Kousání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
4.9.09 15:03

kousání

Ahojky všem, dcera 3,5 roku začala ted chodit do školky, zvládá to dobře, nebrečí, žádný scény nedělá, krásně tam jí, ani domů se jí nechce.
Jediný, co začala dělat, je, že kouše děti do rukou. Učitelka mi řekla, že to může být jiný projev adaptace, to samé mi řekla i pediatrička, a že by se to do cca měsíce mělo spravit.
Nemáte s tím někdo taky zkušenost?
Díky… radši zůstanu v anonymitě, není mi to příjemný

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
200
4.9.09 19:59

Ahoj, řeším teď úplně stejný problém, malá má tři roky a nastoupila do školky a děje se to samý. Chodí tam strašně ráda, nechce se jí domů, ale taky kouše děti. Taky nevím, co s tím dělat. Nepomáhají výhružky a ani když dostane na zadak. Takže se připojuji, pokud má někdo nějaký typ tak sem s ním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
5.9.09 08:38

no nevím asi bych řešila stylem - budeš kousat - nebudeš ve školce - tohle se tam nedělá - domluvit se i s učitelkou aby jí to jako jiná autorita zopakovala. Pokud se jí ve školce líbí řekla bych že přestane. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.9.09 14:33

Ivo, tak to jsme jí samozřejmě řekli, ale znáš to… No dr. mě řekla, že během 14 dnů se to zlepší a do měsíce zmizí úplně. Líbí se jí tam moc a když řeknu, že tam nepůjde už nikdy, tak je smutná a naslibuje hory doly. Odměna za perfektní ranní odchody zatím nebyla, ale doufám, že jí už taky brzo budeme moct dát.
Učitelka s ředitelkou mi řekly, že to je jen jiný projev adaptace, že jinak je skvělá a krásně si hraje i s dětma. Je to složitý :roll:
Anonymní autorka dotazu

• Citovat
  • Upravit
8.7.10 17:58

Taky

Ahoj, můj syn to taky dělá. V květnu nastoupil do školky. Dnes si zase paní učitelka stěžovala, že kousnul chlapečka do zad. Taky si myslím, že se to dělat nemá. Domlouvala jsem mu, naplácala. Už jsem rezignovala. Ředitelka mi řekla, že je to obraná reakce a pediatrička se nasmála. Ale ona to taková legrace není. Nejsem u toho a nevím proč to udělal. Moc nemluví, tak mi nic neřekne. Tohle asi musí zvládnout ty učitelky. V mé přítomnosti to nedělá.Ředitelka nám slíbyla, že řekne učitelkám, aby si ho víc všímali. Asi zbývá jen čekat, až je to přejde. Možná si všimnou sami, že si snimi děti nebudou chtít hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.10 19:00

Květoslavo, přejde to.. já jsem zakladatelka… a po cca 14 dnech nebylo po agresivitě ani památky. Hodně nám pomohl systém odměn… udělala jsem něco jako mašinku, každý den byl jako jeden vagon a když byla hodná, tak jsme vagonek vybarvili. Když ne, nevybarvili jsme. Když byl vybarvený celý týden, byla velká odměna, na který jsme se předem domluvily. Stačilo jednou, asi druhý den nevyplnit a už byla smutná. Vážně to pomohlo. Držím palce, zvládnete to.

• Citovat
  • Upravit
10
9.10.12 00:27

kousání děti

Ahojky holky, moje dcera bude mít za dva měsíce tři roky a už asi půl roku kouše děti (do ruky), se kterými si hraje. Většinou to bývá, když ji někdo něco vezme (hračku). A to ještě nenastoupila do školky, nevíte co s tím a jak na ní? Dostává na zadek a nebo jsem ji taky už pár krát kousla, a nic nezabralo. Prý to odezní, ale zdá se mi, že to trvá už moc dlouho. Díky za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mama kusavého dieťaťa
16.10.12 00:13

dcérka hryzie

Moja dcérka má 3 roky a hryzenie začalo asi pred týždňom (dva týždne po nástupe do MŠ), bolo to aj spontánne hryzenie, bezdôvodné, ale aj ako reakcia na vytrhnutú hračku. Uhryzla tri deti v škôlke, jedno z nich má na ruke ranu ako svet. Je mi z toho veľmi ťažko, lebo sama sa za toto správanie hanbím, neviem, ako sa mám správať k rodičom, ospravedlňovala som sa, a nie je mi to ľahostajné, a tie rany ma trápia, sama by som sa cítila asi ešte horšie ako rodič pohryzeného dieťaťa. Viem však, že moje dieťa má tiež nejaký problém, najskôr s prispôsobením sa a dôsledkom je agresia, v tom jej musím pomôcť. Ďakujem Vám za tipy a rady.

• Citovat
  • Upravit
17221
16.10.12 12:38
@Evulka13 píše:
Ahojky holky, moje dcera bude mít za dva měsíce tři roky a už asi půl roku kouše děti (do ruky), se kterými si hraje. Většinou to bývá, když ji někdo něco vezme (hračku). A to ještě nenastoupila do školky, nevíte co s tím a jak na ní? Dostává na zadek a nebo jsem ji taky už pár krát kousla, a nic nezabralo. Prý to odezní, ale zdá se mi, že to trvá už moc dlouho. Díky za názor

My jsme zkoušeli opakovaně všechno možné i nemožné - vysvětlovat, zřezat, hryznout… nezabralo nic. Syn z toho definitivně vyrostl až za dva roky. Nicméně cizí děti naštěstí nehryzal, „jen“ mladšího bratříčka. A jedíné co fungovalo bylo „být neustále ve střehu“ a hryznutí včas zabránit. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
3.10.13 20:04

Také koušeme

Děvčata, tak jsem ráda, že v tom nejsem sama…Dcerce jsou dva a třičtvrtě…Do MŠ jsme nastoupili teď v září. Když chodila do školky první týden celkem to šlo…další týden už byl horší a začali občasné scény a pláč typu nejdu tam…mě se tam nelíbí…Třetí týden úplně v pohodě…a teď občas scéna, ale taky kousla chlapečka a druhého škrábla…Tak jsem jí to vysvětlovala, jak nejvíc to bylo možné…další den ještě cestou do školky…vše mi odkývala a zopakovala, mno a výsledek…strčila do kluka a druhého chtěla zase škrábnout, učitelka teda křikla a k ničemi nedošlo, ale tak jsem jí to znovu vysvětlila a dostala i na zadek…už mám hrůzu jít zase do školky co tam zas budu poslouchat…a už nevím co a jak udělat…Nikdy tohle nedělala :,( nevím už jak na ní??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí