Temperamentní dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7584
24.9.09 19:30

Ještě jednou díky i ostatním, že mají podobné dětičky. :lol:

Zubr - jenže on by právě potřeboval nějaký individuální kroužek. Kousek od nás je fotbal. Jsem si říkala, že chlapi mají jiný přístup, že ho možná zkusíme. Na plavání jsme pohořeli. Plavat umí a nudí se tam. Když taky 10× za sebou děti plavou tam a zpět s hlavou pod vodou. On 3× vyhrál a dál neplaval a paní cvičitelka se zlobila, že nespolupracujeme. A přesně byly řeči, že mi asi dává zabrat atd.
Podle mě on už je klidnější, než byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.9.09 20:39

Aladino - nemuze byt vas maly autista? Promin, ze se tak ptam, jen mi spousta tech jeho reakci na tohle sedi.
Jste bajecni a milujici rodice a moc vam drzim palce!Janka.

• Citovat
  • Upravit
5021
24.9.09 21:28

Mě autismus vůbec na mysl nepřišel, maximálně ta hyperaktivita nebo ADHD…co můžu posoudit, autismus vypadá úplně jinak…

Jen jsem chtěla k tomu fotbalu, nám doporučovala jedna doktorka se kterou jsem Vénovy problémy řešila (ne psycholožka, ale neuroložka) spíš nějaký individuální sport…i když Vítek není Véna, třeba je to u něho jiné…Váša je neobratný a i tím, že měl ty reakce takové neadekvátní (třeba při neúspěchu se i v těch pěti letech rozbrečel, nebo častěji začal vztekat), tak by ho kolektivní sport spíš dorazil…zvažovali jsme tenkrát karate (i kvůli soustředění a zklidnění), nakonec ze sportu sešlo úplně a Véna zakotvil u hudby…ale naprosto souhlasím, že by bylo dobré zkusit něco, co trénuje chlap…jednak mají jiný přístup a tolik některé věci neřeší, druhak i ty děti na ně jinak reagují…
Držím palce. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
24.9.09 22:18

Já pro Viktorii taky plánuji časem nějaké to Aikido, muž tvrdí, že je nějaký kurz kam děti chodí zároveň s tatínkem a učí se to oba dohromady. Co se týče soustředění a ovládání svého těla a mysli tak by jí to jen a jen prospělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
25.9.09 09:54

Autismus - myslím, že ne. Ten psycholog byl fakt dobrej dětskej psycholog. To by poznal. Vyloženě řekl, že Vítek potřebuje maximální pozornost a že je jen temperamentní. Můj brácha byl živější dítě a tchýně říká, že Vítek je celý strejda. A ten autista není. Asi máme temperament holt v genech.

Individuální sporty - my taky myslíme, že na kolektiv moc není. On to všechno potřebuje dokázat sám. Jenomže my jsme malý město a tady nic takovýho a pro takhle malý děti není.

Judycum - jaký rozdíl je mezi ADHD a hyperaktivitou? Já myslela, že je to to samé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
25.9.09 11:03

Aladino , je to tak, že hyperaktivita se vyskytuje buď jako samostatný problém (stálý neklid, nepokoj, nervozita, neustálý pohyb, neustálá činnost, neschopnost se zabavit, rušivé chování (dupání, braní a odkládání věcí atd.), výřečnost), nebo potom v kombinaci s poruchou pozornosti (neschopnost soustředit se delší dobu na jednu činnost, přebíhaní od činností, roztěkané myšlení atd.)…pokud má dítě oba problémy (tedy hyperaktivitu i poruchu pozornosti), pak se jedná o ADHD (syndrom hyparaktivity s poruchou pozornosti)…myslím, že každé dítě má občas období, že by ho člověk hned diagnostikoval, ale v případě ADHD jsou symptomy intenzivní a zejména dlouhodobé…

Ještě k těm sportům, u nás taky na karate (i na jiné sporty, které by připadaly v úvahu) berou až starší děti…od osmi let a výš.Teď jsem ve stádiu, že zvažuju právě to karate, ale je to večer, dvakrát týdně, tak zase aby toho nebylo moc..uvidím…

Já myslím, že ten fotbal můžete zkusit a uvidíte, už jen to že to vede chlap sotjí za pokus (záleží teda taky na tom, jak ty neúspěchy Vítek snáší, aby další případný nepovedený pokus nenesl nějak těžce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí