Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já žiju v domnění, že tělísko je pro ženy, které už rodily. Spíš bych to viděla na spermicidní krémy a kondom.
Pokud vím, nehormonální tělísko dávají až ženám po porodu. Nemá tak vysoké procento ochrany a vedlejším účinkem může být silná a dlouhá MS. Hormonální tělísko můžeš mít i jako nerodička a je spolehlivější. Ale sednout ti nemusí ani jedno. ![]()
Mirenu moc nechtějí, ale teď je nějaké novější, ten si, na tři roky a mám od gynekolog info, že jsou ochotni ho dát i ženě, která nerodily a mladým holkám.
@Lama Lama @Murka mně Mirenu doktorka nabízela už před 12 lety. Nejstarší dítě mám teď dvouleté.
@Aduš8 píše:
@Lama Lama @Murka mně Mirenu doktorka nabízela už před 12 lety. Nejstarší dítě mám teď dvouleté.
No tak v ty době nic jinýho neb, lo, tak asi když nebylo zbyti… Ale obecně to nerodickam prostě dávat moc nechtěj.
Je ted nejake nove, ze se da dat i pred porodem, ale v 17cti jsi stejne podle me mlada.. naplast nebo injekce mit nemuzes? Popripade pesar
Měla jsem nehormonální tělísko gynefix od 16ti - je pro nerodičky i ty, co rodily…, po 4 a něco letech výměna a pak ve 24 vytažení. Vše bez problému a otěhotněla jsem druhý měsíc. Po šestinedělí jsem si ho nechala dát zase. Malá má půl roku a taky bez problému i po porodu ![]()
Hele a nebyl by pro tebe řešení antikoncepční kroužek. Funguje stejně jako hormonální tělísko, ale prostě se po třech týdnech vynda, udělá se pauza a zavede se nový. Já ho používám, protože se tělíska bojím. ![]()
@Lama Lama to nevím, mně ho tenkrát doktorka docela nutila, já brala pilulky a byla jsem s nima spokojená. Asi záleží na doktorovi ![]()
Měla jsem bez hormonů po roce a čtvrt jsem otěhotněla. Takže bych ho nedoporučila.
Dobrý den, je mi 17 let včera jsem byla u gynekologa ze nechci HA kterou jsem brala 3/4 roku dost jsem po ni pribrala a měla jsem cystu. Poradil mi telisko ze už jsou různé velikosti a ze se už zavádí i nerodickam. Mám si to nechat projít hlavou to zítřka. Řekl mi ze je jeste kondom to samozrdejmne vím, ale ještě řekl ze není 100% a ze mi ho nedoporučuje i přerušovaný styk ze není 100%. Mám z toho trosku strach když si ho nechám ze pak nebudu moci otěhotnět 😕 Chci se vás tedy zeptat myslíte ze bych si ho měla nechat zavést? 😕 🙂
Koukala semnou na jakekoliv stránky a všude bylo něco jiného😕 tak bych i tak chtěla vedet váš názor. Jestli to třeba není hloupost
Ja jsem si v 25ti jako nerodicka nechala dat telisko. Nehormonalni, zlaté.
Pred rokem jsem ho vyndala, a ted mame 6ti tydenni mimco.. Takze reci, ze kdo nerodil ze mu to způsobí neplodnost atd..jsou jen blaboly..
Me muj dr. rikal, ze se to nedoporučuje nerodickam z toho duvodu, ze je to bolestivejsi zavadeni.. Nemaji po porodu prirozene roztazeny delozni hrdlo.. No prijemny to zavadeni nebylo, ale prezila jsem to.
Dobrý den, od 15ti let beru HA ale nedávno mi zjistili leidenskou mutaci, takže ji prý musím vysadit.
máte nějaké zkušenoti s tělískem? budu ráda za všechny negativní i pozitivní ohlasy, vůbec nevím jestli do toho mám jít 
Doktorka mi řekla že se můžu se svým gynekologem domluvit na tělísko (hormonální i nehormonální)..je mi 17 let, tak nevím, jestli ho můžu mít takhle brzo?