Tekutá rýma

348
16.9.15 19:47

tekutá rýma

Co dáváte dětem na tekoucí (tekutou) rýmu. Dcerce 16. měsíců má rýmu, pořád ji teče z nosu. Odsávám a stříkám mořskou vodu. Dáváte ještě nějaké jiné kapky co by pomohly, nebo nějaká jiná rada? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101781
16.9.15 19:49

@divomys Na tekutou rýmu dětem nedávám nic… když to plivnou na mě, tak kapky, protože u mě mrcha není tekutá nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
16.9.15 19:54

@divomys NA TAKOVOU nedávám nic.. ani ty kapky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
16.9.15 20:12

Právě že taky nic nedávám, jen odsávám, ale mrzí mě, že ji neumím nijak jinak pomoc. Pořád se v noci budí, blbě se ji dýchá, k tomu ji rostou zuby. Kolikrát je dobré odsávat? Já odsávám jen tak 4× denně, aby se jí to netvořilo, ještě víc a odsaju a hned má zas plný nos, jakobych vůbec neodala. Ale bojím se aby ji z toho nebolely uši

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
16.9.15 20:17

Při rýmě dávám na noc Fenistil kapky, splaskne sliznice a děcko se vyspí.. odsávání nevím, jak často se může, už si to nepamatuju, ale když si vezmu, jak často děti při rýmě smrkají - prakticky pořád, tak bych se toho asi nebála. Jen to chce sliznici zvlhčovat, což děláš.
momentálně mají obě dvě děti rýmu, u dcery to už nestuduju, ale syn chvilkama čirou, chvilkama lehce zakalenou, smrkají co 5 minut :nevim: vzhledem k tomu, že se potřebujem na školu, školku i práci vyspat, ten Fenistil jim prostě dám a spí bez ucpaného nosu až do rána. Dcera si teda kape kapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
16.9.15 20:19

Zkus nějaké probiotika na imunitu…třeba se to zlepší…já dávám malým Biopron Forte, pro takové maličké jako máš ty se ten prášek z tobolky vysypává do jídla nebo pití, naši už berou normálně tobolky po snídani:) Zatím to musím zaklepat, nemocní nebývají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
16.9.15 20:20

U nas ted mely rymu obe, ale tekutou jen chvili, pak ucpane vsecko a pokaslavaly. Davala jsem Sinupret, Stopkasel (bylinkovy sirup i se slozkou na imunitu) a pri ucpanem nose strikala Sterimar. Behem tydne OK (a to jim to jinak vetsinou sleze na hnusnej kasel) ;) Asi jeste nejsou ty echt zakerny bacily :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
16.9.15 20:26

@Iffka Fenistil kapky mám doma, ale myslela jsem, že jsou jen na alergickou rýmu. A to jste je dávala jen před spaním a kolik kapiček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
16.9.15 20:32

Nene, není jen na alergii, jde o tom, že uklidné zduřelou sliznici, ta splaskne a dobře se dýchá. Tak mi to vysvětlila doktorka, nemám důvod jí nevěřit, kor když to opravdu funguje ;) Dávám před spaním, ano, a kolik kapek je uvedeno v příbalovém letáku, podle váhy.
S podporou imunity bych to v tomhle věku ještě nepřeháněla, pokud malá jí a pije pestrou stravu, necpala bych ji zbytečně umělotinama, toho si ještě užije ;) mám zkušenosti, dcera je od malička nemocná max jednou dvakrát do roka, nikdy jsem jí nic na podporu imunity nedávala, syn od miminka na hromadě neustále a pořád, vyzkoušela jsem na imunitu kdeco, dlouhodobě, nepomohlo nic, tak jsem to vzdala. Biopron momentálně jíme teda taky, ale že by pomáhal na imunitu, tak to rozhodně ne :-) jen máme teda ukázkové kakání, všichni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
16.9.15 20:37

Ona ale nemá ucpanej nos, ale jak ještě neumí smrkat, tak jakoby chrčí, jak ho má plnej a nemůže dýchat přes nos. Na imunitu ji nic dávat nebudu, ona je jinak zdravá, jen sem tam má tu rýmu plus do toho několik zubů najednou leze. Takže by jí ten fenistil mohl pomoc i když nemá ucpanej nos. Vyzkouším a uvidím..

Příspěvek upraven 16.09.15 v 20:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
16.9.15 20:39

Já bych ho určitě zkusila, maximálně to bude stejné, horší určitě ne ;) Tak klidnou noc přeji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.9.15 20:48

Ja teda kapky davam, tekuta je previt, v leze tece do krku, moji kluci trpeli na laryngitidy a z uplne nevine vodove rymy ji meli zarucene, pak to spadlo niz a dva tydny kasel :zed:
Momentalne maji deti presne takovou rymu a strikam kapky, odsavani/smrkani skoro neni co, pri vodove jsem moc neodsavala, zbytecne se povzbudi sliznice k produkci. Ale kapicky davam a modlim se, at ryma odezni bez kaslacich nasledku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.9.15 20:52

Tak pokud ji lezou zuby, tak bych neřekla, že je to klasická rýma, ale příznak těch zubů (kluk to tak vždycky měl). Takže to jsem kromě vincentky žádný kapky nedávala. Měl jenom víc pod hlavou a otevřené okno, aby se mu v noci líp dýchalo.
A tekutou rýmu jsem odsávala jenom před spaním.

• Citovat
  • Upravit
348
16.9.15 21:22

@Bibi239 A jaké používáte kapky? Taky nechci moc odsávat, ale když už to teče vkuse tak odsaju i hodně slintá tak pořád jí jen utírám a ona je z toho ještě víc omrzlá, no už aby to bylo za náma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
16.9.15 21:26

@lucenka no asi je to ztěch zubů, včera kvůli zubům hooodně brečela a pak se jí spustila ta rýma a dneska jí už trápi jen to. Ona v noci cestuje po postely, tak dávat víc pod hlavu nemá smysl. A jak se používá ta vincentka? Nemám sní zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí