Těhu, práce/pracák?

Lilišák
29.9.11 11:53

Těhu, práce/pracák?

Ahoj, mam dotaz

do otehotneni jsem byla student ktery byl zamestnan pouze brigadne na dohody, po otehu jsem nastoupila ve skole na dalkove studium a snazila se si najit jakoukoliv dalsi brigadu/praci a uz me nikam nevzali az doted (28tt). :think: (na zacatku tehu mi byvalo dost spatne a jak bylo brisko uz viditelne, uz me nikam nevzali)

ttak se chci zeptat - je dalkove studium stale studium a plati za me stale stat zdrav. a soc.?
a v pripade ze tam bude nedoplatek, nemuze se stat ze mi kvuli tomu nedaji zadny rodicak? :roll:

a dalsi otazka, pokud bych ted sla na urad prace mam tam na neco narok nebo mi reknou ze uz mam smulu a stejne narok na nic nemam? :think:

snazim se najit praci celou dobu ale zalozeni zivnostaku do porodu se nevyplati, to je nesmysl a ani neni moc kam do prace jit kdyz clovek nemuze ani 8 hodin denne sedet v kanclu ani se s necim tahat a doplnovat zbozi nebo neco :roll:

a jakou praci mate tehulky vy, co se v tehu da delat bez problemu? diky za kazdou radu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
29.9.11 11:55

Ahojky, u dálkovýho studia nejsi student- musís si platit zdravotní…takže leda se jit nahlasit na urad prace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
29.9.11 12:01

Ahoj, otěhotněla jsem, jak jsem dodělávala školu, pri skole jsem měla brigády, pouze na dohodu a po škole (už těhotná) jsem byla na up. Nárok jsem nemela nanic. Po narození syna mi začali hned vyplácet rodičák. Ale do porodu jsem nebrala nic.

• Citovat
  • Upravit
50155
29.9.11 12:03

Taky bych se nahlásila na pracák, aspon za tebe budou platit zdravotní a sociální. Pokud studuješ dálkově, tak si to musíš platit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xmina
29.9.11 12:04

No dle mého nejsi student a měla bys být nahlášena na ÚP!!

• Citovat
  • Upravit
Lilišák
29.9.11 12:11

no ja se snazim pracaku branit ale asi tam fakt budu muset :think:

• Citovat
  • Upravit
50155
29.9.11 12:14
Lilišák píše:
no ja se snazim pracaku branit ale asi tam fakt budu muset :think:

Proč, stejně tě nikam nepošlou, když jsi těhotná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
29.9.11 12:16

Ahoj,

tak já jsem zaměstnaná a dálkově studuju. Jsem student, ale SP a ZP za mě platí zaměstnavatel (takže mám studentskou legitku, daňové zvýhodnění apod. Student jsi do 26 let (pokud studuješ).

Když jsem byla na pracáku, chtěli po mě potvrzení o studiu. Jak je to ala, býti studentem, nezaměstnaná a těhu, to opravdu nevím.

• Citovat
  • Upravit
1748
29.9.11 12:18
xmina píše:
No dle mého nejsi student a měla bys být nahlášena na ÚP!!

no podle mě záleží na konkrétní škole, u některé za studenta být můžeš být považována i při dálkovém studiu. Pokud nejsi, tak na úp hlášena být nemusíš, jen si mušíš vyřešit zdravotní pojištění (jednou z možností je úp, další platit si ho jako samoplátce atd.). Nemocenské za tebe nikdo platit nebude (jen zaměstnavatel mimo DoPP a zaměstnání malého rozsahu s příjmem do 2.000,–/měs nebo ty sama dobrovolně jako OSVČ) takže nárok budeš mít pouze na RP ode dne porodu (pokud by ti vznik dluh na zdravotní poj. tak to na přiznání rodičovského příspěvku vliv nemá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
29.9.11 12:26
mati píše:
xmina píše:
no podle mě záleží na konkrétní škole, u některé za studenta být můžeš být považována i při dálkovém studiu. Pokud nejsi, tak na úp hlášena být nemusíš, jen si mušíš vyřešit zdravotní pojištění (jednou z možností je úp, další platit si ho jako samoplátce atd.). Nemocenské za tebe nikdo platit nebude (jen zaměstnavatel mimo DoPP a zaměstnání malého rozsahu s příjmem do 2.000,–/měs nebo ty sama dobrovolně jako OSVČ) takže nárok budeš mít pouze na RP ode dne porodu (pokud by ti vznik dluh na zdravotní poj. tak to na přiznání rodičovského příspěvku vliv nemá)

