Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravíčko slečny a ženy
Měla bych dotaz nedostavila se mi menstruace už 5 dnů, udělala jsem si testy a vyšly pozitivně některé jsou slabší a některé silnější. Prsa bolí ale zatím žádné jiné příznaky. Můj dotaz zní zda myslíte, že jsem těhotná nebo ne a popřípadě kdy by jste neporučily jít na gynekologii.
Děkuji za jakékoliv rady a odpovědi ![]()
Jsou dělané z ranní moči? Na 5 dní zpoždění je ta čárka nic moc. Na gynekologii stačí jít tak za 2-3 týdny.
@JancaS84 2 z ranni (ty slinější) a ty slabší přes den
No taky mi právě příjdou slabé ještě na to že mám zpoždění 5 dní
Za mě je ta čárka fakt slabá i když je klidně i možné, že jsi měla ovulaci později. Zkus pro jistotu ještě jiný test, a pak za dva dny znovu. Uvidíš, jestli sílí.
@KateeAn k doktorovi až tak za 2-3 týdny. Zatím nebude nic vidět. Leda bys chtěla chodit na odběry krve. ![]()
Za mě naprosto jednoznačně těhotná
volala bych doktorovi a domluvila si kontrolu.
Jen pro zajímavost přikládám fotku mého testu 2 dny po zmeskani a teď jsem 9. Měsíc…
Můžeš zkusit ještě další test za 2 dny… ale síla čárky o ničem moc nevypovídá. První těhotenství jsem měla v den MS dálnici jako blázen a u druhého jsem 3 dny po meškání měla podobné testy jako ty.
Každopádně si můžeš zavolat doktorce a ta si tě objedná za takové 2-4 týdny (aby si byla tak 6tt a byla hezky vidět srdeční akce).
Ať to dobře dopadne 🍀
Ahoj,
mám takovou nepříjemnou zkušenost.
beru už dva roky pravidelně antikoncepci, minulý měsíc do mě přítel omylem vyvrcholil v období menstruace (tudíž když jsem krvácela a měla týden pauzu od brání platíčka). Pro jistotu jsem si dnes odpoledne udělala těhotenský test, který vyšel pozitivní, ale s velmi slabou čárkou. Dnes jsem měla dostat menstruaci, která sice večer přišla, ale její barva je nezvyklá – jasně červená, není příliš silná, s občasnými hnědými místy a krevními sraženinami. První den mám menstruaci vždy slabší, takže nevím, jestli je to opravdu menstruace, nebo jestli se nejedná o pseudomenstruaci. Necítím žádné bolesti, pouze mírný tlak v podbřišku jako při každé menstruaci.
Četla jsem si něco o biochemickém těhotenství, ale nevím, mám strach čekat. Pokud by se jednalo o těhotenství, ráda bych vše vyřešila rychle, momentálně nejsem ve svých 21 letech na dítě absolutně připravená a netuším, jak se něco takového mohlo stát.
Můžete mi, prosím, poradit, co od toho mám očekávat, mám velice smíšené emoce. ![]()
Děkuji za odpověď. ![]()