Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte ženy,
potrebujem sa poradiť a prosím o slušné reakcie.
Som mama jedného syna a po druhom dieťati som vždy túžila. Lenže momentálne som v situácii, ktorú som si nikdy nepredstavovala a neviem, čo je správne rozhodnutie.
Bola som 11 rokov vo vzťahu s partnerom (otcom môjho syna). Dlhodobo to nefungovalo – bola som na všetko sama, málo blízkosti, málo intimity, veľa stresu, financie, nezáujem. Dieťa sa nám celé roky nedarilo. Pred dvoma mesiacmi som to ukončila a partner sa odsťahoval.
Po rozchode som sa stretávala s iným mužom. Citila som sa osamelá, ale chýbala mi blízkosť, pocit, že som chcená. Áno, spravila som chybu – nechránili sme sa.
Následne sa bývalý partner začal vracať, plakal, chcel rodinu zachrániť. On o tomto muzovi nevie…Dnes viem, že s ním chcem skúsiť vzťah znovu, ale dieťa s iným mužom by náš vzťah ani on psychicky nezvládol.
Som momentálne veľmi skoro tehotná (cca 4–5 týždeň). Otec tohto tehotenstva dieťa nechce. Finančne ani psychicky by som na ďalšie dieťa sama nebola pripravená.
Po deťoch túžim. Milujem deti. Ale nie v tejto situácii, nie takto, nie bez istoty, podpory a pokoja.
Zvažujem interrupciu a hrozne ma to bolí. Bojím sa, že budem ľutovať. Zároveň sa bojím, že ak si dieťa nechám, rozpadne sa mi rodina a ublížim aj svojmu synovi.
Prosím, čo by ste robili vy na mojom mieste?
Ako ste sa vyrovnali s podobným rozhodnutím?
Dá sa s tým žiť ďalej bez toho, aby to človeka zlomilo? Ďakujem každému, kto odpovie s pochopením
Este chcem dodať syn ma 9 s partnerom 11rokov…mali sme cca 3roky ťažšie obdobie lebo sa dostal do nejakých problémov…ale roky predtým to bol naozaj super muz
Nedokážem toto urobiť ani synovi ani jemu…mrzí ma co som urobila ale vrátiť to uz nejde ![]()
Tady se nemá moc co jiného poradit než ten potrat
bolet tě to určitě bude, ale pokud víš, že bys další dítě (hlavně finančně) nezvládla a partner by cizí dítě těžko zkousl, není moc co řešit. Příště prostě takovou blbost (nechranit se) neuděláš.
Šla bych na interupci, i když jsem proti, každopádně jsou situace, kdy to je nejlepší reseni..byla blbost se nechranit, to už zpět nevezmes.
Když si dítě necháš, partnera ztratíš a budeš sama, dalšího chlapa hledat s 2 dětmi není snadné..
Blbá situace fakt.
@izabe mozno finančné zvládla..ale ostala by som s deťmi sama..s tým co som sa stretávala mi napísal ze.by to finančné nedal..chuj..ale tak mi treba..neviem kde som dala rozum proste…syn by to nepochopil otca miluje..a viem ze otec syna ma svoje chyby ale verím ze ked sa začneme obaja snažiť pojde to…nechcem ho preto stratiť lebo naozaj zažili sme aj vela dobrého…mrzi ma co sa stalo ale uz je to tam…momentálne ma boli to ze som sa nechránila…nechápem ako 15rocna…lebo veď prerušovany styk isto sa nic nestane…a to ze po dieťatku tuzim no nie takto
@lucynka25 úprimne bola som proti interupciam kým som sa nedostala sama do zlej situácie
bolí to a hovorím dostala som životnú lekciu
@Nikola333555 chápu
Je to opravdu zákon schválnosti. Prekousni to a objednej se co nejdříve, ať to máš za sebou ![]()
Mám známou co si dala s jejich kamarádem 3 v mládí a vznikl z toho syn, bohužel ne manžela, takže má dvě děti, každé s jedním, jedno už měla… Proběhl rozvod a prvni dítě je ve střídavé péči s ex a druhé táhne sama, s tím že ten druhý se sem tam staví..to prostě nevymýšlís ![]()
@Nikola333555 píše: Více
Je to na prd no
ale jak říkáš, stalo se, nevezmeš to zpět. Teď hlavně ať všechno proběhne bez komplikací a s partnerem pořádně zamakejte ať váš vztah zachráníte
a příště už fakt takové blbosti nedělej
@lucynka25 som v nemocnici lebo čakajú ze ci nemam náhodou mimomaternicove toho sa bojím.. nevedeli nájsť poriadne na sono..ale vraj evidentne nie tak cakam…lenze úprimne neviem co poviem mojej gynekologické ze preco chcem potrat ked som tak veľmi bábätko chcela:/
Ako je mi to ľúto túžim po bábätku ale nie takto
@izabe určite nie..ja som práveže bola verná..pamätám si ako som vždy hovorila nedokázala by som. podviest..ale nikdy nehovor nikdy..naozaj sme to mali dost zle..stále sama intimita 0 a stalo sa..uz ťažko plakat nad rozliatym mliekom..myslíte že dokážem s tým zit? na modrom koniku ze vražda a podobne…to akurát len placem z toho
Složitá situace, ale nemusíš nikomu nic vysvětlovat. Nikoho jsi nepodvedla, jen byla chyba, že jsi se nechránila. Co se dá dělat, čas nevrátíš. Držím palce atˇvše dobře dopadne ![]()
@arinecka ďakujem ze ma nesudis💜 ja to viem..ja sama nechápem…neviem si to vysvetliť..proste hlúpa
Vždyť si sama odpovídáš. ![]()
Proč se chceš vrátit do nefunkčního vstahu, nechápu.
@Atisia lebo ho stále ľúbim..je otec môjho syna..a viem ze bolo vela zlého viem ze nefunguje no viem ze chce začať natom pracovať…ja chápem ze môžeš krútiť hlavou a nie si jedina…ale poznám ho a viem ze ked zapracujeme pojde to..aspon dúfam:/
Tak to mě opravdu moc mrzí, že jsi v takové situaci. ![]()
Na tvém místě bych asi přemýšlela spíš o té interrupci, i když to pro tebe musí být určitě těžké. Ale upřímně si myslím, že by to tvůj partner se kterým máš syna, asi těžko přijal. ![]()
Jinak, to co si o tobě bude myslet tvoje gynekoložka, hoď za hlavu. Však je to tvoje věc a hlavně tvé rozhodnutí. Ona tvým životem nežije… ![]()