Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer, poletíme s dětmi na dovolenou a zavazadla máme jen malá, takže je chci mít na palubě aby sme byli z letiště pak rychle venku, vím že na palubu může být max 100ml láhev a dočetla sem se že snad dohromady 1l? Když si rozleju opalovací krém do menších neoznačených lahviček projde mi to? Moc děkuji za rady
Uplne v klidu, v DM i jinde prodavaji sady cestovních obalu na kosmetiku, které můžeš použít.
@Safira1 jo, přesně tak to můžeš udělat, na osobu 1l, jestli jedete s prirucakem, mysli taky na šampon, sprcháč, pastu zubní..jestli neplánujes pořizovat tam ![]()
@Barevné klubíčko píše: Více
Protože třeba používá konkrétní značku z lékárny a nechce tam hledat půl dne, jestli bude k dostání? Taky dětem vozím, co je osvědčené (třeba po Nivea krémech se syn osype).
@Barevné klubíčko jak píše už paní výše, dcery mají atopický ekzém a máme osvědčený krém z lékárny a nejsem si jistá že bych ho tam sehnala
Nemám zkušenost s neoznačenými lahvičkami, ale někde jsem četla, že pokud budou chtít, můžou na letišti dělat problémy, protože v pravidlech je napsáno, že musí být originální balení, aby bylo jasné, co v lahvičkách je
některá letiště to neřeší, ale můžeš natrefit na takové, které to řešit může, mají na to právo
právě z důvodu, že nemůžu kupovat krémy apod. až na místě, protože snesu jen nějakou značku, řeším i odbavené zavazadlo, kde si přepravím vše, co potřebuju ve větším množství. Totéž platí o manikůře a ostrých předmětech, které mohou být pouze v odbaveném zavazadle.
Oficialne nemozes, ale zalezi ako sa na to budu pozerat na scanneroch. Videl som takto preniest 1.5l flasu s vodou s odovodnenim ze je to pre dieta…
Ak na to dokazes dostat papier od doktorky ze krem sa pouziva ako liecivo pre dceru a dcera je dostatocne mala tak by ti to mohli pustit, ale zalezi ako sa ktory pracovnik vyspal.
Edit: Ak to dcere naozaj pomaha a nieje uplne mimino ktore nedokaze tych ~20min pockat tak by som asi dal radsej odbavenu batozinu a mal klud na scanneroch.
I se prodavaji samotne (tedy neoznačené) lahvicky primo na cestování do letadla v objemu 100 ml. Nekolikrat jsem s nimi letela a nebyl problém. Vsak do originální lahvicky od samponu si koneckoncu muzes nalit kde co, nikdo to nezkoumá.
Když letím, vodu na pití i malé dzusiky, plechovky vždycky projdou v pohodě + navíc mám prázdnou láhev, kdyby náhodou neprošlo, ale nestalo se mi.
Když mám příručak, klasicky mám nalito v malých lavičkách, které se prodávají v drogerece jako cestovní, dám je do průhledného zavíracího sáčku z iKey a v pohodě. Jen v Amsterdamu to docela zkoumali, ale nic mi nevzali.
@IcePlanet7 píše: Více
Přesně tak, nám na dovolenou pustil 2 l i několik 0.5 l vod a 1 anebo 2 čokoládové pudinky pro dítě. Pudinky byly navíc v alobalu, tak ten chtěli rozbalit, ale originálně zabalené pudinky z obchodu pustili.