Tenis - cena

Anonymní
7.5.14 15:06

tenis - cena

Můj syn chodí na tenis - 7let. Teď jsme dostali rozpis nových cen za tréningy. Zájímá mě jak se ceny pohybují jinde a jestli je to normální a nebo ne. Mě se to zdá moc :,(
Jinak je to Severní Morava - tréningy 3× týdně z toho 2× ve dvou a 1× ve třech dětech. Cena je 2300,– měsíčně a cena je jen kutr a trenér. Vše ostatní si kupujeme sami. Cena je celoroční - prý se na zimu nebude měnit.

Radši anonymně - nevím kdo tu chodí a nechci, aby se to rozebíralo na tréningu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4009
7.5.14 15:11

Pokud je v tom i zima, tak je ta cena tak nejak akorat. Hodina v hale stoji klido 550, treneri taky berou na hodku aspon 250 ( podle certifikatu klidne i vice). Vas to vychazi zhruba 190 kc na jednu hodinu, coz je optimalni kdyz vezmu v potaz, ze na kurtu je nekdy vice deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
7.5.14 15:30

Normální cena… Bývalý přítel trénuje děti a bere si za hodinu 200 až 250, podle dítěte, u úplných začínajících prcků třeba 150. Je to běžné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
7.5.14 15:37

Ještě by to chtělo uvést délku - 45 min, hodina? Ale na tom asi nesejde.
U všech sportů je cena složena ze dvou položek - trenér + pronájem.
15 tréninků za měsíc - 153,–/jeden - úplně běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.5.14 15:45

Chlapova holka chodí na tenis a platí jen za hodinu v hale 199 kč. Takže si to spočítej. Mají to tedy 2× týdně, ale ještě platí trenéra 200 kč na hodinu atd :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.14 15:48

Hodina je 60 min. Hrajeme za klub mistráky - baby tenis. To nevím, jestli je podstatné.

• Citovat
  • Upravit
4009
7.5.14 15:53
@Anonymní píše:
Hodina je 60 min. Hrajeme za klub mistráky - baby tenis. To nevím, jestli je podstatné.

A nejedna se o SCO? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
7.9.16 19:19

Tenis pro děti, cena a tréninky do budoucna

Ahoj, chtěla bych se poradit s někým, kdo dává děti na tenis.

Syn (6 let, teď nastoupil do 1.třídy) chodil rok do tenisové školičky a jednou byl na tenisovém táboře, hrozně ho to baví a chce hrát, pohybově je nadaný (po nás to nemá :-D ), jen kdyby se dokázal trochu víc soustředit, to se snad zlepší věkem. Teď se ale musíme rozhodnout co dál. Od října poběží nový cyklus, do tenisové školičky přijdou nové menší děti, takže by bylo dobré ho přihlásit už dál. Nabízejí různé individuální tréninky ve skupinkách buď po dvou nebo po 3-4 dětech, no a tomu oproti školičce, kde bylo dětí mnohem víc odpovídá i cena. Věděla jsem, že je tenis drahý sport, ale trošku to předčilo mé očekávání. Zajímalo by mě, jak máte staré děti, jak často chodí a v jak velké skupince hrajou, pokud budete ochotný prozdradit i cenu, byla bych moc ráda za porovnání. Nechci mu brát něco co ho baví a docela i jde, jen mám strach, aby to bylo do budoucna finančně únosné, nejsme na tom finančně špatně, ale přeci jen, je to dost a máme ještě malou, ta bude mít taky kroužky.

Jinak moje úvaha je, že v 6 letech už to chce asi aspoň 2× týdně a kdyby to bylo ve skupince 2 dětí, tak nás vyjde zimní sezóna na 18.500 Kč (od října do dubna), což je tedy darda. Ještě bysme to dali nějak dohromady, nabídli nám i možnost zaplatit na víc splátek, ale předpokládám, že třeba za 2 roky bude potřeba ještě častěji a co když bude chtít i malá na tenis, prostě bojím se, aby jsme ho v tom teď nepodpořili a pak za pár let mu nemuseli říct, že prostě nemáme :-/.

Chodí ještě na tancování a na plavání, plavání mu chci nechat (navíc k tenisu i jako kompenzační sport), tancování říkal že klidně do budoucna obětuje, ale to je za pakatel proti tenisu, to nám finančně nepomůže, ale zmiňuji to proto, že když se ho zeptám, tak by se všeho ostatního klidně vzdal a chce hlavně tenis.

Moc děkuji všem za názory, my už to řešíme doma týden, musíme se rozhodnout a každý den se rozhodneme jinak. :-D Ještě je varianta nechat ho v té školičce, ale to je takové asi už o ničem a stejně bysme to řešili za rok znova.

Moc děkuji za rady a hlavně za porovnání, jak často vaše děti trénují, v jakých skupinkách, v jakém věku. Potřebuji nějaká porovnání. Moc děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
7.9.16 19:36

U nás se tomu řiká školčka až do 8mi let. už od začátku jsou skupinky po 4 dětech s jedním trenérem. na jednom kurtu josu dvě skupinky, každá na své půlce kurtu, se svým trenérem. Platí se 160,– za hodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
7.9.16 19:36

U nás se tomu řiká školčka až do 8mi let. už od začátku jsou skupinky po 4 dětech s jedním trenérem. na jednom kurtu josu dvě skupinky, každá na své půlce kurtu, se svým trenérem. Platí se 160,– za hodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
7.9.16 19:39

Moje dcera hraje od šesti let. Když začala chodit, bydleli jsme v malým městě, přes letní sezónu se hrálo na kurtech, přes zimu ve škole v tělocvičně. Platili jsme za tréninky 2× týdně 400 Kč měsíčně. Ale bylo jich tam na hodině třeba sedm, osm.
Pak jsme se přestěhovali do většího města, tady je normální tenisová hala. Dceři je 11, hraje za mladší žáky. Tréninky jsou maximálně po čtyřech. Teď přes léto trénuje 3× týdně, přes zimu, kdy se hraje jenom v hale a je teda míň kurtů, tak 2× týdně. Platíme stovku za hodinu, takže teď 1200 Kč a přes zimu 800 měsíčně. Když se platí celý půlrok najednou, tak je to levnější, ale já to platím měsíčně. Jsem samoživitelka a i takhle je to pro mě dost peněz. Ale brát holce to nechci, když jí to baví, tak jí to platím i ze svýho mizernýho platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
7.9.16 20:15

Tak to jsou krásný ceny, tady to vychází ve dvou cca 250 Kč na hodinu a ve třech 350 Kč na hodinu a neplatí se to právě po měsíci, ale takhle na celou zimní a pak letní sezónu, takže vlastně od října do dubna, pak je od května do září (bez prázdnin) a to je kratší, tudíž levnější. Ale je to prostě hrozná pálka. Takže jak sjem předpokládala, postupem času by to chtělo i 3× týdně, to už je teda mazec. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
7.9.16 20:17

Ale co jsem se dívala po okolí, tak jsou ty ceny všude stejný nebo ještě horší (Praha :-/ ). A tohle je dobré, že to máme kousek od domu, tak 15-20 minut pěšky, postupem času až bude větší, tak bych mohl i chodit sám rovnou ze školy. A od kdy se hrají třeba zápasy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
7.9.16 20:47

@peta h - tak tolik peněz bych fakt nedala.
Holka hrála závodně asi od 8 let, to byl babytenis, pak od desíti mladší žáky.
A hrajou i mladší děti, to je myslím od šesti let a to je minitenis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
7.9.16 20:58

No je to šílený, ale v okolí nic levnějšího jsem neviděla a taky aby to za něco stálo. :-/ Tolik platíme za plavání, ale tam aspoň vidím nějaké větší náklady na provoz údržbu a tak, oproti tenisu. No já nevím :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze