Tříleté dcerka nechápe pokyny

Anonymní
16.9.15 13:02

Tříleté dcerka nechápe pokyny

Zdravím

moje dcerka nechápe pokyny a špatně mluví. Žvatlá. Budou ji teď tři roky. Motoricky je velmi zdatná, začala chodit v 8. měsících. Vývoj v naprostém pořádku. ALE, málo mluvila a teď se konečně rozmluvila, ALE špatně, to je taky ok. ALe i ve školce mi tvrdí, že nerozumí pokynům. Např doma, vyhod to do koše, jde a vyhodí to, dones nočník do obýváku, udělá to, přines babičce brýle, přinese je, koupat, spinkat, rozumí, ale namaluj obličej, udělej bábovičku, takové ty jednoduché pokyny pro děti, nechápe. Někdy až i silně ignoruje, prostě nevnímá, nebo dělá že nevnímá toho, kdo na ni mluví. Jdeme znovu na foniatrii, ptž mám podezření, že má možná sluchový problém. Jdeme za týden k dětskému psychologovi a mám strach co mi řekne. Za měsíc začínáme chodit na logopedii - má nízkou slovní zásobu. Čteme, zpíváme, ukazujeme. Je to malej divoch, zlobí, směje se, ale když ji řeknu, že ji miluji, tak řekne, že ne!! A doteď si plete kdo je máma, táta, babička. Mě řiká táto a babičce mámo a to do ní cpeme pořád dokola. Má někdo podobnou zkušenost s prckem?? A ještě jedna věc. Je dle mého zmatená, komu může dávat důvěru. S učitelkama ve školce super, ale stejnou důvěru je schopná dát pani s kterou se bavím na ulici a o mě taky děsí. Např nazouvám botičky a bavim se s jinou maminkou v šatně, moje dcerka je schopná jí k ní sednout si ji na klín a uvaž mi botičky.

Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lizzi
16.9.15 13:06

Napadl mě dětský autismus, ale to by chtělo odborné vyšetření.. taky to nemusí být nic, jen prostě má hokej v komunikaci.. psycholog poradí víc :hug:

• Citovat
  • Upravit
11117
16.9.15 13:09

Myslim, ze to ti opravdu rozkryje spis psycholog. na to, ze ji 3 roky teprve budou, tak je podstatne, ze zacala mluvit a rozumi nejakym pokynum. a mi osobne treba pokyn „namaluj oblicej“ prijde na ani ne trilete dite dost tezky.

co bych povazovala za signal, je to nerozlisovani mezi cizi a blizkou osobou a to ze si plete oznaceni nejblizsich - mama, tata atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.15 13:18

My když jdeme po ulici a někdo cizí kolem ni prochází, tak si zakryje oči a čeká dokud neprojde, ale pokud se s někým já bavím, tak to bere za signál, že mu může asi věřit. Před jinými cizími lidmi se stydí. Možná má jen složitější povahu. Ale když vidím holčičky okolo mě, jak přijdou za maminkou a řeknou si pocity, třeba to je ošklivá holčička, mami dej mi pusu, mě řekne max bonbon a bumbat a pod nátlakem řekne, prosim bonbon. Dnes jsem ji chtěla vysvětlit, že nebude chodit už na nočník, ale na záchod doma, vzala jsem ji za ruku u nočníku a než jsem něco řekla, tak řvala jak pavián, ani nevim proč. Tak ráda, bych si s ní v rámci možností už pokecala. Na otázku neodpovídá vůbec!

