Recept: Tradiční masopustní koláčky

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

Tyhle koláčky k českému masopustu prostě neoddělitelně patří.

Postup

Nejprve zaděláme kvásek smícháním trošky cukru, droždí, soli a trochy vlažného mléka. Kvásek necháme vzejít na suchém teplém místě. Poté smícháme polohrubou mouku, cukr, máslo, mléko, vejce a přidáme vzešlý kvásek. Dobře vypracujeme těsto a necháme vykynout.

Z těsta uděláme na pomoučněném vále malé koláčky s důlkem uprostřed a naplníme je požadovanou náplní. Můžeme také ozdobit mandlemi nebo posypat drobenkou. Na závěr okraje koláčků potřeme rozšlehaným vejcem.

Koláčky upečeme v předehřáté troubě při 180 stupních dozlatova (cca 20 minut).

Zdroj fotografie: www.labuznik.cz

Autor: jineli

Ingredience

Těsto:

  • půl hrnku cukru
  • špetka soli
  • půl hrnku másla
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1 kostka droždí

Náplň:

  • povidla/tvaroh/meruňky
  • 1 vejce na potření
  • plátky mandlí na ozdobu

Chutnalo vám? Okomentujte recept Tradiční masopustní koláčky

Váš příspěvek