Těhotná ve věku 40+

926
13.10.21 12:17

Těhotná ve věku 40+

Ahojky.. ráda bych se podělila o informace a zkušenosti s těhotenstvím ve věku 40 a více? Přidáte se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
13.10.21 12:32

Doufám, že ne :mrgreen: :mrgreen:
Ne, sorry, tvoje věc. Hlavně to zdraví přeju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
13.10.21 12:39

Druhého syna jsem měla ve 34,5 letech a opravdu si neumím představit ještě později :roll: Prvního ve 26 letech. Mladší má rok. Svoje kluky miluju, jsem šťastná, že je mám. Ale úplně upřímně? Těším se, až mladší bude ve věku školky. Starší má 8 a půl let a je to už super partak, prostě už ne mimino, ale člověk :D Těhotenství u obou v pořádku, první porod víc pohodový. Je mi nyní 35 a půl a zcela upřímně, už bych do dalšího nešla. A ve 40ti nebo po 40, to si neumím představit vůbec :nevim: Je to jen můj názor, ale přeji hodně sil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5989
13.10.21 12:45
@Háňule40 píše:
Ahojky.. ráda bych se podělila o informace a zkušenosti s těhotenstvím ve věku 40 a více? Přidáte se?

Požádej o přijetí ve skupině maminkou v 45.Tady moc pochopení nenajdeš. Nebo mi napiš SZ. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.10.21 12:50
@Lo píše:
Druhého syna jsem měla ve 34,5 letech a opravdu si neumím představit ještě později :roll: Prvního ve 26 letech. Mladší má rok. Svoje kluky miluju, jsem šťastná, že je mám. Ale úplně upřímně? Těším se, až mladší bude ve věku školky. Starší má 8 a půl let a je to už super partak, prostě už ne mimino, ale člověk :D Těhotenství u obou v pořádku, první porod víc pohodový. Je mi nyní 35 a půl a zcela upřímně, už bych do dalšího nešla. A ve 40ti nebo po 40, to si neumím představit vůbec :nevim: Je to jen můj názor, ale přeji hodně sil :)

Nezlob se, ale pokud jsi v pětatřiceti vyřízená, tak bych zapracovala na kondičce. Já měla děti o dost později a tohle teda neznám…

• Citovat
  • Upravit
2637
13.10.21 13:07
@Janli píše:
Nezlob se, ale pokud jsi v pětatřiceti vyřízená, tak bych zapracovala na kondičce. Já měla děti o dost později a tohle teda neznám…

Já teda ve svých 33 planuju jeste jedno a paní mě úplně vyděsila :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
13.10.21 13:08

@Janli :) Toto rozhodně tak nemyslím, obstaram ročního, školního k tomu, celou domácnost, téměř denně vařím a ještě s kočárkem sportuju. Fyzicky jsem na tom dobře, si myslím. Jde spíš o to, že jsem prostě akční, podnikavý typ, těším se i zpět do práce. Psychicky mě to drasa více, než fyzicky a to o dost. Ale každý jsme nějaký, ne? To, že to mám nastavený takto, neznamená, že moje děti nějak trpí :D Naopak, jsem i akční máma, jezdíme na výlety, se starším mám krásný vztah, je na mě až moc fixly, dá se říct. Ale jen jsem z mé zkušenosti chtěla říct, že ve 40 a výš se zabehly život hůř už mění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
13.10.21 14:16

Je mi 40 a jsem teď potřetí těhotná.

Je pravda, že většinou obdobná témata vyvolávají v některých uživatelkách nutkání se zapojit a spamovat komentáři zcela mimo mísu. Co vím, je tu nějaká soukromá skupina pro maminky nebo ženy 40+, co se o otěhotnění snaží, ale nejsem členem. Jsou i soukromé skupiny na FB.

Ty bys teprve chtěla otěhotnět, anebo už jsi těhotná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16277
13.10.21 14:29
@Janli píše:

Tohle mi babičky ve školce říkaly také, ale mé oči viděly jinou pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
13.10.21 14:29

@Háňule40 Nemám děti v tomhle věku ale obdivuji ženy které je mají, fandím jim… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
13.10.21 14:34

@Hecate Já už těhotna jsem a je mi skvěle. Nezvracim, cítím se fajn, nemám žádné potíže. Děti už také mám a tohle bylo prostě poslední, vytoužené, na které jsem se nacekala dlouho a prošla si nepříjemnostmi než se zadařilo. Tak jsem prostě chtěla pár dalších maminek, se kterými bychom to štěstí mohly společně sdílet. Ty komentáře výše mě dost mrzí, ale nic si z nich nedělám. Našla jsem jednu skupinu, která už je tu několik let a jsou v ní príma ženský :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
13.10.21 14:39
@Janli píše:

Nic na chlubeni vseznalku Janli :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
13.10.21 14:44
@Háňule40 píše:
@Hecate Já už těhotna jsem a je mi skvěle. Nezvracim, cítím se fajn, nemám žádné potíže. Děti už také mám a tohle bylo prostě poslední, vytoužené, na které jsem se nacekala dlouho a prošla si nepříjemnostmi než se zadařilo. Tak jsem prostě chtěla pár dalších maminek, se kterými bychom to štěstí mohly společně sdílet. Ty komentáře výše mě dost mrzí, ale nic si z nich nedělám. Našla jsem jednu skupinu, která už je tu několik let a jsou v ní príma ženský :dance:

To je dobře, že je u Tebe vše OK.

To svoje těhotenství zatím moc netroufám hodnotit, jako ve smyslu porovnávat s těmi předchozími, kdy mi bylo o 10 a 12 let méně. Jsem teprve v druhém trimestru a mám toho ještě hodně před sebou, podělat se to může kdykoli. Ale strach jsem měla vždycky.
V tuto chvíli můžu říct jen to, že oproti těm předchozím dvěma jsem už od začátku víc trpěla na zažívací problémy (zácpa, nadýmání, atd.), u předchozích až ke konci. Asi i z toho důvodu „to“ na mě bylo hrozně brzy vidět, protože to břicho bylo nafouklé jak pátrací balón od samého začátku. Břicho mě i na začátku hodně bolelo.
Nevolnosti byly zhruba stejné jak co do délky, tak intenzity.
Co je dále jiné (horší) jsou pocity těžkého břicha a tvrdnutí. Přišly o dost dřív než poprvé a dřív než podruhé.
Naopak lépe vyšel NT+ screening (poprvé cca 1:8000, podruhé cca 1:500, nyní 1:15000). Ale dokud není dítě ven, nedá se na to pochopitelně 100 % spoléhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
13.10.21 14:45

Nicméně pro „haterky“: pokud umíte číst s porozuměním, v úvodním příspěvku jsem psala, že hledám ženy, se kterými se chci dělit o zkušenosti s těhotenstvím ve vyšším věku, prosím tedy nekomentujte zbytečnými příspěvky, když tu danou zkušenost nemáte. K čemu vám to je dobré? Udělat někomu smutno vám dělá radost? Zvláštní :nevim: Jděte si povídat tam, kde to pro vás a ostatní zúčastněné bude mít význam. Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
13.10.21 14:46

@Hecate tak ty výsledky screeningu mě moc těší.. těch se bojím a tys mě teď pozitivně povzbudila ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí