Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Hezký den,
je tu sice spoustu rozjetých diskusí o výběru kočárků, ale i tak se ptám - jsem ve 28.tt a již jsem se ztratila v těch mraky druhů kočárků :-/
Hledám takový, kam se mi malá bez problému vejde i s fusakem, nejlépe, který projede i hůře dostupným terénem ( bydlíme na vsi, kde jsou občas chodníky i v lese
), měl by být lehčí a nejlépe trojkombinace…
Máte někdo nějaký typ?
Děkuji Vám všem. ![]()
@Verdys velký kočárek do terénu nemůže být zároveň lehký. Mám Firkon Verano Long a jsem spokojená. Kdybych kupovala teď, koupila bych asi Roan Marita.
@Verdys
Já už to tu psala asi 10×
ale já propaguju a vždycky díky max spokojenosti budu concord neo travel air, já s ním projela vždycky všechno
i když je spíš městský tak i les, hory apod. dal ![]()
@Verdys ještě napiš cenovou hladinu…
Já sama mám Camarelo Q12 - velká korba a do terénu to s ním tak jde… ![]()
Je to polský kočárek, ale má korbu asi 83 cm a kluk se mi tam s fusakem v pohodě vešel a to mu bylo 8 měsíců ![]()
Tako laret. Mela jsem a velka spokojenost.jen hur dostupny kos. a taky firkon verano long, ten ma hoooodne velkou korbicku
No jelikož budeš rosit někdy v březnu? tak na korbičce nazáleží, příští zimu už bude prcek ve sportáku.
Vybírala bych podle sportáku, co preferujes, zda otocne sezeni, jaký typ 4 kola 3 kola
já měla Jané slalom pro- tříkolka, obrovský prostor ve sportáku, korbicka byla taky velka dost…lehký, krásný
jo a taky hraje roli finanční stránka.
Přemýšlím nad Concordem, Mutsy Silver i ABC Viper 4S..ale pořád dám radši na rady zkušených ![]()
My mame Tako Drifter, asi uz starsi typ, ale je vychytany. Miminko se da z kocarku vyndat v tasce, kde se da pripevnit striska. Takze prima, kdyz mimco usne a nemuzes jit nekam i s kocarem.Jak roste, upustis od tasky a das normal do kocaru, ktery jde pak polohovat jak zadama tak nohy. Fusak se tam vleze, dcera uz ma pres rok a ted v zime sedi ci lezi ve fusaku.Kola nafukovaci a prujezd terenem je super, jezdim hlavne v lese, polnacky a tak. Myslim, ze uz ani nebude drahy a ja bych do nej sla znovu.
@Verdys
Hlasuju pro concord, ale vazne zalezi co preferuješ nejvic ty ![]()
http://www.zbozi.cz/…ort-vintage/
Do terénu se hodí takový to typ, je dobře odpružený a hluboká korba se dá poté sundat a je to jako sporťák, navíc do košíku dolů se vejde velký nákup.
@Verdys Já jsem původně chtěla ABC design Viper 4s, holky kolem mě si ho hodně chválí, takže mám pozitivní reference, nicméně já nakonec podlehla Concordu Neo, dokonale se s ním manévruje, ale věděla jsem, že malý se narodí v prosinci, tedy bude v hluboké korbě jako nejmenší mimino a nebude problém s tím se vejít ve fusaku…jo a taky se mi tenhle městský kočárek líbil, to přiznávám
nicméně v rámci rozumných mezí jsme jezdili i lehčím terénem a šlo to, na velké nerovnosti to však není, to bys dítě udrncala a malá kolečka v předu si rozhodně neporadí se vším. V 6m šel malý do sporťáku a ten u Concordu pro větší dítko nic moc, proto jsem přesedlala na Jané Slalom Reverse-dokonalý, prostorný sporťák, trojkolka, projedu všechno a zároveň se manévruje skvěle a hlavně vajíčko i korby jsou kompatibilní s Concordem, takže jsem mohla použít ty původní, ponechávám si komplet pro druhé. JInak ke koncordu NEO mám jednu velkou výtku a to je brzda, tu teda „soudruzi z NDR“ moc nevychytali je to takový mini čudlík a když se např. bahnem zanese, tak buď nejde zabrdit nebo odbrzdit, několikrát jsem musela brzdičku rozmontovat, abych mohla odbrzdit a jet. Kamarádka měla Concord Fusion a tam to je řešeno lépe a také se hodí větší přední kolečka. Jinak za mě Concord jedině s nafukovacími gumami. Držím palce s výběrem kočáru
nejlépe je zajít někam do velikého obchodu a zkoušet si různé varianty, každému sedne jiný…Ještě poznámka k Mutsy, hodí se pro vyšší postavu, třeba Jané Slalom je nižší a sporťák je posazený dost nízko…juj to jsem se rozepsala ![]()
@Verdys Máme gesslein F6 a spokojenost. Jen teda není lehčí, ale to asi kočárek do terénu nebude