vrátilo. Takže neznale očekávám zázrak i nyní. :mrgreen:

Žáha mě nepálí a alergig nejsem. Rentgen plic až po porodu pokud se to do té doby nezlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
5.6.15 08:28

@Špuntice1986 Tak to nevypadá nijak děsivě. Černý kašel mě taky napadl-je toho teď hodně, ale lidi se často vyděsí…a navíc Azitromycin na něj zabírá, takže by to bylo jedno…chlamydie umí potrápit, Většinou se léčí cca 3 týdny, ale v těhotenství si každý dává na léky pozor. Je to těžký, vydrž, bude líp :-). Klacid a AZitromycin jsou velmi podobné ATB-oboje na chlamydie dobře zabírá. Tak ať je ti brzo líp. Jenom ještě-těhotenství oslabuje imunitu, celkem hodně-musí, protože mimčo je pro tělo z poloviny „cizí“-takže to hraje taky roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.23 07:22

Brala jsem nedávno azithromycin, sice na něco jiného a „jen“ tři dny, nicméně mi přišlo to jako dost silné antibiotikum. Byla bych v klidu a nespekulovala, že chci něco jiného. Azithromycin bez předpisu - https://wourldpillseller.com

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí