Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím ![]()
Za týden poletím s malou poprvé letadlem a je pár věcí, u kterých si nejsem moc jistá, jak to má být: potřebuji pro malou do letadla čaj - našla jsem, že tekutiny pro osobní potřebu max. 100 ml. Platí to i pro miminka? Ona totiž pije kromě mého mléka jen ten čaj a po příletu nás čeká ještě několikahodinová cesta a 100 ml jí fakt stačit nebude…
A dále - tekutiny, gely apod. mají být uzavřeny v plastikových, uzavíratelných sáčcích - musí být fakt uzavíratelný nebo stačí obyč sáček? Případně kde ten uzavíratelný koupím - já fakt nevím
Díky ![]()
Ahoj
do letadla pro miminko můžeš mít cokoliv, jen při kontrole budou chtít aby jsi čaj ochutnala nic víc
Nikdy jsem to do sáčku nedávala a nebyl problém ![]()
Hezkou cestu
Příspěvek upraven 19.11.13 v 12:21
Uzaviratelny sacek je ten se zipem nahore. Caj, mas pytlikovy nebo jaky? Nechala bych si ho pak pridelat v letadle, nebo za branou muzes koupit vodu.
Když jsme letěli s malou, tak nám nechali cca 200 ml v dětské avent lahvi, nehrotili to, jen jsem se před nima musela napít, aby viděli že to je skutečně voda… A na dobu po příletu můžeš mít vodu ve velkém kufru který si nebereš na palubu, kolik chceš…
S množstvím tekutin pro děti neporadím, ale vše tekuté co si bereš na palubu (voňavka, zubní pasta atd.)musí být opravdu max. 100ml a v uzavíratelném pytlíku. Zkus v papírnictví. Mě ho nabízeli i přímo na letišti u odbavení, měla jsem totiž větší než jsou nějaké doporučené rozměry. Teď jsem si ale uvědomila, že to bylo ve Vídni, u nás nevím.
Ja mela pro malého toho kubika waTER do letadla a ikdyz byl original zavreny tak jsem ho musela otevrti a napit se ![]()
@lenna1810 u nas mnozstvi tekutin pro syna neresili, ale musela jsem se toho napit, aby meli jistotu, ze nechci jablecnou stavou odpalit letadlo ![]()
uzaviratelny sacky se prodavaji primo na letisti treba a jako preferuji to, ale jeden let jsem mela krem na opruzeniny v tasce volne a nikdo to neresil ![]()
Napoje jen mlicko a voda. Jednou mi uznali džus pro ročního syna a příště mi ho zabavili, že může mít jen to mlíčko nebo vodu. Ostatní pokrmy, jako presnidavky vyberou namátkou a to se musí otevřít a ochutnat před nimi. Sáčky se dají pořídit přímo na letišti. Já ale nikdy netaham nic jiného, než věci pro miminko a tak jsem tu jednu lahvicku či hrneček prostě ukázala bez sáčku a nikdy nebyl problém.
@lenna1810 píše:
Zdravím
Za týden poletím s malou poprvé letadlem a je pár věcí, u kterých si nejsem moc jistá, jak to má být: potřebuji pro malou do letadla čaj - našla jsem, že tekutiny pro osobní potřebu max. 100 ml. Platí to i pro miminka? Ona totiž pije kromě mého mléka jen ten čaj a po příletu nás čeká ještě několikahodinová cesta a 100 ml jí fakt stačit nebude…
A dále - tekutiny, gely apod. mají být uzavřeny v plastikových, uzavíratelných sáčcích - musí být fakt uzavíratelný nebo stačí obyč sáček? Případně kde ten uzavíratelný koupím - já fakt nevímDíky
ja pro dceru vzdy muzu mit ve flasce tekutiny. Mela jsem vzdy 2 flasky. V jedne mliko a ve druhe vodu. Jen jsem pred nimi ochutnala a sla dal.
My jsme leteli ted 8.11., v Praze nam pro malou pustili detske piticko. Pri ceste zpet z Londyna do Prahy nam ho nedovolili, ze pry povoluji jen kojeneckou lahev s mlekem. ![]()
Tekutiny a gely, látky podobné konzistence
Za tekutiny, aerosoly a gely se považuje: voda, nápoje, sirupy a polévky, krémy, oleje, roztoky, spreje, parfémy, mascara, gely vlasové a sprchové, tlakové nádoby, holicí pěny a deodoranty, pasty, zubní pasty, směsi kapalných a pevných látek a další předměty podobné konzistence. Veškeré tyto látky lze přepravovat pouze při splnění následujících podmínek:
Bez ohledu na výše uvedený výčet zakázaných předmětů mají pracovníci provádějící bezpečnostní kontroly vždy právo určit jako zakázané předměty takové předměty, které zde nejsou uvedeny, ale vzbuzují důvodné podezření, že mohou být použity k ohrožení bezpečnosti civilního letectví.
Uzavíratelný pytlík patřičných rozměrů koupíš v automatu přímo na letišti (v Praze).
@lenna1810 uzavíratelné sáčky koupíš i v DM, mají je v krabičce po více kusech.
Lahvičku s vodou na mléko jsem při kontrole musela ochutnat. Jinak jakékoli tekutiny lze koupit přímo před vstupem na palubu, kde to rovnou dají do sáčku a označí, že je to koupeno tam a v pořádku.
Jinak bych dobu po příletu taky řešila lahví vody ve velkém kufru. Když to strčíš hned na kraj, tak potom snadno najdeš.
A když by bylo nejhůř, tak ji přece můžeš nakojit. Objem mléka v prsu nikdo nekontroluje ![]()
Hodně taky záleží, kam letíš. Pokud poletíš na dovolenou např. do egypta apod., tak tam jsme většinou provezli všechno, někdy se musely děti nebo já napít…
Jednou jsem dokonce v kabelce provezla kapesní nůž a děti měly v batůžku nůžky:))
Horší je to směr USA a UK, tam je to přísnější. Ještě horší z těchto zemí zpět do ČR, manžela očas slíkli téměř donaha!!!
Jinak jílo bych dala do pytlíků a další věci na kraj do kufru.