Těhotná k moři

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ha
514
21.5.07 19:21

V 16tt…pokud se cítíš, nemáš rizikové těhotenství, klidně jeď.
Když jsem čekala malou, ptala jsem se na to také svého gynekologa, neviděl jediný důvod nejet (za splnění podmínek) a to kamkoliv, snad krom nějakých necivilizovaných zemí (už tu bylo zmíněno) :D, vč. koupání…
Byla jsem v 5m, jeli jsme 2000km autem (Francie) a akorát tam byly teploty kolem 38°C a přežila jsem, sice jsem v horku nadávala bo už v tu dobu jsem měla dobrých 8kg navrch a takové vedro prostě nemusím, ale užila jsem si to. S manželem jsme se vyblbli v moři a prostě jsme fungovali tak jako vždycky :D
Pokud bych těhu jela opět, jen už bych asi nejela autem, ale letěla, je to mnohem pohodlnější :lol:

Pěknou dovolenou.
Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.5.10 20:37

Bára

Ahoj, já jsem ted tehu v 5tt.A ptala jsem se doktora jestli vadí cesta do chorvatska.Řekl že moře léčí a nám to jedině prospěje.Jen vodu jedině balenou.Jedeme teda autobusem,ale v prvním těhot.jsem žádné nevolnosti neměla,tak snad to bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LLLuuucciiiee
9.6.10 15:27

Ahoj určitě moře doporučuji jsem ve čtvrtém měsíci a k moři se chystam v srpnu.Kamarádka co byla před týdnem u moře je v 6měsíci a hned by se tam vrátila,ale taky manželka bratra tam byla jako těhotná a říká že ji to jen prospělo a pořád mě do toho uhání ať jedu.Tak že přeji hodně štěstí při rozhodování. :-D

• Citovat
  • Upravit
7
1.7.10 12:54

Ahojky. Minulý rok jsem koncem 3 měsíce potratila. Nikdo nevěděl proč..prý se to stává. Naštěstí jsem do 14dnů otěhotněla znovu :-D No a ve 4 měsíci jsme jeli na 2 týdny do Černé Hory.. doktorka mi to nerozmlouvala..prý mám dělat co mi svědčí :-) Tak jsme jeli autobusem..24hod cesty..celou jsem ji prospala..bylo to naprosto v pohodě. Asi po týdnu jsem začala hodně krvácet..když píši hodně..tak myslím opravdu moc.. tak jsem strávila pár hodin na smskách se svou doktorkou..řekla že mám být v klidu, užít si zbytek dovolené..raději se moc nekoupat a nepřehřívat se.A až se vrátím tak že se mám stavit. No myslela jsem že jsme o to znovu přišli..během dvou dnů jsem přestala krvácet..na sluníčku jsem byla dál..a koupala jsem se tak jednou denně..bylo mi fajn. No a když jsem se vrátila..tak jsem zjistila,že malá je naprosto v pořádku :lol: Teď má 4 měsíce a je úžasná! Zdravá! A to nejhodnější mimino..pořát se jen směje. Byla to podle doktorky nejspíš sraženina po tom potratu..takže ani o nic nešlo. :-) Myslím si,že příště až budu těhotná tak pojedeme zase..S přítelem jsme si odpočinuli! A hlavně! Byla to poslední dovolená kde jsme byli samy!! :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BodlinaH
21.7.10 11:02

V těhotenství k moři

Já vím, že toto je již hodně stará diskuze, ale říkám si, že se třeba najde i nějaká jiná budoucí mamča, která bude hledat info stejně jako já, tak si neodpustím příspěvek :wink: … když tu čtu jak některé mamči píší, že by těhotné nikdy nikam necestovali, připadá mi to trochu přehnané. Jsem ve 21 tt a právě jsem se vrátila z Chorvatska. Bylo to vážně super a myslím si, že pokud není těhotenství rizikové a vše probíhá, tak jak má, tak je to jedině prospěšné. Dychat ten mořský vzduch, dát si zdravou slanou koupel (což mi na těch pár dní pomohlo od exemu) a ochutnat nějakou tu potvoru z moře vytaženou, je podle mě pro nastávající mamču i miminko hodně prospěšné :palec: … (jen pokud jedete autem, tak se připravte, že je dobré dělat časté přestávky na protažení - chvílemi už jsem nevěděla jak si sednout)… a pokud si nejste jisté, tak se poraďte se svým lékařem. Těhotenství vážně není nemoc a maminky by se neměli moc omezovat. To mimčo to uvnitř vycítí, když jste zbytečně úzkostlivé :wink:

