Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jaké používáte tělové mléko pro 2leté děti? Dcera má hodně suchou pokožku a když jí pár dní nenamažu, je hrubá jak struhadlo, a má suché červené fleky. Používáte stále ty miminkovské krémy? Potřebujem nějaký hutnější, mastnější krém a hodne hydratační. Excipial mít nemůže, v tom je močovina a ta ji nesedne, šíleně po tom zrudne.
Sebamed jsi zkoušela? Ale ne mléko, ten krém ve velké tubě.
My teda pouzivame ten excipial ale dr. Nam doporucovala i přípravky od Linoly. Nebo synovi taky pomáhal krém od sebamedu v tube extra jemný.
@Pipet sebamen právě to mléko a to nám vůbec nepomohlo a že má sebamed krém v tubě, to ani nevím.
@Laetitia My zkoušely Linolu, ale ta vana pak
A máme momentálně Dexeryl. Ale chci se podívat na něco z ovesných vloček (jestli existuje). Ty jsou na pokožku prý super a jako miminko jsem nejstarší koupala v jejich „vývaru“ ![]()
@Laetitia, doporucuji Atoderm
. Kuze je po nem hydratovana, ale ne zamastena a zbytecne nevoni. Drazsi, ale spotrebovava se pomalu ![]()
Příspěvek upraven 28.11.15 v 21:22
A-derma exomega. Jednoznačně nejlepší krém na ekzematickou pokožku, nedám na něj dopustit.
Existuje excipial kids je bez močoviny. Močovina hodně často dráždí.
@Laetitia pouzivali sme excipial ale ten smrdel, tak sme presli na A-dermu. Maju ho v lekarni - velka flasa za 300kc nam vydrzi takmer pol roka.
@Aries6 z ovesných vloček jsme dlouho používali A-Derma Exomega. Ten byl dobrý, jen docela drahý, tak chci zkusit jestli jí nepomůže něco levnějšího.
@Laetitia Zrovna na to na netu koukám. Takže je dobrý? Možná zkusím. Jinak aktuálně mažu krémem Alverde z DM. Ale jsem hlava děravá a hodně zapomínám, tak mažu málo ![]()
Detske mleko Nivea je taky fajn. Jen je dost navonene. Ale jestli dcerka nema zadne kozni obtize, tak bude dobre a za pekny peniz..
@Xsenova To mléko A-derma. Je rozděleno pro děti a dospělé nebo je jedno, co koupím? Děkuji
Mi se osvedcil krem s olivovym olejem (ale fakt silny, zadne 0,5%obsahu) a do vany rovnou trochu olivoveho oleje (davam teda ten kosmeticky, ale mozna je to fuk
). pridat olej do te koupele fakt pomaha hrozne moc.
Kokosovy olej, doporucuji se vykaslat na chemii a dite myt prirodni kosmetikou, ale opravdu prirodni slozeni. Ja jsem 25 let zila s vyrazkou s tim, ze je to pry geneticke a ted, co jsem se zacala myt prirodnimi mydly, mi tak 80% zmizelo. Deti uz nemyju nicim jinym a neznam, co je to vysusovani apod