Těhotná studentka SŠ

2
5.11.17 14:42

těhotná studentka SŠ

Ahoj, je mi 19let a jsem studentkou prvního ročníku SOU. Nečekaně jsem otěhotněla. S přítelem jsem jenom dva měsíce, nejsme finančně zabezpečení, nemám dokončenou školu a ani nárok na mateřskou..Řeším teď, zda si miminko nechat, nebo si jej nechat vzít, což sice nechci, ale vzhledem k mé situaci by to bylo bylo asi lepší. Cosi o tom myslíte? prosím o radu..

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
5.11.17 14:53

Je to těžké rozhodování. Uvědomuješ si situaci, která není jednoduchá, ale kdybys byla přesvědčená, že víš, co dělat, nepíšeš sem… Proto mě napadá otázka spíš směrem k Tobě - co Tě drží, aby sis malé nechala? Co je tam to silné, co Ti říká, ať to neděláš?

Neptám se, jak se k tomu staví přítel, protože dneska se může stavět nějak a za týden jinak. Ptám se jenom na Tebe. Je to jen o tom, jestli Tě představa toho, že máš miminko, děsí nebo se u toho cítíš šťastná. ;)

• načítám...
5.11.17 14:54
@Martina2802 píše:
Je to těžké rozhodování. Uvědomuješ si situaci, která není jednoduchá, ale kdybys byla přesvědčená, že víš, co dělat, nepíšeš sem… Proto mě napadá otázka spíš směrem k Tobě - co Tě drží, aby sis malé nechala? Co je tam to silné, co Ti říká, ať to neděláš?Neptám se, jak se k tomu staví přítel, protože dneska se může stavět nějak a za týden jinak. Ptám se jenom na Tebe. Je to jen o tom, jestli Tě představa toho, že máš miminko, děsí nebo se u toho cítíš šťastná. ;)

Ano a jestli Ti pomohou rodice nebo vam pomohou rodice pritele nebo nekdo dalsi, financne, s hlidanim, podpori vas. Protoze ve Tvem veku a situaci tu pomoc budes potrebovat.

• načítám...
181
5.11.17 14:57

Upřimne ja osobně byt nejsem zastancem potratu bych sla za pritelem vse mu rekla a podle jeho reakce bych rozhodla.Zda hodla vsecho nechat a začit makat od rana do večera aby zabezpečil rodinu abys nebyla rodičum na obtíž.. Pokud by řekl ne šla bych na potrat.Je to hrozně těžky ale v teto době nejde veřit že to nejak dopadne.. Mozna kdyby rodiče byli finanční oporou protože jen z rodičaku se žit neda

• načítám...
5.11.17 15:04

A pritel to vi?

• načítám...
27682
5.11.17 15:05

No to bude těžký, pomůže to přítel?? potažmo rodiče?? Jsi schopná dostudovat?? A co ty čtyři roky mezi cca 15 rokem a 19 když jsi ted v prváku? To jsi studovala nebo pracovala?

• načítám...
Mista1
5.11.17 15:06

@Sunnynka7 Rozhodně to řekni doma, treba se budou zlobit, ale nakonec pomůžou. Kdybych já otěhotněla v průběhu studia na SŠ, doma by me sice nikdo nezabil, ale mazala bych dobrovolně na potrat, že bych ve špitálu nepočítala schody :D teď jsem na VŠ takže už by to taková tragédie nebyla, aspon tu maturitu uz mam a práci bych po mateřské sehnala. To ty bohužel nemáš jisté, kdyz teprve studujes to SOU. Bavte se i s přítelem, jak byste řešili situaci kolem miminka, kdyby sis ho nechala. Mas jistotu, ze zůstane s tebou, kdyz jste spolu tak krátce? Nemyslím to zle, ale uz jsem trochu starší a taky neco zažila. Bude to opravdu finančně náročné, budou ti rodiče moct tolik pomáhat? Živit sebe a tebe s malým? Nebude se ti za rok péče o mimi zajídat a nepujdes radsi nekam na party? Pokud ale veris, ze to zvládneš, tak ti opravdu přeju z celého srdce, aby mimco bylo zdravé a byli jste šťastná rodina :srdce:

• Upravit
27682
5.11.17 15:07

@Nikola63 upřímně nejdřív se musí starat budoucí tatínek a ona než její rodiče takže začít řešit s otcem a pak prosit rodiče je plnoletá takže to fakt závisí hlavně na ní a příteli než na rodičích

• načítám...
Ou
24138
5.11.17 15:20

Jak se k tomu staví vaše a jeho rodina?

• načítám...
27682

@Nikola63 za rodiči jít ano, ale musí mít nějakou vizi, né přijít a říct mami, tati jsem těhotná. Musí vědět jestli dítě chce nechce, jak ho uživí, jak se k tomu staví budoucí otec, mimochodem i kdyby se nestavěl tak napsat do rodného listu atd ono né každý rodič pomůže a vzhledem k tomu že ze zš se vychází kolem 15 - 16 roku a je jí 19 a je v prváku na učnáku tak tam chybí tři roky takže třeba pracovala a má našetřeno :think:

• načítám...
7527
@ka2ka píše:
No to bude těžký, pomůže to přítel?? potažmo rodiče?? Jsi schopná dostudovat?? A co ty čtyři roky mezi cca 15 rokem a 19 když jsi ted v prváku? To jsi studovala nebo pracovala?

už jsem myslela že jsem jediná koho to napadlo co dělala dosud

• načítám...
5866
5.11.17 15:21

Co si o tom myslím, radši nechtěj slyšet…

Jinak k věci - probrala bych to s rodiči, s přítelem a pak se teprve dala do rozhodování.

• načítám...
27682
5.11.17 15:22
@medunka23 píše:
už jsem myslela že jsem jediná koho to napadlo co dělala dosud

pokud pracovala mohla by mít našetřeno a dítě zvládne, ono je to taky důležitý, pokud se flákala a nemá ani korunu bude vždy na někom závislá :nevim:

• načítám...
2474
5.11.17 15:24
@Sunnynka7 píše:
Ahoj, je mi 19let a jsem studentkou prvního ročníku SOU. Nečekaně jsem otěhotněla. S přítelem jsem jenom dva měsíce, nejsme finančně zabezpečení, nemám dokončenou školu a ani nárok na mateřskou..Řeším teď, zda si miminko nechat, nebo si jej nechat vzít, což sice nechci, ale vzhledem k mé situaci by to bylo bylo asi lepší. Cosi o tom myslíte? prosím o radu..

19 let a v prváku? A co předtím? Jinak já bych šla na potrat, vůbec bych neuvažovala nad tím si to nechat. Nevěřím moc tomu, že přítel by se do toho nějak nadšeně vrhal :nevim: a co on? Pracuje, studuje nebo jak? :nevim:

• načítám...
2
5.11.17 15:39

Předtím jsem studovala, ale bohužel jsem musela školu změnit, proto jsem teď v 1.roč. a přítel o tom ví, pracuje (ale nevím zda by jeho plat stačil na zabezpečení) a je stejně na vážkách jako já zda si to nechat máme nebo ne. A zreakce rodičů mám velký strach, protože jsme si nikdy moc nerozuměli, ale vím, že na potrat by mě jít nenechali.

Příspěvek upraven 05.11.17 v 15:42

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí