Tělocvik- SŠ

6
29.3.23 16:46

Tělocvik- SŠ

Ahoj, chtela bych se zeptat na vas nazor jsem v prvaku na stredni a mame takového strarsiho ucitele na tv, ze zacatku mi přišel docela fajn ale kdyz prislo prvni pololetí tak ani tak ne dal mi v pololetí N z tv z neznámého důvodu kdyz jsem se ho zeptala prý omylem nejak se to vyřešilo a dostala jsem z tv nakonec znamku, v druhem pololeti mi prijde jak kdyby na me byl zasedly nebo tak neco, necvicila jsem zatim jen 2 a pokaždé co dela docházku tak ma divne připomínky ze to se divim ze cvicis atd.Dnes mi to bylo hodne nepříjemné hrály jsme volejbal a pan učitel na me začal rvát proc to neumim hrát ze ostatní to umi ze jsem asi zabrždena a vubec se nehybu (v tv na zakladce jsme to nehrály a mam asi 157 cm takze jasne ze to neni sport pro me) to me trochu zarazilo proc na me křičí a potom rekl ani bych se nedivil kdyby si dostala N zase na konci roku a tím to ukončil. prislo mi to fakt hnusne a neni to tak ze bych se flákala jen to moc neumim ale snazim se. co delat mam jit za tridni nebo to neřešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65237
29.3.23 16:49
@k117 píše:
Ahoj, chtela bych se zeptat na vas nazor jsem v prvaku na stredni a mame takového strarsiho ucitele na tv, ze zacatku mi přišel docela fajn ale kdyz prislo prvni pololetí tak ani tak ne dal mi v pololetí N z tv z neznámého důvodu kdyz jsem se ho zeptala prý omylem nejak se to vyřešilo a dostala jsem z tv nakonec znamku, v druhem pololeti mi prijde jak kdyby na me byl zasedly nebo tak neco, necvicila jsem zatim jen 2 a pokaždé co dela docházku tak ma divne připomínky ze to se divim ze cvicis atd.Dnes mi to bylo hodne nepříjemné hrály jsme volejbal a pan učitel na me začal rvát proc to neumim hrát ze ostatní to umi ze jsem asi zabrždena a vubec se nehybu (v tv na zakladce jsme to nehrály a mam asi 157 cm takze jasne ze to neni sport pro me) to me trochu zarazilo proc na me křičí a potom rekl ani bych se nedivil kdyby si dostala N zase na konci roku a tím to ukončil. prislo mi to fakt hnusne a neni to tak ze bych se flákala jen to moc neumim ale snazim se. co delat mam jit za tridni nebo to neřešit?

asi bych nejprve řešila s třídní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.3.23 16:50
@k117 píše:

Dneska je tady zas éra trollení o školách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.23 22:08

To můžeš být ráda že jsi nedostala trestem 300 sedlehu. Tenkrát jsem nepřeskočíla tyč. Nikdy jsem neměla postavu a um Xeny bojovnice, spíš tučňáka. Učitel atlet a každý komu pohyb nešel byl okamžitě nesnazivec. Spolužačka atletka se mě tenkrát zastala a dostala 250.
Kamarádce na vs ( byla tanečnice) učitel tv řek, že je tlustá a neschopná machna.
Myslím si, že pokud má v tv docházku tak tě musí oznamkovat. Předci děláte něco na čas nebo tak? Zkus třídní učitelku a popřípadě ať rodiče udeří na třídních schůzkách :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12214
28.4.25 21:01

Nazdárek, obnovuji tuto diskuzi.
Dcera dnes dorazila ze školy s tím, že asi tak polovina třídy propadne z tělocviku.
Zatím tam má kromě jedniček z takové běžné gymnastiky dvě koule z cvičení na kruzích.
Mají 2-hodinovku v tělocvičně mimo školu, mají to první 2 hodiny, tak ráno jdou přímo tam a pak je pouští dřív, aby se stihli přesunout.
Ty kruhy, vysvětlení, „procvičení“, zkoušení - stojka a otočka, všechno v rámci 70-ti minut. Výsledek se dal očekávat, s kruhy doteď do styku nepřišla.
Jak jsou různě maturity a nějaký ten volný pátek, zbývá jim do konce roku asi 5 tělocviků, za které mají naplánované známkování skok do dálky, 800m, 100m, 1500m, hod koulí, hod granátem, a ještě něco dalšího, nějakou obecnou zdatnost.
Zatím to ještě zní normálně, ale známkování např. v tom skoku je stylem, že kdo skočí míň než 330 cm má kouli. Naposled skákali do dálky před rokem.
Kluci 100m mají nastavené, že na jedničku (12s) by to prý ani mladý tělocvikář, co je učí (jeho slova). Prý je to tak nařízené od ředitelství.
Vzhledem k tomu, že se jedná o chemickou průmyslovku mi to přijde celkem šílené.
Jak je to u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3387
28.4.25 23:43

A nevymysla si to trochu? Nieje to nahodou na 1 a pre chlapcov?

Ja osobne som za rovnopravnost takze nerozlisujem pohlavie, ale na SS by 100ku pod 15s mal dat kazdy a pod 12 mi sice pride ako narocne ale nie nemozne.

