Tělísko v 17 ti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.10.19 19:36

Tělísko v 17ti

Dobrý den, od 15ti let beru HA ale nedávno mi zjistili leidenskou mutaci, takže ji prý musím vysadit.
Doktorka mi řekla že se můžu se svým gynekologem domluvit na tělísko (hormonální i nehormonální)..je mi 17 let, tak nevím, jestli ho můžu mít takhle brzo? :think: máte nějaké zkušenoti s tělískem? budu ráda za všechny negativní i pozitivní ohlasy, vůbec nevím jestli do toho mám jít :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4155
29.10.19 19:40

Já žiju v domnění, že tělísko je pro ženy, které už rodily. Spíš bych to viděla na spermicidní krémy a kondom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
29.10.19 19:41

Pokud vím, nehormonální tělísko dávají až ženám po porodu. Nemá tak vysoké procento ochrany a vedlejším účinkem může být silná a dlouhá MS. Hormonální tělísko můžeš mít i jako nerodička a je spolehlivější. Ale sednout ti nemusí ani jedno. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
29.10.19 19:41

Mirenu moc nechtějí, ale teď je nějaké novější, ten si, na tři roky a mám od gynekolog info, že jsou ochotni ho dát i ženě, která nerodily a mladým holkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
29.10.19 19:43

@Lama Lama @Murka mně Mirenu doktorka nabízela už před 12 lety. Nejstarší dítě mám teď dvouleté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
29.10.19 19:47
@Aduš8 píše:
@Lama Lama @Murka mně Mirenu doktorka nabízela už před 12 lety. Nejstarší dítě mám teď dvouleté.

No tak v ty době nic jinýho neb, lo, tak asi když nebylo zbyti… Ale obecně to nerodickam prostě dávat moc nechtěj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
29.10.19 19:50

Je ted nejake nove, ze se da dat i pred porodem, ale v 17cti jsi stejne podle me mlada.. naplast nebo injekce mit nemuzes? Popripade pesar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiveDream
29.10.19 19:53

Měla jsem nehormonální tělísko gynefix od 16ti - je pro nerodičky i ty, co rodily…, po 4 a něco letech výměna a pak ve 24 vytažení. Vše bez problému a otěhotněla jsem druhý měsíc. Po šestinedělí jsem si ho nechala dát zase. Malá má půl roku a taky bez problému i po porodu :)

• Citovat
  • Upravit
14376
29.10.19 20:17

Hele a nebyl by pro tebe řešení antikoncepční kroužek. Funguje stejně jako hormonální tělísko, ale prostě se po třech týdnech vynda, udělá se pauza a zavede se nový. Já ho používám, protože se tělíska bojím. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
29.10.19 20:18

@Lama Lama to nevím, mně ho tenkrát doktorka docela nutila, já brala pilulky a byla jsem s nima spokojená. Asi záleží na doktorovi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6860
29.10.19 21:27

Měla jsem bez hormonů po roce a čtvrt jsem otěhotněla. Takže bych ho nedoporučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.19 06:14

Dobrý den, je mi 17 let včera jsem byla u gynekologa ze nechci HA kterou jsem brala 3/4 roku dost jsem po ni pribrala a měla jsem cystu. Poradil mi telisko ze už jsou různé velikosti a ze se už zavádí i nerodickam. Mám si to nechat projít hlavou to zítřka. Řekl mi ze je jeste kondom to samozrdejmne vím, ale ještě řekl ze není 100% a ze mi ho nedoporučuje i přerušovaný styk ze není 100%. Mám z toho trosku strach když si ho nechám ze pak nebudu moci otěhotnět 😕 Chci se vás tedy zeptat myslíte ze bych si ho měla nechat zavést? 😕 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.19 11:08

Koukala semnou na jakekoliv stránky a všude bylo něco jiného😕 tak bych i tak chtěla vedet váš názor. Jestli to třeba není hloupost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.19 11:09

Jsem se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5061
5.11.19 11:19

Ja jsem si v 25ti jako nerodicka nechala dat telisko. Nehormonalni, zlaté.
Pred rokem jsem ho vyndala, a ted mame 6ti tydenni mimco.. Takze reci, ze kdo nerodil ze mu to způsobí neplodnost atd..jsou jen blaboly..
Me muj dr. rikal, ze se to nedoporučuje nerodickam z toho duvodu, ze je to bolestivejsi zavadeni.. Nemaji po porodu prirozene roztazeny delozni hrdlo.. No prijemny to zavadeni nebylo, ale prezila jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí