Telefon - otrava dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
ibu
627
30.5.06 11:44

Telefon - otrava dítěte

Ahoj holky,

chtěla jsem se zeptat jestli některá nemáte telefon na linku, kam se dá zavolat v případě pozření jedovaté látky dítětem. Mám velmi zvídavého syna a lecos zkoumá a někdy i ochutnává. Dnes tu zrovna našel eterické oleje, snažím se před ním všechno schovávat, ale někdy prostě zapomenu, že to vůbec doma mám. Kdysi byla v Sama doma nějaká Dr. která tam uváděla tel. na linku první pomoci při požití nebezpečné látky.

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
30.5.06 11:49
  • Citovat
  • Upravit
374
30.5.06 11:52

otrava

224 919 293

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
30.5.06 11:53

Převzato z očkovacího průkazu - přílohy:

toxikologické informační středisko: 224919293
otravy po požití hub 221282660
otravy po uštknutí vysoce jedovatými hady: 224962244

event. klasicky záchranku

Co se pamatuju (i z jednoho případu tady na emimi), tak např. u těch olejů se nemá vyvolávat zvracení u malých dětí.

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
30.5.06 12:25

IBU ,

Zejména na ty oleje fakt pozor. NEDAJÍ se z těla odbourat. Hrozí pak selhání ledvin a zničené zdraví nadosmrti.

Mickie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
30.5.06 12:27

Jak s ledvinama nevím, ale chlapeček od Bootgirl z listopadek měl tuším zápal plic. Takže lepší se vždy poradit, než něco začneš dělat…
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
30.5.06 13:09

Holky, teď jste mně překvapily tím, jak jsou éterické oleje jedovaté.

Které konkrétně?

Máme jich doma spoustu od Salusu. Esenciální jsou poživatelné, masážní by asi taky neuškodily, myslíte ty aromatické olejíčky a silice, co je na nich upozornění, že nesmí přijít do styku se sliznicí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
30.5.06 13:29

Které konkrétně bohužel nevím. Sama mám všechno pokud možno tak, aby k ničemu malá nemohla.
A samozřejmě pokud něco nesmí přijít do styku s kůží a sliznicí, je to nebezpečné a hrozí poleptání.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
30.5.06 13:36

Evulko, eteráčky jsou velice, ale velice koncentrované. Poživatelné jsou do té míry, že přidáš pár kapek třeba do jídla, nebo vody, oleje a tak. To je vpořádku, pokud je to na doporučení odborníka, nebo chytré knihy. Jenže zvědavý malá človíček tohle neví, otevře šikovnými prstíčky víčko, zoubky vyndá kapátko a protože to zajímavě voní, tak to ochutná… Ne pár kapek, ale „panáka“......
Mluvila jsem s jednou pediatričkou, která šla zrovna z JIPky, kde zrovna měli jednoho takového šikulu. Zachránili ho, ale čekaly ho dialýzy a ledviny byly K.O. Ta ostřílená ženská bulela jak želva…

Proto Vám to tu píšu. Tak holky, proboha, POZOR

Mickie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ibu
627
30.5.06 18:22

Mickie teď si mě teda vyděsila. Malej je v pohodě, tak snad si nelízl. Vzala jsem mu to v podstatě hned. Ještě jsem volala Dr. a ta říkala ať neplaším a pozoruju ho. Tak snad by se to už nějak projevilo. Z dechu olej cítit nebyl a myslím, že aukaliptovej olej by byl cítit ještě dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
23.1.12 13:16

Zamioculcas list

tak syn mi také snědl půl listu této květiny a volala jsem na toxikologiCKÉ oddělení. První pomoc - led, zmrzlina, chladné nápoje, když se do půl hodiny nic nestane, máte vyhráno, jinak to způsobuje puchýře v trávicím traktu pak se může dítě udusit a je třeba ihned volat záchranku

• Citovat
  • Upravit
1099
26.2.23 08:47

Je průšvih požití mazacího oleje do holicího strojku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí