Jakou láhev na pití do školky?

15319
26.8.09 14:55

Jakou láhev na pití do školky?

Ahoj, potřebovala bych poradit nějakou kvalitní láhev, kterou bych mohla dát dcerce do školky, abych měla přehled o tom, kolik vypije (ve školce mi slíbili, že to pohlídají a budou doplňovat).
Hlavně aby se dala dobře vyčistit, zejména ten sací ventilek. Zatím používáme lahev od jupíka s modrým netekoucím vrškem, ten se ale rychle zanese, malá pije ovocný sirup Yo, tak asi tou ovocnou složkou…
Nepořebuju nutně netekoucí (nekapající) ventil (pítko), dobrý by bylo, kdyby bylo na obsah vidět, aby ve školce poznali, kolik tam toho je už od pohledu, takže žádné neprůhledné cyklistické flašky.
Poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
437
26.8.09 16:22

ve škoce doporučuji běžný školkový hrnek..... učitelky dávají pít často a rádi vám zdělí jestli malá dodržuje pitný režim… pokud chcete mít přehled, tak tímto ho nezískáte,jak poznáte jestli jí dolili dvakrát nebo ani jednou a jen to vylili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
26.8.09 18:06

U nás si do školky každý priniesol svoj hrnček a z neho pije. Inak súhlasím s malvínou, ani s flaškou nemáš istotu, koľko dieťa vypilo… Prečo je vlastne tak doležité to presne vedieť? Má nejaké zdravotné problémy?

• Citovat
  • Upravit
15319
26.8.09 20:09

S flaškou budu mít rozhodně větší jistotu než s hrnečkem. Jak zjistím, kolik hrnečků a jak plných dítě vypilo? Čárky si určitě nikdo dělat nebude a hrneček má malý obsah.
Když dám láhev o obsahu ideálně 3/4 litru (jedna holčička ve školce takovou má a dobře udržovatelnou, bohužel se nedá koupit v ČR) plnou šťávy, tak budu mít jistotu přinejmenším toho 3/4 litru.
U malé ve školce je jedna učitelka na šest dětí (někdy i na pět či na čtyři, podle nemocnosti), péči v naší školce věřím, zatím mě v ničem nezklamali. A vím, že to pohlídají. Byl to jejich podnět dát do školky vlastní láhev, aby měli přehled.
Zdravotní problém žádný nemá, jen ji bolelo bříško a při následném rozboru moči se prokázala přítomnost acetonu = nedostatek tekutin. Nepotřebuji vědět přesně, kolik vypije, stačí orientačně (ono to má taky vliv na to, zda jde v pohodě na velkou, s tím mívala problém, to je další důvod, proč potřebuju ohlídat, jestli dost pije).
Doma jí taky musím připomínat, aby pila, pak vypije klidně litr a půl. A i doma vypije víc z flašky než ze skleničky. Když jí u stolu, trvám na skleničce, aby věděla, z čeho se normálně pije, ale flašku pak taháme všude s sebou.
Jen ještě najít tu správnou láhev. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.8.09 20:11

Já dávám lahev od vody Rajec a když se mi „pítko“ zdá špinavé, tak koupím novou vodu a mám nové pítko (i lahev). Samozřejmě myju po každém umytí, ale dokonale to nejde, tak čas od času vyhodím. Přijde mi to lepší než kupovat drahé lahve, které stejně moc dobře umýt nejdou (navíc Anežka potřebuje nekapající lahev - ne proto, že by z jiné pít neuměla, ale ráda si s lahví hraje a má radost, když to teče :wink: ). Do školky jde příští týden, ale lahev jsem zatím neřešila. Teď chodí do jeslí, kde taky pije z toho, co tam mají. Odpoledne doma vypije i přes půl litru, tak snad jí to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
26.8.09 20:57

My právě taky pořád měníme takovou láhev, akorát od jupíku, v tom teple stačí dva tři dny a pítko i s lahví jde do koše, tak jsem si říkala, že třeba existuje nějaká dobrá flaška. Tím spíš, že už nepotřebujeme nekapající, Janička bude mít v prosinci pět let. Malej samozřejmě lije kde se dá, takže u něj si budeme muset ještě nějaký čas vystačit s jupíkovou flaškou. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
26.8.09 21:51

tak nevím já zvažuju pro tu větší tohle, ale tam není přehled kolik vypije -

http://www.tchibo.cz/…1gXLfSAMAlI=?…

noo zas je nerozbitná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
26.8.09 21:52

