Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mam tyden zavedene telisko mirena a hned po zavedeni jsem krvacela pak spinila pak 2 dny pauza a ted zase krvacim myslite ze je to normalni? dekuji za odpovedi
Ano, je to normální. První tři měsíce si tělísko sedá a třeba já špinila skoro nepřetržitě. První rok jsem tedy netušila dne nebo hodiny, kdy to přijde, ale pak se to ustálilo ![]()
Já měla s tělískem problémy - silná menstruace 7 dnů a ukrutné bolesti v podbřišku. Neustálilo se to ani po roce a půl. Po vyjmutí problémy zmizely, menstruace do pěti dnů, normální a bolesti přijatelné a jen první den. Myslím, že každému tělísko nesedne.
Ahoj
, i já potrvzuji, že je to normální
. Mám po zavedení podobný průběh… mluvila jsem s Dr., a ten mi říkal, že se to srovná
… doufám, že brzo ![]()
Stejné problémy jsem měla skoro dva roky, než jsem se ho zbavila, špinila jsem neustále, klidně i 5krát do měsíce. Horší než mít menstruaci jednou měsíčně. Mimo to mě pořád bolelo břicho, cítila jsem se nafouklá a měla jsem nepřetržitý výtok, ve stěreh nic nebylo, jen jsem byla hrozně jakoby vlhká, ten výtok byl čirý a vodnatý, intimku jsem musela měnit 2-3 denně, měla jsem problémy s pletí, začali mi růst chlupy na krku a bradě
Naprosto mi to nesedlo, doktorka mě pořád uklidňovala, že to přejde, zřejmě se jí nechtělo TO řešit. Po 23 měsících jsem jí nechala vyndat, chtěli jsme miminko, bohužel mi tak rozhodila cyklus, že pak i doktorka z toho byla divá. Po 8 měících jsem nakonec otěhotněla a máme mimiko
Paradox je, že před prvním těhotenstvím jsem brala třífázovou antiko asi 14 let a ta mi zdaleka neškodila jako Mirena. Teď 10 měsíců po druhém porodu nemám žádnou antiko, používáme kondom a jsem spokojená, žádné problémy. Každýmu to prostě nesedne, ale dopředu to nikdy nevíš, pro mě to bylo vyhozených 6tisíc.
Jo, bohužel je to normální klidně i po půl roce.
Tak snad ti to sedne.
@alisekR
Jejda, tak teď jsem z toho úplně rozhozená. jsem se domlouvala na zavedení po novém roce. Tak to by mě moc nepotěšilo kdybych dopadla stejně. Ono 6000 není zrovna málo peněz.
Jak píšu, je to strašně individuální, já měla problémů kopec, moje mamka(55 let jí má taky a je spokojená. Ale její doktor zas tvrdí, že Mirena podle něj byla prvoplánově určená pro starší ženský, to že jí teď dostávají od doktorů i ty mladý, je trochu nešťastný. Já už prostě nikdy víc. ![]()