• Citovat
  • Upravit
7159
22.7.10 11:17

my jsme se vrátili v neděli z chorvatska, manželka je v 23 TT, týden před odjezdem dokonce ležela v nemocnici, protože krvácela a měla hematom, a po propuštění měla klidový režim, doktorka nás nakonec k moři pustila, protože řekla, ležet může tam stejně jako doma, jediné riziko je ta delší cesta s tím drncáním, ale jinak není problém být u moře, více odpočívala, nenemáhala se, takže žádné velké plavání, žádné výlety, a bylo ji lépe u moře, kde se mohla zchladit, než aby se potila tady, kde byly také 35° vedra a potit se zavřená v bytě, těhotenství není nemoc, tak proč si to neužít. Pro jistotu jsme měli kontakt na nejbližší kliniku a domluveného doktora. A vše bylo OK, dovolenou jsme si užili, nyní po návratu kontrola u Dr, a vše v pořádku, hematom se ztratil.
MMCh, na stejné pláži leželo s námi dalších nejméně 6 těhulek, jak místních , tak i zahraničních, a jedna paní z Belgie dokonce v 8 měsíci, a taky v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
8.8.10 21:37

No já jsem byla u moře také, letos v červenci…vlastně jsem si dělala test týden před odjezdem a byl pzitivní, takže jsem hned utíkala k lékařce, aby mi těhotenství potvrdila…byla jsem sotva ve třetím týdnu, na 100% mi nic nepotvrdila, ale dovolenou mi schválila, neviděla na tom nic divného. A musím říct, že mi tam bylo úžasně, jeli jsme autem do Chorvatska a ani jsem nevěděla, že jsem těhotná…nevolnosti přišly, až jsem byla zpět doma
No a teď počátkem září se chystáme do Řecka (to budu začínat 4.měsíc) a lékařka mi to dokonce doporučila, můžu bez problémů letět, prý mi to jen a jen prospěje, takže maminky, klidně leťte, pokud se na to cítíte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
19.8.10 10:38

Nehcápu proč jste zavrhla letadlo. Já jsem momentálně ve 12 týdnu a v 9 týdnu jsme s přítelem letěli do Egypta. Musím upozornit, že mám také bezproblémové těhotenství, nebylo mi špatně ani v letadle, ani následně v autobuse, co nás vezl do hotelu a ani na výletě lodí, na kterém jsme byli. V Egyptě jsem byla již potřetí, dvakrát mě postihla faraonova pomsta a teď v těhotenství jsem žádné střevní problémy neměla. Naopak si myslím, že dlouhá cesta autem je daleko horší než pár 3-4 hodinky v letadle. Nehcápu, co furt všichni mají proti letadlům. Pokud nemá žena rizikové těhotenství, letadla se vůbec nemusí bát :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
19.8.10 10:48

proč si myslíš, že jsi sobecká když jedeš k moři těhotná? Je snad sobectví dýchat zdravý a čistý mořský vzduch? Pro miminko to nejlepší? Je snad sobectví plavat v moři, když se plavání v těhotenství doporučuje? Na tom jet k moři není nic sobeckého. Těhotenství není nemoc a nevidím důvod, proč nedělat věci, které žena dělá normálně. Samozřejmě že jsou jistá omezení, ale neznamená to sedět doma a 9 měsíců jen čekat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hudlabudla
25.1.11 18:19

Ahoj, prosím tě v kolikátem jsi byla měsíci? S manželem bychom rádi taky na dovolenou, 10 denní do Chorvatska k moři, autobusem. Je to termín 10. - 19.6. a termín porodu mám 22.8. Samozřejmě bychom jeli po domluvě s doktorem, jsem prvorodička, nemám zkušenosti. Jen mě zajímá, v jakém jsi ty byla měsíci (týdnu), když jsi to měla ok:-))

