Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, mam dotaz v unoru jsem si byla zavest tělísko Minerva za měsíc na kontrole a vpořadku. Těd asi v květnu jsem začala špinit, přibírám je to vpořádku, nebo mám zajít k lékařce…díky
@Ivouše píše:
Dobrý den, mam dotaz v unoru jsem si byla zavest tělísko Minerva za měsíc na kontrole a vpořadku. Těd asi v květnu jsem začala špinit, přibírám je to vpořádku, nebo mám zajít k lékařce…díky
Minerva? Nemyslíš Mirena? To je hormonální a nějaké výkyvy s tím spojené, ať už je to špinění nebo mírné přibírání je v prvním roce po zavedení ok.
Příspěvek upraven 23.06.17 v 14:59
Minerva je šicí stroj
Jestli myslíš Mirenu, tak počkej do 3 měsíců od zavedení, pak nekompromisně řeš…mě doktorka neposlouchala pěkně dlouho, špinila jsem nakonec skoro 1,5 roku, začaly mi padat vlasy a taky růst břicho, měla jsem pořád pocit nafouknutí a bolestí v děloze, pleť špatná a nálady jak na houpačce. Pak šlo ven, 6 tisíc v čudu, ale stejně jsme chtěli druhé miminko…a tam se pak ukázal celý rozsah průšvihu. Pak doktorka přiznala, že to byla špatná volba…rozhodilo mi to tak cyklus, že jsem měla problémy otěhotnět.
Minerva je HAK tabletky pokud se jeste vyrabi, pred x lety jsem ji brala. Telisko je Mirena. Mam je taky zavedene hned po 6ti nedeli. O zavedeni jsem ani nevedela a prvni tyden se nic nedelo. Pak jsem zacala spinit ale opravdu jen malinko a zhruba po mesici to prestalo. Plet se taky trochu zhorsila ale stale se me dari hubnout po porodu. Sice pomaleji ale jde to a podotykam na zadny diete nejsem, s klidem si dam k veceri cokoladu ![]()
Muj dr rikal ze muze trvat az pul roku prechodny spineni ale melo by trvat jen par dnu ![]()