V naší školce děti dostávají každé dva týdny Jupíka (se žlutým zaklapávacím víčkem), vypijí ho a pak se dolívá čaj nebo sirup. Každý má svůj označený visačkou, nosí je v přepravce i ven, lahvičky se myjí, po čtrnácti dnech se všechny vyhodí. Nemáme problém, ročně si „připlácíme“ 250,–kč právě na tuto službu, paní učitelky jsou na 20 dětí dvě, ale máme ještě paní Věru, ta uklízí, pomáhá s jídlem, doplňuje lahvičky a dbá aby se pití nekazilo.
Já bych se se zvláštní flaškou netahala, v teplém počasí mi ten 3/4 l přijde jako nebezpečné množství kvůli zteplání a kvašení, doma si taky děláme čerstvou šťávu mnohem častěji. A když už, tak asi jednorázovky rajec, jupík aqua, mattoni sport atp..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
26.8.09 21:57

Dobrá je láhev od tupperware, mají půllitrovou světle zelenou a tuším3/4 litru růžovou, ta je nyní aktuálně v akci, kolem 215,–kč stojí. Já jsem klukům kupovala ty menší, je tam normálně čudlík, plast je kvalitní, můžeš zalívat i vroucí voudou čaj přímo do toho, dá se dát do myčky a dole je ještě takové oddělávací víčko, kam se dá něco dát, třeba klíč nebo tak.

(nejsem žádná poradkyně tupperware, jen mám od nich pár věcí a jsou kvalitní)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
26.8.09 22:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
26.8.09 22:28

Díky za tipy!!! :D
Tupperware jsem dnes obhlížela ve školce, má ji tam jeden chlapeček, ale nejdůležitější je osobní zkušenost a já jeho rodiče neznám, tak jsem ráda za tohle doporučení. :wink:
TCM - ta vypadá jako lahve od Sigg, na ty jsem taky koukala, jenže jsou děsně drahé a mají tři druhy vršků, moc nevím, v čem se liší. Akorát ta neprůhlednost a taky hliník mi vadí, no tak nevím… :nevim: TCM ji má o dost levnější, jestli je to ta samá (podle popisu snad jo). Takže taky díky za tip! :wink:
Báro, pokud jim vydrží dva týdny čisté, tak by to bylo super, ty žluté vršky jsem nezkoušela, ale lahvička mi přijde malá. Těch 3/4l je ale asi fakt moc, zvlášť v teple. 1/2l by bylo tak akorát, to máme vlastně teď. :lol: Znamenalo by to kombinovat ty dvě jednorázovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.8.09 10:08

eviah-neni to ta sama- pokud ma Tchibo uvnitr jen neupravenej hlinik, je to spis napodobenina Siggu- jejich lahvicky jsou totiz zevnitr potazeny zvlastni nezavadnou vrstvou, ktera neuvolnuje zadny skodliviny, nereaguje s tekutinama atd. My teda Sigg mame, je prakticky neznicitelna, jenom neni pruhledna, jak ty chces- ale muze se s ni zatrepat nebo se podivat dovnitr 8)
 K.

• Citovat
  • Upravit
15319
27.8.09 11:51

Na sigg jsem koukala na e-clovicek a taky mě dost zaujala, mají tam dost podrobný popis, akorát pořád nevím, z jakého materiálu je vlastně vnitřek. Jenže u těch plastových taky člověk netuší, co to obsahuje, že? :?
No jinak jsem ještě prohlížela na mimibazaru tu flašku od tupperware, já ji teda nechci na horké nápoje, takže mi to neva, ale mají tam poznámku „Není určena pro horké a perlivé nápoje“. Ta menší zelená vypadá dobře. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.8.09 13:09

eviah- my ji mame odsud http://eshop.vasekuchyne.cz/…/cat_55.html , neco tam o tom povrchu pisou… no ale myslim na strankach siggu jsem cetla, ze je to nejaka zvlastni pryskyrice ci co, zadny PVC nebo tak :wink: maji na to vselijaky atesty nezavadnosti… jen tam teda nesmi varici voda, ale to by ti bylo asi fuk. Tady jeste neco o tech materialech, anglicky http://www.sigg.com/…dge-base/faq
Ta Tupperware je asi nejakej plast, co?
No tak preju stastnou ruku pri vyberu :wink:
 K.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
27.8.09 13:10

eviah- my ji mame odsud http://eshop.vasekuchyne.cz/…/cat_55.html , neco tam o tom povrchu pisou… no ale myslim na strankach siggu jsem cetla, ze je to nejaka zvlastni pryskyrice ci co, zadny PVC nebo tak :wink: maji na to vselijaky atesty nezavadnosti… jen tam teda nesmi varici voda, ale to by ti bylo asi fuk. Tady jeste neco o tech materialech, anglicky http://www.sigg.com/…dge-base/faq
Ta Tupperware je asi nejakej plast, co?
No tak preju stastnou ruku pri vyberu :wink:
 K.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí