Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, na přelomu února a března máme v plánu vyrazit na Tenerife (jih ostrova). Zjišťuji co můžu očekávat za počasí, ale informace se hodně liší.
Mate někdo zkušenost v tomto období? Je mi jasné, že vstup do oceánu bude otázka osobní odvahy, ale to pro mě byla i v červenci
jde mi spis o to jestli se ohřejeme, vykoupeme v bazénu a trochu vysluníme.
Určitě budu rada i za doporučení výletů. Loto Parque máme v plánu určitě ![]()
Přelon února března je úplně v pohodě, pokud nechceš 40 stupňů.
Cca 25 až max. 30. Voda v moři poměrně teplá.
Ahoj byli jsme dva roky dozadu s dětmi ( 1/2 roku a 5 let) a úplně v pohodě, na pláži 30 stupnů, u nás nula:) oceán teda chladnější, na dlouhý koupačky to není, ale na osvěžení v pohodě ![]()
A kdy jindy chcete jezdit na Kanáry? Snad o letních prázdninách, když podobné teploty jsou mnohem blíže (nejen jugoška, občas i česko
)? ![]()
Kvůli tomu se tam přece jezdí, že je v zimě v Česku hnusně lezavo, okolo nuly, sněhodéšť, blivajz a tam… okolo 25 stupňů, sluníčko, na koupačku ![]()
V tomto období jsem tam byla dvakrát, musím přiznat, že nás bohužel vždy chytil písek ze Sahary, takže se vždy v polovině zhoršilo počasí a vždycky jsme zažili jeden den fakt deštivý (ale to jsme vždy věnovali návštěvě muzea; no uznávám, že to děcka asi moc nenadchne
) Takže pravidelně za ten týden (jezdíme buď pozdní podzim, nebo polovina zimy) otestujeme teploty od 15 do 28 stupňů ![]()
Spíše než zima- studený vzduch, studená voda bývá problém vítr a tím pádem hodně velké vlny, takže když nebudete u umělých pláží v turistických peklech, tak při vstupu do vody vás vlny poněkud zvalchují ![]()