Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky.
Používáte (instantní) polentu?
Jak ji připravujete? Máte nějaký zajímavý typ? Co vám z polenty chutná?
Díky moc za typy! ![]()
To si také počkám na recepty, mám jí doma a pořád nevím co s ní ![]()
Já dělám polentu podle Jamieho Olivera..uvařit ve vodě podle návodu, dochutit máslem, solí a pepřem a přidávám nastrouhaný parmazán..
Uvarenou ji rozprostru na plech, mám raději co nejtensi vrstvu. Po vychladnutí krajim a griluji, opeprenou a pokapanou olivovým olejem. Nejradši ji mám se sušenými rajčaty.
@Ušoplesk píše:
Uvarenou ji rozprostru na plech, mám raději co nejtensi vrstvu. Po vychladnutí krajim a griluji, opeprenou a pokapanou olivovým olejem. Nejradši ji mám se sušenými rajčaty.
Grilovanou jsem ještě neměla..Díky za tip.. ![]()
@Ušoplesk píše:
taky ji tak miluji ![]()
Tak my z polenty uděláme dle návodu hodně hustou kaši, kterou rozložíme na plech a necháme zchladnout. Někdy ještě dáme do trouby zapéct, někdy ne. Krájíme na čtverce a máme to místo knedlíků.
Jinak i z polenty jde udělat kukuřičná kaše třeba k snídani. Jen ji dáš míň (té krupice), aby nebyla tak hustá jak na polentu.
Ja polentu uvarim ve vyvaru, aby mela nejakou chut. Pak tu „kasi“ rozprostru na plech, necham vychladnout, nakrajim na ctverce, nebo proste nejake platky a az vychladne dam na ni treba kureci maso, cherry rajcatka, posypu parmazanem a dam zapect
@Petrušačka ja delam z polenty prikrmy pro syna. Je v podstate misto prilohy. Treba hovezi maso s mrkvi a polentou ![]()
Grilovanou, se sušnými rajčaty a parmasánem. jinak mi přijde mdlá ( vařená). a pak jí používám na zahuštování kdečeho
Já mám přímo recept z Itálie. Uvařím jí hustou a dám do formy a nechám ztuhnout - ochucena solí a máslem. Pak jde krájet na plátky. Plátky ogriluji a ně pak jdou lišky na cibulce a parmezán.