Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím
Všecky budoucí maminky, které se cítí samy nebo jsou pořád doma samy, co jsou třeba i na rizikovém těhu jako já…
![]()
Kdy váš muž je od rána do pozdních hodin pryč a když už příjde pracuje i doma, a na sdílení vašeho těhotenství nemá už náladu…
samozřejmě chápeme své muže, snaží vydělat peníze, aby nám bylo hezky, ale co my??? Co děláte vy, za aktivity? Poraďte mi…
![]()
I když to tak není, tak si připadám na to těhotenství sama…
Budu ráda, když napíšete cokoli… ![]()
Tak někteří chlapi moc nesdílejí těhotenství ani když mají dostatek času, jestli má tak málo času, tak bych se začala psychicky připravovat na mateřství až budeš pořád sama ![]()
myslím to dobře
Ahoj,vydrz.az se mimi narodi, sama nebudes;)mam dvoumesicni a trilete ditka doma, vim jak se citis, v tehu taky hodne delaji hormony.ale priprav se, ze pak se budis citit na vsechno sama jeste vic. najdi si kamaradku, se kterou si budete oporou. kolikrat uz mi taky doma vsechbo lezlo na nervy, byt s holkama sama, manzel sela dvanactky a prijde a je unavenej.tak se drz. hlavne at jste s mim zdravi!!
Úplně ti rozumím, já to tak měla v prvním těhu, přítel měl novou práci, pořád samé přesčasy, navíc jsem bydlela chvilku v novém městě, takže žádné kamarádky…hodně času jsem trávila na internetu, psala jsem si s holkama na FB nebo tady na Emiminu nebo hodně jezdila k našim. Nakonec to uteklo, ani nevím jak, ještě si užívej klidu a pohody a toho, že může odpočívat, kdy chceš, já teď čekám druhé a jak ráda bych si někdy jen tak lehla a odpočívala ![]()
Ahoj. Ja mam kamionaka takze sem sama i v noci
taky si obcas dost tesknim ze sem a budu na vse sama. Ale zas mam uzasnyho pritele kterej za vikend temer vse dozene
horsi to asi bude az porodime. ![]()
@Conulka Jo jo na to jsem právě myslela taky, že to samé mě čeká i potom…hrůza…ale na miminko se těším a vím, že mě to zaměstná natolik, že mi to nebude tak vadit…asi…
samozřejmě tu situaci neznám ještě v ní nejsem…bude to naše první dítě…a to chce hned jak budu moci druhý, ti chlapi si to představují moc snadno, ale celé dny pak být se dvěmi dětmi a malými to asi těžko a pořád sama…to nedám a ani nechci…chtěl jsem radši jen jedno, právě kvůli tomu, že mi můj muž nebude moci pomoci, když je pořád v tahu…a samozřejmě, když už příjde dříve tak si radši jde na pivo…třeba to bude jiný, není to vždy ale…samozřejmě mi řekl na to, že chci jen jedno dítě, že jsem sobecká, ale když nemáme ani funkční babičky ani jeho pomoc se mám z toho pak asi zbláznit či co…
vůbec nevím mám zamotanou hlavu…jasný teď budu řešit své první mimčo na, které se moc těším…
![]()
Užívej, dokud se nudíš:)
málokterý chlap bude těhotenství ´prožívat… oni „pochopí“ že to dítě fyzicky existuje, až porodíš:)
@Viollett tak já jsem doma zatím jenom měsíc a něco, ale stahuju si různé seriály, třeba i několik řad a koukám na to v pc
. Celkem mi to utíká. Co budu dělat až mě to omrzí, to netuším ![]()
@Viollett ja te uplne chapu. Taky se na mimco strasne tesim a zaroven si pohravam s myslenkou, ze bude jen jedno abych si mohla ponechat i svuj standart ![]()
@Boudová @Katuskka @ugu jeeee vás tu je
moc vám děkuji
za vaše názory a podporu…taky jsem v cizím městě (Praha) prakticky…prostě tu těch přátel moc nemám, proto to řeším zde na emimino…
Prostě je 22:17 a já nemůžu ani spát…po celém dnu kdy je člověk sám, jít sama i spát je to hnus…
vím, že když je váš muž navíc pracující přes noc je to samozřejmě ještě horší ![]()
Asi začnu dělat nějaké noční vycházky nebo něco pracovat nebo se naučím snad pléct ![]()
@Lejaa píše:
Užívej, dokud se nudíš:)
málokterý chlap bude těhotenství ´prožívat… oni „pochopí“ že to dítě fyzicky existuje, až porodíš:)
To je pravda ![]()
@sarink No měsíc doma to je ještě fajn, taky jsem to ze začátku brala jinak, spíš jako relax, teď jsem doma 7 měsíc na riziku a seriály ty už mě dávno přestaly naplňovat, hlavně byly hrozné ty začátky těhu jelikož, byla zima a nedalo se vůbec nic, teď člověk může aspoň ven, jenže s kým??? Opět sama???
to se mi nechce teda…nebo jak kdy.. ![]()
@Boudová Jo jo mám to stejný, jedno mimi by mi úplně stačilo, apak bych začla opět cvičit a dřít na sobě a na věcech, které jsem chtěla, nebo se rychleji vrátit do práce…
jenže, byla bych prej sobec mi řekl můj muž…
a jak si vždy chlapi hledají ženkou na sex, když nedej bůh my ženy stávkujem nebo tak, tak mi můj řekl, že si najde jinou ať mu dá ještě jedno dítě…blbá sranda…
![]()
@Viollett no teď řešíš nudu, ale až budeš maminka, tak budeš řešit nevyspání, únavu a psychický vyčerpání (teda pokud neporodíš nějaké ultrahodný miminko) a to je horší a to teprve potom chlap strašně chybí
nechci tě strašit, ale zkus si s ním dopředu promluvit, že by se ti líbilo, aby měl s miminkem vztah už úplně od mala a blabla, tím ho trošku zaháčkuješ a on se bude určitě snažit být s ním co nejvíc anebo systémem mírného protiútoku, že když málo vídá jedno dítě, tak na co si pořizovat druhé ![]()