Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ne, neotěhotněla jsem při užívání antikoncepce protože jsme ji brala tak jak se má.
Pokud jste další dítě plánovali tak to zvládnete. Za mě máte i ideální věkový rozdíl. To bude dobré.
Ale po porodu buď ber antikoncepci opravdu zodpovědně nebo zvol jiný způsob ochrany pokud nechceš další dítě.
Ty jsi ale neotěhotněla při užívání antikoncepce, ale při jejím neužívání. Jak můžeš napsat, že jsi he brala pravidelně, když hned vzápětí přiznáváš, že jsi zapomínala?
@Anonymní píše: Více
Jsi těhotná, protože jsi to brala blbě … Co už teď. Vzít si to nenecháš, tak to chlap bude muset vzít tak, jak to je …
Prosímtě plánovaný, neplánovaný
Kolik lidí je ´neplánovaných ´ ![]()
Krásná věta - prášky jsem brala pravidelně, ale občas jsem zapomněla
@Janli Ja zapomnela ale jen o par hodin a nebo max druhy den, priznavam ze je to nezodpovedny ale nektera rana byla chaoticka ze jsme vstavali brzy s prckem a ja zapomnela i na prasek nebo jsme sli po ranu na vylet a ja si ho vzala az vecer, vzdy jsem vynechala max jeden jen, vim ze to neni zadna obhajoba a muzu za to ja, ale spis bych chapala kdybych zapomnela cely tydem na prasek, ale on to byl max jeden den
@Šmoulice nechci mluvit za oba, ja doufam ze on chtit nebude abych sla na potrat, dalsi dite chtel ale videl to tak za tri roky
@JancaS84 taky se snazim to brat pozitivne ze ma prvni lepsi vek a nez se vůbec druhe narodi bude zas o neco starsi, tak snad to bude dobre
Tak jak vidíš stačí i jeden den, zvlášť v prvním týdnu užívání a je to. Máš to napsané i v příbalovém letáku. Ono se stačí třeba pak i chránit jinak když víš, že jsi udělala chybu.
Mě třeba i vyhovoval kroužek který se mění 1× měsíčně.
Ale teď s tím už nic nenaděláš. Musíte se k tomu postavit čelem.
U Azalie, pokud si zapomenes vzit pilulku, se udava uziti te tablety nejpozdeji do 12 hodin, jinak antikoncepcni ucinek jiz nemusi fungovat. Ale to je uz jedno ![]()
Tak drzim palce.
Tak hlavně pak neříkej, že jsi otěhotněla přes užívání antikoncepce.
Proto to beru večer
Kdyz se stalo, ze jsem zapomněla, vzala jsem ji rano. Ale to se stává fakt výjimečně
@Šmoulice podle me mi nerekne ze nechce dite, ale spis bude mit strach z financi, jedno je docela financne narocne a tim jak roste se to samozrejme zvysuje a ted bude mit v hlave to ze bude muset zivit dalsi dite, ja doufam ze to spolu nejak vykomunikujeme a ze si nebude stat za tim ze by ho nechtel
To dáte. ![]()
Teď už ani nic jinýho nezbývá. ![]()
Stalo se nektere z vas ze otehotnela pri antikoncepci? Ja jsem dva roky po porodu a beru azalii a dneska rano jsem si delala test a jsem tehotna, prasky jsem brala pravidelne ale nejaky den jsem zapomnela a vzala si ho treba vecer nebo az druhy den. Vubec nevim jak na to bude reagovat pritel, zrovna nedavno rikal jak by dalsi chtel treba za dva roky, vzit si to samozrejme nenecham mam obrovskou radost a zaroven trosku strach a divny pocit ze to miminko vlastne neni planovany:(