Recept: Kynutý borůvkový koláč

Přidat recept
 
  • Čas 35
Hodnotilo 0 lidí

Další fotky

Postup

Droždí rozpustíme ve vlažném mléce, přidáme trochu cukru a necháme nakynout.
Mezitím si ve vhodné nádobě smícháme prosátou mouku, rozpuštěné máslo, vejce, cukr, špetku soli a vymícháme hladké těsto, které v teple necháme asi hodinu kynout.
Potom ho vyndáme na pomoučený vál, lehce prohněteme, vyválíme a vložíme na vymazaný crisp talíř. Okraje těsta mírně zvedneme. Posypeme strouhankou, vysypeme borůvky a zasypeme drobenkou. Na Crisp programu pečeme 10 minut.
Já si nechala vymíchat a vykynout těsto v pekárně na program Těsto. Protože jsem ale dávala zmrzlé borůvky rovnou z mrazáku, trvalo mi to trochu déle – cca 18 minut, ale pak jsem to ještě pod Grilem nechala malinko zhnědnout – asi 2 minuty, bála jsem se, aby to neztvrdlo. Některé změny ingrediencí jsem udělala proto, aby to bylo malinko i dia.

Autor: KatkaLib

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 1,5 dcl mléka
  • 20 g droždí
  • 75 g másla
  • 1 vejce
  • 25 g práškového cukru
  • špetka soli
  • strouhanka na posyp
  • 500 g borůvek (na můj průměr talíře – 30 cm byla dávka dost, dala jsem jen asi 370 g)
  • olej na vymazání formy

Na drobenku:

  • 100 g mouky
  • 100 g másla
  • 50 g cukru

Chutnalo vám? Okomentujte recept Kynutý borůvkový koláč

Váš příspěvek