Ne ne…dalkari nejsou studenti. Sama jsem dalkarkou a nejsem studentem a tim padem nemam narok na zadne studentske vyhody a tak. Stat neplati soc.zdr.

ZAKLADATELCE:
Mela ses po nastupu na dalkove studium evidovat na urade prace, akorad nevim jestli by te zaevidovali, protoze jako tehotna nejsi primym uchazecem o zamestnani.

Bez se zaevidovat a po skonceni sestinedeli ti evidenci na UP ukonci a pak si budes moc zazadat o RP.

Zdravotni pojisteni si musi doplatit sama.

Hodne zdaru pri tehulkovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
29.9.11 12:31

Lidka a Sami
většinou to tak je, ale některé školy to mají papírově udělané tak, že dotyčné/mu může zůstat statut studenta :wink: . Sama jsem si to zjištovala, když jsem uvažovala o dalším studiu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
29.9.11 12:34
mati píše:
Lidka a Sami
většinou to tak je, ale některé školy to mají papírově udělané tak, že dotyčné/mu může zůstat statut studenta :wink: . Sama jsem si to zjištovala, když jsem uvažovala o dalším studiu..

aha…no ja se ptala vice lidi, kdyz jsem chtela studentskou legitku na MHD a bohuzel. Ale jestli to nektere skoly tak maji, tak to je trochu nefer :-? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
29.9.11 12:37
Lidka a Sami píše:
mati píše:
xmina píše:
no podle mě záleží na konkrétní škole, u některé za studenta být můžeš být považována i při dálkovém studiu. Pokud nejsi, tak na úp hlášena být nemusíš, jen si mušíš vyřešit zdravotní pojištění (jednou z možností je úp, další platit si ho jako samoplátce atd.). Nemocenské za tebe nikdo platit nebude (jen zaměstnavatel mimo DoPP a zaměstnání malého rozsahu s příjmem do 2.000,–/měs nebo ty sama dobrovolně jako OSVČ) takže nárok budeš mít pouze na RP ode dne porodu (pokud by ti vznik dluh na zdravotní poj. tak to na přiznání rodičovského příspěvku vliv nemá)

Ne ne…dalkari nejsou studenti. Sama jsem dalkarkou a nejsem studentem a tim padem nemam narok na zadne studentske vyhody a tak. Stat neplati soc.zdr.

ZAKLADATELCE:
Mela ses po nastupu na dalkove studium evidovat na urade prace, akorad nevim jestli by te zaevidovali, protoze jako tehotna nejsi primym uchazecem o zamestnani.

Bez se zaevidovat a po skonceni sestinedeli ti evidenci na UP ukonci a pak si budes moc zazadat o RP.

Tak já studuju jako dálkař a student jsem. Normálně jsem si mohla uplatnit slevu na dani jako student…SP, ZP platí zaměstnavatel…tak já tomu už nerozumím.

• Citovat
  • Upravit
4957
29.9.11 12:40
Holma píše:
Lidka a Sami píše:
mati píše:
xmina píše:

ZAKLADATELCE:

Tak já studuju jako dálkař a student jsem. Normálně jsem si mohla uplatnit slevu na dani jako student…SP, ZP platí zaměstnavatel…tak já tomu už nerozumím.

Jako taky uz tomu nerozumim, ale vsichni moji znami, co studuji dalkove studenty nejsou.
Me SP, ZP plati stat na rodicovske, takze :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
29.9.11 12:43

Taky studuji dálkově VŠ a nejsem student. Před RD jsem byla na pracáku a ten za mě platil zdrav.+soc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí