Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
já už nevím co vymyslet.v pokojíku je dvojitá postel z masívu a doteď tam spali obě děti(1 a půl a 4 a půl) ale už se tam různě kopali tak jsem nechala přidělat nástavbu(palandu) Barča byla natěšená chodila po schůdkách nahoru a zapelíškovala se…a přišel večer chvilku si lehla,potom prosila abych u ní stála(dost nepohodlné stát na posteli a držet za ručku než usne),ale řekla jsem si ,že první noc a pak to bude dobrý.jenže ve 2 v noci se zbudila,že se bojí slezla dolů a už tam nechce spát takže je to zas jak bylo a drahá palanda je nevyužitá.Přes den tam chce být(to ale nedovolím když ne v noci ani přes den)Filípek je na to ještě malý,ale nezbyde než počkat až povyroste a bude jeho i když o tom nechce dcerka ani slyšet,že to je její postel.Kdyby jste mi maminky daly nějaké tipy jak tu malou cácorku přesvědčit,byla bych moooc ráda.
ahoj, zkusenost teda nemam, ale asi bych ji nezakazovala tam chodit pres den. to si myslim ze je chyba. akorat k tomu bude mit jeste vetsi odpor a nepujde tam uz vubec
at si to osaha, zvykne si… treba ji to neni prijemne a neciti se bezpecne. ja osobne jsem taky radsi volila misto dole kdyz se jelo nekam na vylet a byly tam palandy ![]()
dej ji cas. kupte nejake nalepky na zed a spolu si to tam vyzdobte, kup ji treba nocni lampicku (doporucuju ducha z IKEA
proste vse at se tam citi spokojene a bezpecne.
drzim palce at to klapne a mala si zvykne!!!
Souhlasím s meowth, at si to tam malá vyzdobí tak, aby se jí tam líbilo. Časem si snad zvykne..
U kamarádů jsem viděla bezva vychytávku. Mají staršího kluka (2. třída) a malou holčičku. Kluk je blázen do traktorů a má jich spousty, ale spíš malé modely, promakané a pěkně drahé… Aby mu je malá nebrala, tak je má všechny na té palandě. Rodiče mu tam vyndali matraci a má tam malou hernu, zkrátka všechny hračky, které nechce, aby mu malá sestřička brala. To jen pro inspiraci ![]()
Lukášek se taky bál a poté, co se stejně denně stěhoval k nám do postele, páč se tam bál spát, prodali jsme ji a teď spokojeně chrní na nízké posteli. A to tu postel hrozně chtěl, těšil se na ni. ![]()