Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Bohužel mirena si dlouho sedá, pokud opravdu krvácíte, měli by to na gynekologii řešit. Většina žen s Mirenou ze začátku jen špiní- klidně i 6 měs. Zkuste si koupit vitamin C a brát ho vyšší dávky, není to škodlivé a je to účinné. Nemusíte se bát předávkování, tělo ho samo vyloučí.
Je to normální. mě trvalo 5 měsíců než si sedla. kup si ascorutin. ten pomůže
Já myslím, že takhle ze začátku je to normální. Udává se obecně nějakýho půl roku, kdy si tělísko „sedá“ a může se dít víceméně cokoliv, pak by to už mělo být OK. Já ji měla taky, první tři měsíce jsem krvácela často, pak už to přešlo jen ve špinění. U mě to teda bohužel nepřešlo, i po roce jsem měla nepravidelnou MS (občas přišla klidně už po dvou týdnech) a do toho každou chvíli špinění, tak šla milá Mirena ven. Zatím ale vydrž, máš ji krátce, třeba se to srovná, držím palce. ![]()
Asi jak koho, každý má ten práh jinde…ale mě nebolelo, jen to trochu dloublo, ale bylo to během vteřinky. ![]()
Já jsem právě u zavádění málem utekla, nešlo jí to a tak asi až na třikráte se jí to povedlo. Bylo to jako když do čípku vráží bolestivou injekci. Dneska poprvé se cítím dobře, koupila jsem včera ascorutin a dnes už nekrvácím ale špiním, takže doufám že to brzy vše skončí! Děkuji za rady!:)
Ahoj holky, tak já mám MIrenu od července a je to čím dál horší, ze začátku jsem 4 měsíce skoro pořád špinila, tak to bylo o. k, předpokládala jsem to, ale ted už 2 měsíce co dva týdny 7 dnů mírně krvácím, takže sedm dnů pak 7 dnů klid a nanovo, to by ani tak nevadilo, ale 3 až 4 dny před krvácením mně hodně bolí hlava, šíleně břicho, v zádech, prsa a nohy a navíc je semnou k nevydržení…mám čekat, že se to zlepší? už to nějak nedávám ![]()
Omluvte mi prosím anonym, ale je to pro mě dost citlivé ![]()
mám mirenu skoro rok a zezačátku dobrý, akorát ted poslední dobou jsem krvácela nebo špinila klidně i 14 v kuse, pak pár dní nic a pak zase…to jsem už byla u gynekologa a řekl, že to tam je všechno v pohodě, tak uvidíme, jeslti se to nezlepší, že občs to tak být může, ale je mu divný, že je to dýl jak týden…no, chodim s malou na plavání a bylo chvíli, kdy pravidelně jsem i po tom krvácela, ted už ani tolik ne, ale ted je zase problem ten, že když máme s manželem sex, tak krvácim a proto se mi ani do toho moc nechce…
stává nebo stávalo se to některé, že po sexu krvácela, když měla tělísko?
Me si mirena sedala skoro rok, ackoli mu gyndar rekl, ze muzu spinit tak max 2 mesice po zavedeni..kontroly tez v poradku. ted zu je klid, ale po sexu se mi to stavalo. Nejsem s Mirenou spravne vlhka, a tak mame gel a je klid. uprimne spokojena s ni moc nejsem, ale ja jsem lempl na prasky a navic mi prisesly hrozne Kila navic. Takze za me zkus gel.
@svycarka to jako, že to krvácení může bejt, že jsem málo vlhká?
to mě nenapadlo..je pravda, že s tim trochu problem mám, ale až tak
![]()
no jsem zvědavá, co mi řekne gyndař, měla bych tam někdy v dubnu jít na prevenci, ale pochybuju, že řekne něco jinýho než, že je to dobrý no
ach jo, nechtěla bych jí vyndavat, když stála takový prachy
a navíc manžel nechce, abych brala prášky a kondomu nevěřim ![]()
@Anonymní píše:
@svycarka to jako, že to krvácení může bejt, že jsem málo vlhká?to mě nenapadlo..je pravda, že s tim trochu problem mám, ale až tak
![]()
no jsem zvědavá, co mi řekne gyndař, měla bych tam někdy v dubnu jít na prevenci, ale pochybuju, že řekne něco jinýho než, že je to dobrý noach jo, nechtěla bych jí vyndavat, když stála takový prachy
a navíc manžel nechce, abych brala prášky a kondomu nevěřim
tak sama vis, jestli jsi vlhka, ne? me to pred porodem fungovalo super, ted proste citim chut, je vse ok, ale ta vlhkost tam asi chybela. citila jsem takove neprijemne drhnuti o neco- mozna jeste jizva se siti.ale ted pohoda. trochu to maznu a krev zadna.
Mám taky problém s krvácením. Tělísko mám 3 roky a posledního půl roku krvácím mimo cyklus tak 2krát do měsíce. Moc se mi to nelíbí, tělísko je nehormonální takže poletí a půjdu raději do náplastí
Ahoj holky, obnovuji diskuzi a chci se zeptat na vaše zkušenosti. Skoro tři roky mám mirenu, během půl roku od zavedení jsem byla bez menstruace a najednou jsem zase začala krvácet
máte s tím nějakou zkušenost? Jestli to zase zmizí nebo co to sakra je
díky
Ahojky, 10.11. mi bylo zavedeno tělísko, 3 týdny jsem špinila, měla bolesti, pak na pár dní jsem přestala a od 7.12. doslova krvácím, žádné špinění. Mám mirenu a totálně toho lituju že jsem si jí dala, je to normální??? Na gyndě pořád říkají ať počkám, ale dle mého jen proto aby mi nemuseli vrátit peníze. Je to normální takhle krvácet? Je to už šílený!