Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ženy,
mám v plánu udělat příští rodinnou oslavu v tématickém duchu, aby to nebylo pořád to stejné.
Napadlo mě téma Cesta kolem světa, a to např.:
Vždy to bude mít samozřejmě příznačný název ![]()
Pokud nebudu vědět, nahradím to třeba vínem (jihoafrické, chilské apod. jsou běžně dostupné a dobré).
Ještě bych chtěla nějaké drobnosti jako chuťovky a taky něco sladkého…
Máte nějaký nápad?
Může to být původní recept pro danou zemi nebo to tak může jen vypadat (viz krokodýl
).
Díky za rady ![]()
P. S. Není to formální rodinná oslava - čím víc srandy, tím líp ![]()
No, to je dost divocina a neladi to k sobe. Takze ja bych udelala bud italsky, americky, asijsky..
@Fircon
Chybí ti tam Evropa, tak co třeba jako dezert Panna cotta nebo tiramisu?
@Eemii Nejde o styl kuchyní. Bude to klasická oslava, jen zajímavěji podaná.
Jestli udělám jednohubky nebo udělám krokodýla ve stylu slaného závinu, je vcelku jedno (šunka/sýr/pečivo a pod., jen jinak „zabalené“)…
Tučňáci jsou v podstatě taky obyč jednohubka… Jde jen o způsob podání ![]()
Nebudeme se krmit kung-paem a zapíjet to mojitem ![]()
(origoš je v podstatě jen ten asijský likér, který je jako welcome drink, tzn. bude vražen do ruky u dveří a než dojdou na zahradu, v kuchyni odloží prázdnou skleničku
Prostě rychlovka, s ničím se kombinovat nebude.)
Sladké: jahody se šlehačkou (Anglie, Wimbledon), italské tiramisu, orientální baklava, turecký med
Slané: francouzská směs sýrů, ruské pirožky, řecký salát
Pití: kubánské koktejly, české pivo, cejlonský čaj, arabská káva (vídeňská káva, alžírská káva, turecká káva), fresh ze španělských pomerančů, americká limonáda
Co třeba s Kuchařem okolo světa?
Pohlreich = bude to syrový, ale musíš to okecat
Jamie Oliver = bude to spálený a hozený na kusu starého, nejlépe lakovaného prkna. Doplníš salátem a dlab na umývání, hoď to tam i s hlínou, kořínky a ředkvičku… jasněěěě i s listama. A nahoru nezapomeň nasekaný KORIANDR a litr oliváče!
Ramsay = bude toho na talíři setsakramentsky málo, ale bude to stylové…
A Itálie, sladká Itálie s Emanuelem = bude to dobré, bude toho hodně, bude to s vínem!
@zrcadlo Jo, řecký salát mám jako přílohu ke grilovanému masu.
Kafe samozřejmě bude, ale úplně jsem nedomyslela, že to můžu taky zakomponovat do meníčka jako kafe arabské ![]()
A americká limoška je super nápad! (protože když bude pršet a sejde ze steaků a burgerů, udělám mini pizzy, tak ať máme i tu Ameriku nějak přidanou
).
Díky ![]()
@Black Cat píše:
Jamie Oliver = bude to spálený a hozený na kusu starého, nejlépe lakovaného prkna. Doplníš salátem a dlab na umývání, hoď to tam i s hlínou, kořínky a ředkvičku… jasněěěě i s listama. A nahoru nezapomeň nasekaný KORIANDR a litr oliváče!
A Itálie, sladká Itálie s Emanuelem = bude to dobré, bude toho hodně, bude to s vínem!
@Fircon píše:
@zrcadlo Jo, řecký salát mám jako přílohu ke grilovanému masu.
Kafe samozřejmě bude, ale úplně jsem nedomyslela, že to můžu taky zakomponovat do meníčka jako kafe arabské
A americká limoška je super nápad! (protože když bude pršet a sejde ze steaků a burgerů, udělám mini pizzy, tak ať máme i tu Ameriku nějak přidanou).
Díky
Aby se po tom pěkně po česku nepoblinkali.
Není to moc divočina? Jsem asi konzerva. ![]()
@Black Cat píše:
@tiffany Já jim to nebudu rvát do krku… je to na výběr
Co nechceš, nejez ![]()
@Fircon píše:
@tiffany Já jim to nebudu rvát do krku… je to na výběrCo nechceš, nejez
No jasně, ty jsi hostitelka.