• Citovat
  • Upravit
BodlinaH
25.1.11 21:06

Ahoj,já byla v pátém měsíci. Byla to bomba, vedra jsem přežila ve stínu a moře mi dělalo moc dobře. Dneska už mám krasnou dvouměsíční holčíčku :-) a těším se až pojedeme k moři společně :-)

• Citovat
  • Upravit
4548
1.4.11 00:09

Jet, proc ne? Nevim, jak daleko budes v tehotenstvi…
no, za sebe bych rekla, ze letadlo je lepsi nez auto do Chorvatska - kratsi doba cestovani, urcite nepotkas zacpu na silnici, a je to bezpecnejsi.
Ja letim z USA do Evropy tam ve 22 tt a zpet 32 tt. V obou predchozich tehu jsem letela pres 12 hodin po v 31. a 32. tydnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.12 03:43

Ahoj, já teda u moře jsem a doteď nic moc :D jsem 10 měsíce ve Španělsku na Kanárech a to vedro celý první trimestr bylo dost neúnosné. Vůbec jsem nechodila ven, vylézala jsem z domova až kolem 7 hodiny, kdy už se trochu ochladilo. Jednou jsem šla na pláž, byla jsem tam přesně 20 minut a tak se mi motala hlava, že jsem si chvíli myslela, že domu už nedojdu :? uf to je za mnou:-) a ted? jsem na začátku druhého trimestru, k moři stále nechodím protože mám strach, ale každý den se válím u bazénu (nebo spíš v bazénu) a myslím že mi to skvěle prospívá:-)furt se chladím, namáčím a válím spíš ve stínu, ale je mi dobře:-) myslím že ve druhém trimestru to není problém, naopak je to krásná dovolená a odpočinek:-) a let mě taky čeká… 5 hodin v letadle při návratu domů - JAK JÁ SE TĚŠÍM:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
21.3.19 11:03
@Pauli píše:
Ahojky. Minulý rok jsem koncem 3 měsíce potratila. Nikdo nevěděl proč..prý se to stává. Naštěstí jsem do 14dnů otěhotněla znovu :-D No a ve 4 měsíci jsme jeli na 2 týdny do Černé Hory.. doktorka mi to nerozmlouvala..prý mám dělat co mi svědčí :-) Tak jsme jeli autobusem..24hod cesty..celou jsem ji prospala..bylo to naprosto v pohodě. Asi po týdnu jsem začala hodně krvácet..když píši hodně..tak myslím opravdu moc.. tak jsem strávila pár hodin na smskách se svou doktorkou..řekla že mám být v klidu, užít si zbytek dovolené..raději se moc nekoupat a nepřehřívat se.A až se vrátím tak že se mám stavit. No myslela jsem že jsme o to znovu přišli..během dvou dnů jsem přestala krvácet..na sluníčku jsem byla dál..a koupala jsem se tak jednou denně..bylo mi fajn. No a když jsem se vrátila..tak jsem zjistila,že malá je naprosto v pořádku :lol: Teď má 4 měsíce a je úžasná! Zdravá! A to nejhodnější mimino..pořát se jen směje. Byla to podle doktorky nejspíš sraženina po tom potratu..takže ani o nic nešlo. :-) Myslím si,že příště až budu těhotná tak pojedeme zase..S přítelem jsme si odpočinuli! A hlavně! Byla to poslední dovolená kde jsme byli samy!! :lol: :lol:

Sice stará diskuze, ale docela šlahot 8o 8o 8o Nedovedu si představit, že někde v Černého Hoře krvácím - fakt hodně, jak je psáno výše, a ani nejdu k lékaři (i když nětuším, na jakém úrovni tam lékařská péče je), cákám se s přítelem v moři a užívám si dovolenou. Kor po prodělaném potratu 8o Ale hlavně, že vše dobře dopadlo, asi tím, že si s tím slečna nedělala hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí