Těhotná studentka SŠ

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
15285
5.11.17 15:40

@Sunnynka7 To je překlep ne, v 19 v prvním ročníku? To už by jsi měla maturovat… Studovat se dá i s dítětem, ale pokud nemáte zázemí, bydlení, peníze, znáte se s přítelem chvíli, asi bude lepší potrat :nevim:

• načítám...
27700
5.11.17 15:40

@Sunnynka7 a co tatínek dítěte pracuje?

• načítám...
2474
5.11.17 15:45
  • načítám...
21311
5.11.17 15:56

Volila bych potrat.

• načítám...
930
5.11.17 16:07

Záleží na mnoha okolnostech, ono těžko radit.. V první řadě jak to cítíš ty? Jsi schopná se o miminko postarat? Cítíš se na to? A jak se k tomu staví přítel? Má přítel práci a bydlení? A co tvoji a jeho rodiče, jaký na to mají názor? Byli by ochotni vám aspoň trochu finančně vypomoci? A pokud přítel nemá bydlení, nechali by vás zatím u sebe bydlet? No nemáš to vůbec jednoduché :(, ale držím palce, ať se to vyřeší tak, abys na potrat nemusela. Dítě je dar, tak to vidím ze svého pohledu 2 a půl roku se o dítě snažící ženy. Ve tvém věku jsem si byla jistá, že bych dítě nezvládla. Nejdřív jsem chtěla zázemí, to teď je, ale dítě ne a ne přijít. Ale na potrat bych tenkrát nikdy nešla, kdyby se náhodou stalo. Ale podle toho co píšeš, že nechceš, tak je myslím rozhodnuto, ne ;)?

• načítám...
15174
5.11.17 16:18

Volila bych potrat.

• načítám...
3837
5.11.17 16:20

Když mě bylo 18, řekla jsem si, že teď už bych na potrat nešla, dřív než v 18ti bych nad tím hodně přemýšlela. Ale měla jsem rodiče, u kterých jsem věděla, že by mi opravdu pomohli, přítele s kterým už jsem nějakou dobu byla, a který nějak finančně zabezpečeny byl, a taky hlavně jsem byla v 18ti ve čtvrtém ročníku SŠ, takže i ta maturita by dopadla. A to si myslím, že jsou hlavní věci, v tvém případě bych do toho ale asi nešla, ale to si musíš rozhodnout ty s přítelem, držím palce.

• načítám...
36504
5.11.17 16:22
@Sunnynka7 píše:
Ahoj, je mi 19let a jsem studentkou prvního ročníku SOU. Nečekaně jsem otěhotněla. S přítelem jsem jenom dva měsíce, nejsme finančně zabezpečení, nemám dokončenou školu a ani nárok na mateřskou..Řeším teď, zda si miminko nechat, nebo si jej nechat vzít, což sice nechci, ale vzhledem k mé situaci by to bylo bylo asi lepší. Cosi o tom myslíte? prosím o radu..

v 19 v prvním ročníku? :think: Mimochodem, na SOU nejsou studenti, nýbrž jen učni. Antikoncepce se nekonala? Dítě budete muset hodit na krk rodičům z obou stran. A příště, když nic nejste, nic neumíte a nemáte a antikoncepce Vám nic neříká, raději si místo souložení ještě chvíli stavte stavte lego.

• načítám...
Anonymní
5.11.17 16:25

Byla jsem ve stejné situaci, akorát na mě se vykašlal i ten kluk. Naši, chtěli, abych šla na potrat, ale já se rozhodla se miminko nechat. Rodiče moc nadšení nebyli, ale časem si zvykli a začali se těšit, hlavně mamka. Vše mi na malé koupili, živili mě, podporovali, pomáhali. Bez nich bych to nezvládla. Teď už jsem vdaná a mám další dítě. Nelituju ničeho. Rozhodla bych se stejně, ale lehké to nebylo.

• Upravit
15174
5.11.17 16:25

@Burj Chalifa Tesat do kamene.

• načítám...
74217
5.11.17 17:16

V 19r. a teprve prvak? Kde se stala chyba?
Uz si tehotna. Pokud nechces zustat u dokonceho zakladniho vzdelani, tak hlavne skolu neprerusuj.

• načítám...
2258
5.11.17 17:27

Nejdená se o trolla? Dotyčná vyjmenovává přesně vše, co se tu v diskuzích vždy „omlacuje o hlavu“. Tak se možná jen v neděli nudí :think:

• načítám...
36504
5.11.17 17:28
@Sexynohy píše:
Nejdená se o trolla? Dotyčná vyjmenovává přesně vše, co se tu v diskuzích vždy „omlacuje o hlavu“. Tak se možná jen v neděli nudí :think:

možná díš pravdu. I když nepochybuji, že i také exempláře jsou.

• načítám...
27700
5.11.17 17:28
@Sexynohy píše:
Nejdená se o trolla? Dotyčná vyjmenovává přesně vše, co se tu v diskuzích vždy „omlacuje o hlavu“. Tak se možná jen v neděli nudí :think:

tohle nebude nekomunikuje a troll obvykle píše a píše a navíc tu má víc diskuzí koukni

• načítám...
856
5.11.17 17:39

Tak já bych přemýšlela, jak bych se psychicky vyrovnala s potratem, pokud bych zjistila, že těžko, na potrat bych nešla. Miminko se dá i donosit a třeba dát k adopci nebo pokud bych chtěla být s miminkem v kontaktu a později po škole, se zázemím, prací,… se ujmout péče o něj, uvažovala bych nad pěstounskou péčí, možností je více, ne jen potrat nebo si ho nechat. Ale v 19 už se to snad zvládnout dá, od nového roku bude změna zákona a RP už si budeš moct volit na 3 roky s částkou do 7600,–Kč i když si studentka, k tomu ti stát dá ještě přídavky na děti, pokud budete bydlet bez rodičů, tak i příspěvek na bydlení, který pomůže s nájmem a pokud k tomu přítel (pokud s tebou zůstane) přihodí nějakou kačku z práce, nemuselo by to být takový horor ;-). Věci pro miminko se dají sehnat i levně z druhé ruky a pokud budeš kojit, tak největší položkou budou pleny :). Vždyť za časů našich maminek to bylo naprosto běžné mít děti tak brzy a nikdo se nad tím nepozastavoval. Já bych to brala pozitivně, budeš mladá akční maminka ve 40 už budeš mít čas zase jen sama na sebe :mrgreen:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100