Skok do dialky je 330 podla mna pekny priemer takze za 3, na kouli mi to fakt pride dost prisne. Znova nerozprava ti kriteria pre chlapcov a na 1ku?

ALE ja som bol vzdy v konktakte s ludmi ktory aspon trochu sportovali takze taketo limity sa plnili tak nejak ‚same‘.

Kruhy som nenavidel, v tom s tebou sucitim, ked nemas dostatocne vytrenovane cele telo a svaly tak nic neurobis aj ked sa naucis techniku perfektne.

Inak skola by mala mat nejako urcene znamkovanie, nemoze jeden ucitel znamkovat ze pod 330 je to koule a druhy za 330 davat jednotku. To by sa skusil niekde pozriet ci maju na to nejake tabulky a ak nemaju tak poziadal riaditela o vytvorenie znamkovacich kriterii.

Podla mna realita bude trosku ina ako si sa dopocula :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76763
28.4.25 23:48

@evi3 jako zní to hrozně, ale mě zarazilo, jakto že dcera nepřišla do styku s kruhy - na základce neměli tělocvik nebo tělocvičnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9031
29.4.25 04:59

Dcera mají taky přísné hodnocení tělocviku. Hned v září dostala 4, protože nedala podle tabulek učitelky člunkový běh. Šla si to opravit. Byla rychlejší o 4 a stejně to bylo furt na 4. Tak řekla, že na další opravu se…e. Pro ně je tělocvik maturitní předmět. Takže krom praktické části mají i teoretické výstupy, jedou didaktiku. Testy. Dcera naštěstí větší problémy nemá a nechybí. Ale holky ve třídě mají N, že často chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
29.4.25 05:53

U syna na elektru to mají stejně - občas přistane 3, 4 nebo 5 za hod granátem, šplh na laně na čas apod. Přijdou na tv, dostanou granát, 1× cvičně hodí a jdou na známky. Žádné trénování techniky…nic. A takhle je to se vším v tv.
Naštěstí dostávají za vše známky hodnoty 1, na konci pololetí, pokud chodí, 1 vel. 10 - synovi tedy v pololetí vycházelo necelých 1,4 a stejně dostal 2.
Neřeším. Dle syna uč sám přiznal, že že by tabulky nedal. Myslím si o celém systému svoje :roll:

• Citovat
  • Upravit
2753
29.4.25 05:56
@stinga píše: Více

Nechodit do sokola, taky bych nepřišla do styku s kruhy. Skolni tělocvik byl z 90 % o míčových hrách. Zakladatelce nevěřím, dcera jí zcela jistě lže-upravuje si realitu. Klidně bych se vsadila, že na učitelku předvedla nějakou scénu a na kruhy ani nevylezla. Zakl, dojdi za učitelkou do školy a zeptej se přímo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
29.4.25 06:36

@stinga Na základce sice byly 2 telocvičny, ale kruhů se za celých 9 let nedotkli :nevim:.
@IcePlanet7 o běhu byla informace od kluků, dálka byla informace od jejich učitelky.
@Yasmen já nejsem zakladatelka, jenom jsem našla starou diskusi.
Dcera má 17,5 není důvod nějak měnit realitu týkající se tělocviku. Na hodiny chodí a cvičí a i kdyby měla trojku s*re na to bílej tesák…
Jenom se mi to zdá trochu moc, vzhledem k tomu, jaká střední škola to je, a jak mají ty hodiny v týdnu rozřazené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
29.4.25 06:44
@stinga píše: Více

Já taky nikdy s kruhy necvičila. Děti teď taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4153
29.4.25 06:47

Z TV se propadnout neda. A jinak bych jen poradila se snazit a neresit. Vzdycky se takovy najde. To bylo a bude. Dcera na ZŠ jen behaly a hraly hry a ted nepreskocila kozu skrčkou a taky hned N. Výmyk jsme řešily loni, učily jsme se to u známého v posilovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
29.4.25 07:06

To je ale strašne smutné. TV snáď má slúžiť, hlavne v dnešnej dobe kedy deti majú malo pohybu k tomu, aby v nich vybudovala nejaký vzťah k športu.
Miesto toho sa zjavne kopa telocvikárov so svojimi tabuľkami snaží menej športovo nadané deti od športu odradiť úplne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
29.4.25 07:42
@Yasmen píše: Více

Já tomu věřím. U nás byl tělocvik 90 % času a volejbalu, který nikoho nebavil, ale učitelka ho hrála závodně. Volejbal od dob školního tělocviku nenávidím. Pak honem, honem nahnat známky podle tabulek. Vysvětlení techniky z rychlíku, jednou vyzkoušení, neumíš? Koule. Já chodila na gymnastiku, tak jsem byla s kruhy, hrazdou a spol. v pohodě. Bavilo mě to. Kdo neměl zkušenosti, tak smůla. Pětky a čtyřky lítaly u nás v tělocviku u nás běžně. Hrálo se na tabulky, nikoliv na snahu. Já zase dostávala pravidelně 4 a 5 ze skákání přes švihadlo, skákala jsem celou minutu bez pauzy, ale nedostatečně rychle (nějakých 80-90 přeskoků). :lol: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze