Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud ji není 15 jedná se o trestný čin zneužití, pokud je chlapec starší 15
let, bude mít velký problém.
@mamule42 i přesto že ji chybí měsíc do 15ti? Kolik je chlapi to nevím neptal jsem se
No co. Zavolat policajty na chlapce a s děvčetem se domluvit, co si představuje ona. Za vlasy ji na interrupci asi nedotáhne.
@Anonymní píše:
@mamule42 i přesto že ji chybí měsíc do 15ti? Kolik je chlapi to nevím neptal jsem se
Ano.
@Anonymní píše:
I kdyby ji bylo zítra 15,už je těhotná, a to je problém, pokud by bylo chlapci 18 může jít sedět. Ono se to kvalifikuje jako trestný čin znásilnění.
Tak tohle proste je prusvih. A je jedno, jestli ji bude patnact za tyden nebo za rok. Trestny cin zneuziti musi nahlasit i gynekolog, ktery bude potvrzovat ci vyvracet tehotenstvi, pripadne provadet interrupci.
Je mi jasne, ze se nejedna o zadnou tvou znamou a jeji dceru…Sla bych na interrupci, neuvadela za zadnou cenu zadna jmena (pokud neslo vylozene o znasilneni) a hoooodne se dovzdelala v oblasti sexualni vychovy.
Ahoj, zaujalo mě téma…a co když bylo i chlapci pod 15 let? Ten není trestně zodpovědný přece…tak bude hrozit něco jeho rodičům? Nebo jak by se tohle řešilo? ![]()
@unuděná píše:
Tak tohle proste je prusvih. A je jedno, jestli ji bude patnact za tyden nebo za rok. Trestny cin zneuziti musi nahlasit i gynekolog, ktery bude potvrzovat ci vyvracet tehotenstvi, pripadne provadet interrupci.
Je mi jasne, ze se nejedna o zadnou tvou znamou a jeji dceru…Sla bych na interrupci, neuvadela za zadnou cenu zadna jmena (pokud neslo vylozene o znasilneni) a hoooodne se dovzdelala v oblasti sexualni vychovy.
Tohle jsem si taky myslela, ale prý už ta povinnost není. Povinnost gynekologa je nahlásit toto rodičům (zákonným zástupcům) a ti s tím naloží dle svého. Pokud nepůjdou na PČR nemusí z toho být nic. Měli jsem tu dvě takto těhotné v okolí a ani jeden tatínek nesedí ve vězení.
@Sněženka25 dozor sociálky, protože rodiče nezvládli výchovu, jinak asi taky nic. Rodičům určitě vězení nehrozí.
No…postavit se k tomu celem, chlap/chlapecek se kterym to ceka, at pocita s tim, ze to bude resit PČR jako trestny cin…pokud i jemu je pod 15, pak to bude resit i OSPOD.
Co ona. Ale co rodiče s tím budou dělat? Těžko bude moct vychovávat dítě, když sama je dítě.
@berry4 Tak dá se to - mám známou co měla dítě taky v 15ti a pak normálně vystudovala a založila rodinu. Její dcera se taky pomamila a taky měla před pár lety mimčo v 15ti - tedy známá byla už k 32 narozeninám babička
Přitom je to slušná rodina ze střední třídy, fungují úplně normálně akurát ty první děti rodí hodně skoro
Holčina se o dítě stará, známá nešla za ní na mateřskou. Pravdaže jí pomáhají a bydlí u nich, ale normálně dále studuje na individuální plán a nijak tu situaci teda nehrotí. Asi se projevuje její vlastní zkušenost. Já osobně bych asi tohle nedala, určitě bych s dcerou v tomto věku probrala i interupci - ono ne každá slečna je v tomto věku už stavěna na porod a mohlo by jí to ublížit zdravotně více než případná miniinterupce.
@katintheBOx63 pravdaže : bydlí u nich a oni ji podporují. A jistě to jsou nemalé fin, částky. To je to.
@berry4 Tak zase je kopa maminek co kolikrát mají i manžela, co taky žijí s rodiči a není jim 14, a taky je rodiče hodně finančně podporují. Neříkám, že je to pro každou rodinu, ale u téhle jedné to funguje a pokud mohu soudit, tak finančně si nijak nepohoršili. Na dovču chodí tak jak předtím a ani jinak se moc neomezili. A to tedy těhotná 14ka byla nejstarší, mají ještě dvě mladší děti po kterých mimčo zdědilo hodně věcí. A taky něco financuje určitě i rodina z tatínkové strany, takže pokud se k tomu obě strany postavili takhle rozumně, tak se to dá.
Zdravím holky chci se zeptat co se stane pokud je dívka těhotná ve 14ti má dobrá kamarádka má dceru která je nejspíš těhotná a chybí ji měsíc do 15ti neví co ma dělat a zkrátka mě poprosila zjistit něco víc. Děkuji za odpovědi