Těhotná k moři

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4424
21.5.07 08:42

Těhotná k moři

Ahoj, otevírám novou diskuzi, zrovna při dnešních teplotách aktuální - jet nebo nejet těhotná k moři? Na jedné straně mám zatím naprosto bezproblémové těhotenství, navíc mám exém, takže moře je pro mě to nejlepší, co může být a do jiné vody bych v žádném případě nevlezla. Na druhé straně mám strach, že kdyby se něco stalo, budu si to vždycky vyčítat. Letadlo jsem v každém případě zavrhla, ale viděla bych to na Chorvatsko autem. Jak to vidíte? Potřebuji nějaké názory, abych se mohla rozhodnout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1905
21.5.07 08:47

Ja litala do 30tt, a prijde mi to setrnejsi nez autem, ale i tak jsme autem jeli do cech v 34tt, a v pohode. PRed cestou jsem si dosla na kontrolu, a dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6909
21.5.07 08:50

Ahoj ,já byla minulé léto týden v Chorvatsku ve 13 tt a pak ještě týden v Alpách.Jeli jsme autem,super dovolená :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
21.5.07 09:06

Ale pozor na pojištění, většina pojišťoven tě do zahraničí pojistí jen do 6. měsíce. Neříkám, že všechny pojišťovny tě nepojistí, ale na tohle pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
21.5.07 09:17

Já jsem v tomhle asi možná jediná, co má jiný názor, já bych nejela za žádnou cenu i kdybych měla bezproblémové těhotenství. Člověk neví, co se stane a já bych si to pak vyčítala…jedno léto jsem to vydržela a teď vyrazíme celá rodina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
21.5.07 09:19

Pavličko, nejsi jediná, já bych taky nejela, vůbec. Po čechách budiž, v tom problém nevidím, ale do zahraničí bych taky nejela, natož autem. Jednou jsem musela navštívit v Chorvatsku nemocnici a být tam znova opravdu netoužím. Přesně jak píšeš, jedno léto to vydržet myslím není problém. Fakt nejsi jediná :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.5.07 09:26

ahojky.ja bych tehotna nikdy k mori nejela :! :! :!
myslim si ze riskovat zdravi sveho ditete jen proto abych se valela u more je sobecky a radsi pockam az porodim :wink:
 K.

• Citovat
  • Upravit
2649
21.5.07 09:32

Ahoj,

tak mě dokonce doktor dovolenou u moře doporučil - nejlíp mezi 17. - 20. týdnem. Sám mě tam poslal, ať si odpočinu a zregeneruju se, že pak už si to delší dobu neužiju. Normálně probíhající těhotenství přece není nemoc. Letadlem, ať se nemusíš dlouho krčit v autě a do civilizované země.
Dovolená nakonec byla jedna z našich nejlepších, bylo to v Řecku. Užila jsem si ji u moře pod slunečníkem, opravdu to byl balzám na duši a vzpomínala jsem na ni potom nad vřeštícím miminem …
Pokud nemáš problémy, určitě jeď, vždyť to bude vaše poslední single dovolená, nikdy potom už to nebude stejné!

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
21.5.07 09:33

Pokud jste ty i miminko vpořádku, neváhej. Mě pan doktor pobyt u moře přímo doporučil, měla jsem těhotenský ekzém a říkal, že pohodová maminka a klídek na dovolené miminku jen prospěje. Jeli jsme do Chorvatska autobusem, přes noc a byli jsme na místě. Po týdnu bylo po ekzému, měla jsem pak pokoj až do konce těhotenství. Určitě bych nejela někam do Turecka nebo Egypta, ale po Evropě by to mělo být vpoho. Prostě se zeptej svého pana doktora, který tvůj stav posoudí líp než my tady na dálku. A ostatně, když by se něco mělo stát, může se ti to stát, i když budeš sedět doma na zadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
21.5.07 11:10

Ahoj,
tak pokud se cejtíš vpohodě, tak nevidím důvod proč nejet. Jenom teda nevím, proč zavrhuješ letadlo, určitě je daleko lepší strávit dvě hodiny v letadle, než se drkocat autem do Chorvatska. Já byla v prvním těhu letecky na Madeiře a Dr. mi přímo řekla, že cestování letadlem je nejlepší. A taky se cestovat nejvíc doporučuje ve druhém trimestru, takže neváhej a užij si to :D . Jenom musíš dávat pozor, aby ses nepřehřála, takže to nepřehánět se sluníčkem.
 P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2704
21.5.07 11:19

Ahoj,
opravdu je jen na tobě, jak se cítíš. Já jsem byla autem v Chorvatsku ve 13tt, pak ve 20tt v Tatrách a v 28tt letadlem v Paříži (ale to už byl velký risk, který bych znovu neopakovala - cestovní pojištění se už nevztahovalo na porod a to jsem teda trnula).

Myslím, že cesta jako taková ti neublíží, a když nebudeš ležet na slunci, aby se ti vařila plodovka, tak asi velké riziko nehrozí… bála bych se jet do Egypta nebo někam do Asie, než do Chorvatska.

Přeju hezké léto!

Š.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
21.5.07 11:34

Knoflice , je fakt, že když se má něco stát, že se něco stane i když budu doma, ale pokud by se mělo stát něco doma, tak se prostě stane, ale pokud by se mi to stalo na dovolený, tak bych to já asi sváděla právě na tu dovolenou a s tím bych se pak těžko smířila. Ale je to každýho věc. Každá jsme jiná a já myslím, že Zuzajdík si to stejně udělá podle sebe, protože jedna jí radíme zůstat doma a další jet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
21.5.07 11:47

Já k moři těhotná klidně pojedu (právě se snažíme a dovolenou máme zaplacenou na 8.9., letíme na Zakynthos což jsou 2 hodiny letu). Jedno těhotenství za sebou už mám (bezproblémové) a myslím si, že pokud to bude v 2.trimestru, tak to bude spíš ku prospěchu mě i mého těhotenství, protože se proplavu, budu jíst zdravé řecké dobrůtky a odreaguju se od toho neustálého kolotoče s malým (bude mu rok a půl v září). V prvním ani třetím trimestru bych ale neletěla, takže se snažíme jen teď a v červnu, což vychází na druhý trimestr v září a pokud se nezadaří, tak to necháme až po dovolené.

Na slunci se vyvalovat stejně nebudu, protože to s malým ani nepůjde, takže bříško bude chráněné od sluníčka. Když jsem byla těhotná poprvé tak jsme nikam nejeli, ale teď se na to vyloženě těším i pokud budu těhotná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
21.5.07 12:46

Tak my k moři autem do Chorvatska jedeme za 5 týdnů, budu cca ve30.tt ani vlastně přesně nevím:) cítím se moc fajn, těsně předtím půjdu na KO, kdyby nebylo cokoli v pořádku, tak nepojedem,, ale když jo, tak proč ne. Jedem jen na Istrii, takže za 8 hodin jsme tam, když budem dělat pravidelné přestávky, taky kvůli synovi je dělat musíme, tak nevidím problém. Navíc máme velké a pohodlné auto, v klidu si natáhnu nohy, nebo si je můžu hodit nahoru… Uvidím aktuálně, jak se budu cítit před odjezdem. jinak jezdím na kole, chystám se s květňátky na náš megasraz, pod stan… asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
21.5.07 13:31

ahojky.ja bych taky nikam nejela
doktor mi to ani nedoporucil,ne ze bych mela naky problemy,ale proste rikal ze jiny klima muze mimiskovy uskodit a nebo taky muzu neco ve vode chytnout a pro me je dulezitejsi miminko,nez dovca,takze jsme doma :wink:
je pravda ze se neco muze stat i doma,ale doma mas vetsi jistotu ze se ti dr bude venovat a pomuzou ti,ale litat nekde po chorvatsku a schanet dobryho doktora,je strasny.uz jsem jednou v chorvatsky nemocnici lezela,dokonce i egyptsky a muzu rict ze to byl fakt bes :! byla jsem rada ze jsem to prezila ja ve zdravy
je to ale na kazdem jak se rozhodne,ale ja bych nejela.uz jenom kvuly tomu ze bych se bala po ceste aby jsme nenabouraly,abych neporodila driv,abych neco nechytla atd atd..
a ani si to vedro nedokazu predstavit jak bych snesla.vzdyt ja umiram uz dneska a to jsem na tropicky teploty zvykla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí