Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám z toho trosku strach a hlavně o tom moc nic nevím jeslti treba teď tím nesmím mít pohlavní styk( neplánují to) akorát co tak většinou týden čekat, po měsíci kontrola. nepravidelna MS.Ale takhle před tím zaváděním nevím nic 😕
Tak to mám za sebou. Bolelo me to jako čert 😕 skoro jsem i brecela, dost jsem četla ze se to zavádí při MS me to zaváděl až po ni. Takže to bolelo opravdu víc
@Šárka1008 píše:
Tak to mám za sebou. Bolelo me to jako čert 😕 skoro jsem i brecela, dost jsem četla ze se to zavádí při MS me to zaváděl až po ni. Takže to bolelo opravdu víc
Me to zavadel kdyz jsem spinila.. Taky me to bolelo.. Ale vydrzet se to dalo. Jen vim, ze vickrat si to tam soupnout nenecham😀
Je normální ze mám horečku nebo ne?😱 nikde to nemůžu najít 😕 asi tak me to bolelo nehorázně a už to pak nikdy nechci 😃
Mně zjistili mutaci protrombinu (jiná verze zvýšené srážlivosti krve) v 19 letech poté, co jsem se kvůli HA neustále probouzela s křečemi v nohách.. od té doby jsem vysadila HA a přešla na nízkohormonální tělísko Jaydess. Je to menší a šetrnější obdoba Myreny pro nerodičky. Mám to již podruhé na 3 roky a nemohu si to vynachválit.. ano, provází to stejné možné negativní příznaky jako u každého jiného tělíska, musela se mi srovnat menstruace (s prvním velice silná, s druhým o ní ani nevím), nelze to tak kontrolovat jako u HA, každý na to reaguje jinak, možnost cyst atd. Ale to je zase u všeho něco…
První zavedení při vědomí velmi bolestivé, vyndání s lehkým píchnutím. Druhé zavedení pod narkózou (asi doktoři na klinice nečetli anamnézu, že pod narkózu nesmím), ale po chvíli za sebou a paráda.
Není to v 17 ideální, ale asi bych se toho tolik nebála. Nevím jak ty, ale i přes stálý vztah, jsem odmítla v 19 spoléhat pouze na kondomy nebo přerušovanou soulož.. rozhodnutí nelituji, za chvíli mě čeká vytažení (bez znovuzavedení) a předběžné výsledky vypadají v pořádku, tak doufáme, že otěhotnět půjde co nejdříve.
Všeho všudy nehormonální nebo nízkohormonální tělísko je jedna z možností antikoncepce, která má své výhody i nevýhody, ale v mém případě (trombofilik) mi přišla nejbezpečnější a nejpohodlnější..