Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holma píše:
Asi se budu muset zeptat kamarádky, znám víc lidí, co chodí na VŠ dálkově (ale jsou zaměstnáni) a všichni si ulatňují slevu na studenta, mají studentské legitky apod. A na pracáku po mě chtěli potvrzení o studiu, že prý jako student, mám nějaké výhody a když jsem říkala, že je to jen dálkově, řekli, že to nevadí.Někde jsem četla, že student při dálkové formě můžeme být jen tehdy, pokud počet vyučujících hodin dosáhne určité hodnoty.
Kámoška se v tom dost vyzná (mzdová účetní), cca za 14 dní máme sraz, tak to se jí na to schválně zeptám.
Jo to by me zajimalo.
Ja jsem studentka teda ale SS, ale znam i VS dalkare a taky nejsou statutem studenta. ![]()
Holma píše:
Asi se budu muset zeptat kamarádky, znám víc lidí, co chodí na VŠ dálkově (ale jsou zaměstnáni) a všichni si ulatňují slevu na studenta, mají studentské legitky apod. A na pracáku po mě chtěli potvrzení o studiu, že prý jako student, mám nějaké výhody a když jsem říkala, že je to jen dálkově, řekli, že to nevadí.Někde jsem četla, že student při dálkové formě můžeme být jen tehdy, pokud počet vyučujících hodin dosáhne určité hodnoty.
Kámoška se v tom dost vyzná (mzdová účetní), cca za 14 dní máme sraz, tak to se jí na to schválně zeptám.
V případě dálkového nebo kombinovaného studia nejsi studentem. Studentem bys mohla být správně jen v prezenčním (denním) studiu do 26 let. A pokud to někde na ÚP tak berou, tak je tam velká neznalost…
Na ÚP můžeš pobírat podporu v nezaměstnanosti, pokud jsi v posledních 3 letech byla alespoň 1 rok zaměstnána buď na pracovní smlouvu nebo na dohodu o pracovní činnosti (ne na dohodu o provedení práce).
Takže doporučuji se jít okamžitě zaregistrovat, už kvůli platbě pojištění, jinak by sis ho musela sama platit.
Příspěvek upraven 29.09.11 v 13:24
erol píše:
a nemají třeba „kombinované“ studium?Holma píše:
No, já to pořád považuji za jedno a to samý, ano všichni máme kombinované studium…tak jestli si teda pletu pojmy, tak už mi v tom případě svítá…
![]()
Dálkové je snad ted kombinované, ne??? Já mám teda kombinované, ale píšu dálkové, aby tomu každý rozumněl.
MUFICE píše:
Dálkové je snad ted kombinované, ne??? Já mám teda kombinované, ale píšu dálkové, aby tomu každý rozumněl.
Některé VŠ nabízí přímo i dálkové studium (např. na Ostravské univerzitě) – jezdí se tam jen např. 3× za semestr.
Holma:
pockej, dalkovy na Vš se urcite nebere jako student, ale ja si delam stredni, studium jsem nikdy neprerusila, jsem stale na te stejne soukrome skole od 15ti, od prvniho rocniku, jen nechodim do skoly kazdy den
kazdopadne kdybych mela nedoplatky na zdrav. tak by na to asi prisli na kontrole u dr, ne? ze mam nezaplaceno a ze ,,nejsem pojistena,, ![]()
no u nás se rozlišuje prezenční, kombinované, dálkové
prezenční a kombinované - mají status studenta
dálkové nikoliv
Lilišák píše:
Holma:pockej, dalkovy na Vš se urcite nebere jako student, ale ja si delam stredni, studium jsem nikdy neprerusila, jsem stale na te stejne soukrome skole od 15ti, od prvniho rocniku, jen nechodim do skoly kazdy den
kazdopadne kdybych mela nedoplatky na zdrav. tak by na to asi prisli na kontrole u dr, ne? ze mam nezaplaceno a ze ,,nejsem pojistena,,
Tak dle mého student jsi, pokud studuješ kombinovaně. Co se týká nedoplatku na zdravotním, nikdo není povinen tě o tom informovat a znám dva případy, že po x letech se dotyčný dozvěděl (když si chtěl brát úvěr), že dluží na zdravotním cca 8 tis. a nikdo mu nikdy nic neřekl ani neposlal vyrozumění. Lepší je, v případě nejasností, dojít si přímo do zdravotní pojišťovny. Mám OZP, nic mě to nestálo a info jsem měla ani ne za 5 minut.
erol píše:
dálkové nikoliv
Tak v tom případě se vše vysvětluje. ![]()
Holma píše:Lilišák píše:Tak dle mého student jsi, pokud studuješ kombinovaně. Co se týká nedoplatku na zdravotním, nikdo není povinen tě o tom informovat a znám dva případy, že po x letech se dotyčný dozvěděl (když si chtěl brát úvěr), že dluží na zdravotním cca 8 tis. a nikdo mu nikdy nic neřekl ani neposlal vyrozumění. Lepší je, v případě nejasností, dojít si přímo do zdravotní pojišťovny. Mám OZP, nic mě to nestálo a info jsem měla ani ne za 5 minut.
Holma:pockej, dalkovy na Vš se urcite nebere jako student, ale ja si delam stredni, studium jsem nikdy neprerusila, jsem stale na te stejne soukrome skole od 15ti, od prvniho rocniku, jen nechodim do skoly kazdy den
kazdopadne kdybych mela nedoplatky na zdrav. tak by na to asi prisli na kontrole u dr, ne? ze mam nezaplaceno a ze ,,nejsem pojistena,,
a na to OZP sis teda zasla na pobocku a oni ti vyjeli vypis?
jinak ja si prave myslim ze kdybych ,,nebyla,, pojistena tak by asi po me dr chtel abych zaplatila primo v ordinaci ne? tak jako to byva napr. u nepojistenych cizincu.
kazdopadne diky za rady a na to OZP si zajedu ![]()
jinak jak je to se socialnim vite nekdo? ![]()
erol píše:
dálkové nikoliv
Do kolika let to platí, do 26?
Lilišáku:
došla jsem si na pobočku OZP a řekla, že chci vědět, jestli mám nějaké nedoplatky, řekli, že ne. Potvrzení jsem žádné nepotřebovala, ale myslím, že by ti ho vystavili.
Co se týče sociálního, není povinností ho platit, pokud se něco nezměnilo, je ale určitě lepší, když zaplacené bude.
Koumám na webu a zjišťuju, že kombinované studium nemusí mít vždy status studenta, záleží skutečně, jak často výuka probíhá. Nejlepší bude, když se zeptáš přímo ve škole.
Asi se budu muset zeptat kamarádky, znám víc lidí, co chodí na VŠ dálkově (ale jsou zaměstnáni) a všichni si ulatňují slevu na studenta, mají studentské legitky apod. A na pracáku po mě chtěli potvrzení o studiu, že prý jako student, mám nějaké výhody a když jsem říkala, že je to jen dálkově, řekli, že to nevadí.
Někde jsem četla, že student při dálkové formě můžeme být jen tehdy, pokud počet vyučujících hodin dosáhne určité hodnoty.