Těhu a vyprazdňování

917
22.3.11 11:25

tehu a vyprazdnovani

Ahoj holky,

chci se zeptat na zkusenosti s problemem se zacpou v tehotenstvi, konkretne v 1.trimestru.
Muze se pouzivat actimel? nebo mate nejake jine babske rady?:-)
 diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
merett
22.3.11 11:28

zkus lnene seminko

• Citovat
  • Upravit
22.3.11 11:30

co takhle se hodně hýbat (rychlejší chůze) ne nadarmo se říká, že někoho „prohánějí jak nadmutou kozu“, přinutí to střeva k akci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213

ahojky,to spis prichazi problemy v druhem trimestru,nechci strasit… :lol:

actimel urcite muzes…hodne jogurty z zivymi bakteriemi,hodne vlakniny bud z ovoce a zeleniny a nebo ze seminek(slunecnice,dyne apd),jist celozrne pecivo an hlavne hodne pit 2-3litry tekutin denne…

jinak i vlazna voda hned po ranu na lacno a trochu si pomasirovat brisko

Příspěvek upraven 22.03.11 v 11:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178

Nevidím důvod bát se actimelu jestli ti pomáhá, mě teda nepomohl nikdy :lol:

Taky jsem v prvním trimestru měla šílené potíže se zácpou, u mě pomohl jedině čerství ananas ráno na lačno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
22.3.11 11:33

Celý těhu baštím Lactobacillus od Swiss a až na výjimky mám od zácpy pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
22.3.11 11:34

ja dodrzuji co jsem psala viz nahore a nevim co je problem se zacpou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
22.3.11 11:59

No, základ bude asiopravdu hodně pít. Já piju málo ale zas jsem se naučila jíst hodně jablka atd…takže se zácpa vždy o cosi pokusila,ale jablka jsou jablka a neměla šanci(a když náhodou uvařila, jsem si jablečný kompot)
Teď jsem ve 38týdnu (po střevní chřipce) a jablka nějak přestala zabírat, takže celé těhu klid a ke konci to asi začne:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
22.3.11 12:13

ahoj, tak ja na to nastastie netrpim, skor som ten opacny pripad, ze idem aj tri krat za den :mrgreen:

ale moje oblubene ranajky su premyte ovsene vlocky s nakrajanym bananom, susenymi slivkami, zaliate mliekom a ako sladidlo davam trochu javoroveho sirupu, alebo marhulovy dzem.

ovsene vlocky, susene slivky a aj banany su vseobecne super na creva. a ako baby pisali, pohyb je tiez dolezity a prospesny. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
22.3.11 12:23

Ahoj, já taky beru lactobacillus forte v tabletách, a chodím pravidelně, navíc ti to pomůže zbavit se plísní a přemnožených bakterií ve střevě a pomůže od nadýmání. Můj gynekolog mi to jen schválil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
22.3.11 12:23

Tak já zácpou trpěla odjakživa a ve 2. trimestru už jsem se docela bála tolik tlačit, šla jsem za gynekologem a ten doporučil Lactulosu (sirup), volně prodejné v lékárně. Jako poslední pomoc ale, dlouhodobě můžou „zlenivět“ střeva. Do 6 hodin po požití mě to prohnalo až na půdu. Brala jsem ji celý druhý trimestr, tak 2× týdně, když jsem se cítila plná a nešlo mi na záchod.
Mmch, jak se říká, že zácpa se upraví po porodu, tak u mě to tak funguje, konečně po těch letech!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
22.3.11 12:49

Holky tak diky moc za typy.
Ja mam pohybu dost, chodim min. 2× denne s pejskem, rano na lacno jim jogurt, takze doted to bylo v pohode asi zkusim nejake ty lactobacilly. Ty urco neublizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
22.3.11 13:03

Ahoj, mě doktor doporučil sex :-) a fungovalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
22.3.11 14:20

Jo tak ja mela v 1.trimestru prujem teda :lol: :lol: :lol:

Zacpa je az problemem 2. a 3. trimestru :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
22.3.11 14:20