• Citovat
  • Upravit
35029
16.9.15 13:18

Starší kluk je stejný, začal až tak ve 2,5 letech rozumě to mu základnímu, teď je mu 3,5 a jako rozumí také jen ty hmotné věci, které se dají osahat (vyhoď to do koše, vezmi si tohle atd.), cokoliv abstraktnějšího nerozumí. Často mi přijde, jako když nevnímá, což potvrdily i učitelky ve školce. Mluvit nemluví, zná pár slov, teprve ve 2 a 3/4 mi začal říkat máma, po třetím roce už říká mami, ovšem i tatínkovi a bratranci. Pár měsíců po třetím roce začal maličko spojovat slova (mami koukej), ale nemá moc co spojovat, i to co říká, tak mu skoro není rozumět, jak blbě to vyslovuje, spíš to poznám podle intonace. Byli jsme už u pár doktorů, pokud tě zajímají výsledky, písni mi sz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.9.15 13:19

No ja bych rozlisovala mezi nechape a ignoruje, selektivni hluchota je cekem bezna soucast obdobi vzdoru. Ze je syn babicka a ja treba ovecka, to se dozvidam bezne, holt je to for roku.
Namaluj oblicej, to je pokyn pro dospelaka. Ctyrletak jede hlavonozce, skorotriletej tak maximalne cmaryky. Ja myslim, ze mas na dite dost vysoke naroky. Muze tam byt nejake opozdeni, ale nevidela bych to tak cerne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
16.9.15 13:21

Jinak jestli jdete na logopedii, určitě vás pošle na vyšetření sluchu a řečových center na foniatrii, my zjistili, že slyšet, slyší perfektně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.9.15 13:23

Zakladatelko, s tímto momentálně nic moc neuděláš. Píšeš, že jdete k psychologovi, tak počkej na něj a zkrátka uvidíš. Může to samozřejmě něco být, stejně jako vůbec nemusí a přes internet Ti stejně nikdo odpověď nedá. Zkušenosti s tímto nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
16.9.15 13:24

Tak vyšetření na foniatrii je rozhodně dobrý krok. Tam by vás beztak dřív nebo později poslali. Vyšetří se, zda slyší a podle toho se může postupovat dál. Psycholog je také od věci.

Ono to může být hodně věcí, nerovnoměrný vývoj, vývojová dysfázie, můžou to být i poruchy autistického spektra…to ti nikdo neřekne.

Každopádně ať je to cokoliv, je dobře, že jsi odhodlaná to zjistit. Se vším se dá pracovat. Já mám dítě s poruchou autistického spektra… první tři roky byl očistec, teď je mu šest a je úžasný. Mluvit začal ve čtyřech, do té doby jsme se prostě nedorozuměli. Teď vypráví o vesmíru, o kvantové mechanice, o lidském těle věci, které ani já nevím. Je přátelský, až příliš důvěřivý, citlivý… no a taky plačtivý a se záchvaty vzteku. No co, i s tím se dá pracovat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.15 13:24

@Bibi239 je to možné, že mám vysoké nároky, ale ona i umí namalovat krásně obličej, oči, nos, pusa, vlasy a uši. Ale když to po ní chci, tak prostě NE a jak to pak vypadá ve školce? Na otázky opoví NE! Když se jí zeptám jestli ji chutnala čokoláda, tak si začne hladit bříško.

• Citovat
  • Upravit
13714
16.9.15 13:25
@Jensina píše:
co to? 8o a to máš z jakého zdroje?

je to trol, vykašli se na něj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
16.9.15 13:26

Ahoj, na tvojí holčičku sedí některé příznaky PAS. Zkus si o tom něco počíst.
Koukni třebas sem http://www.autismus.cz/…utismus.html

Příspěvek upraven 16.09.15 v 13:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
16.9.15 13:26
@Talitha píše:
je to trol, vykašli se na něj

aspoň že tak, já měla strach, že tomu fakt věří 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.9.15 13:29

Jinak tedy k tomu malování. Syn začal malovat obličej teď, v čerstvých 4 letech. Jakože fakt hlavu, vlasy, oči, pusu a oči. Nos mu většinou chybí. Ve 3 letech ani omylem. A to prý je v kreslení poněkud napřed, že to jak on kreslí, není rozhodně běžné. A vidím to i na výtvorech ve školce. Spousta jeho vrstevníků má stále ještě nicneříkající čmáranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
16.9.15 13:30
@Kakika píše:
To jako fakt? 8o Ty jsi začala chodit tak brzy?
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect