Teodor, Norbert, Marian?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21311
8.5.17 08:02

Teodor. Norbert je náš kocour, ale líbí se mi taky. Marian ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
8.5.17 08:10

@adam75 Teodor a Norbert…jsou jména našich dědečků(pro někoho pradědečků)často se používala, nepřijdou mi jako rarita. Marian mám spojeno s kdejakým Maďarem nebo romem.
To si musí rodiče sami vybrat co jim to evokuje.

@Luca82 v práci to bylo divný, nevěděla jsem jak říct „dones to Oldřišce, Olince?“-to jsem právě nechtěla použít, protože je to paní v letech a aby používali zdrobnělini cizí lidé mi nějak vadí.
Takže „dones to Olině“?jak říkám není Olga, to mi taky přišlo divné a tvrdé…„dones to Oldi, Oli“?to zní taky blbě, ne?
Takže já mám třeba raději když to jméno jde pěkně skloňovat, všichni lidi jej potom můžou použít jak potřebují, dle situace a postavení toho člověka. Aby třeba naprosto cizí lidé neříkali paní v letech zdrobnělinou jako by jí znali odjakživa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
8.5.17 08:31

Marianovi, kterého znám, se říká Mari, Májo, Rio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45688
8.5.17 08:54

@axlpol tak ta paní se jmenuje oficialne Oldřiška, tak jakápak zdrobnelina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3490
8.5.17 08:58

Teodor ani Norbert se mi nelíbí. Ten Marian docela jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.17 09:20

Teodor je hezke, kamaradka ma uz 7 leteho Teodora, zkracene mu rikaji Teo.
Marian je taky hezke jmeno, celkem neohrane.
Norbert je hodne originalni ale zni mi k diteti hodne tvrde, na dospeleho se mi zda hodne prisne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
8.5.17 09:30

Teodor je nej. Ve skole mame Maria a to je hezke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9016
8.5.17 09:35

Máme Teodora :srdce: říkáme mu Tedy, Tedoušku, Tedíku, Tedíčku, Tedino a když ho potřebujem pokrotit tak Teodore :mrgreen: Máme k tomu ale i príslušné cizí příjmení, takže nám to zní dost cize a pěkně. Ale jinak je to staré jméno a neokoukané, tedy zatím. A překvapivě jde podle mě i k české příjmeňové klasice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
8.5.17 09:41

Teodor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.17 09:51

**Teobald**

@Anonymní píše:
Ahoj,které jméno se vám líbí více? Nám v základním tvaru obě. Ale u toho oslovení, Teodor bude prostě Teo, což moc nemusím, známá má psa Tea :D… U Norberta se mi moc líbí Norbi, Berte i Nori nebo Noro… Teodorovi bychom chtěli říkat spíš Tede, Tedíku, Tedy,…a samozřejmě u obou jmen chci používat hodně základní tvar. A ještě nedávno jsme do výběru zařadili jméno Marian. Líbí se mi také moc v základním tvaru, ale jak na zkráceniny? Máte někdo Mariana? Jinak příjmení je na S, krátké a není typicky české.

Místo Theodora bych dala Teobalda - znamená to „chrabrý mezi lidmi“.

Se mnou na základku chodil Marian, byl jediný v celé škole s tím jménem. Říká se mu stále Marian. Jestli mu rodina říká nějak jinak, to opravdu netuším.

Dala bych i jména dvě Teobald Marian?

Znám jedného Poláka jménem Norbert a českého herce Norberta Stallicha - tomu říkali ‚Nora‘.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.17 09:51
@axlpol píše:
@AndelaCerna nevím, třeba proto, že jakmile bude ve škole, hlavně v pubertě tak se zdrobněliny/zkratky hojně používají. :nevim: :lol:
Mám známou co je Oldřiška a nějaká zkratka by mi bodla. Všichni jí říkají Olinko, což je na 50-tnici taky divné, zdrobnělé, nerada to používám, je to jak pro malou holčičku a né dospělou ženu-babičku(Oldřiška-Olinka). Říkat jí Olino mi nejde přes pusu(když vlastně Olga není) :nevim:

A co takhle jí říkat prostě Oldřiška? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
8.5.17 10:56

@Morrígan Ní_Boii ano, jasně Oldřiška je oficiální jméno, takže můžu říct,„dones to Oldřišce“,ale…
nejsem zastáncem těhle zdrobnělých jmen, protože v každém věku má člověk určité postavení a oslovovat někoho v letech nebo ve vyšší funkci zdrobnělinou mi nepřijde důstojné/vhodné(i když to má v dokladech)Proto mám ráda jména která se dají skloňovat a používat různe trvary toho jména, aby člověk vždy zvolil ideální variantu vzhledem k věku a postavení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
8.5.17 12:41

Líbí se mi obě! Asi bych vybírala podle příjmení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.5.17 12:43

Mně se zrovna líbí všechna 3 jména, jenom tomu Marianovi se na SK říká Majo, nebo Maroš, což mi nejde do ucha a asi by mi to hned evokovalo právě tyhle tvary. Jinak moc nechápu, proč tady někteří reagují takovým ošklivým způsobem. Jedna věc je říct, že se jim to nelíbí, nebo že to není jejich šálek kávy, ale druhá věc je hned osočovat, že je to hrůza, strašné a já nevím co…však nikdo to jméno nechce dát jejich dítěti, ale svému :nevim:… já osobně mám ráda pro kluky tvrdá jména, působí to dobře na dospělé muže. Naopak mi moc nepřilnula měkká jména, ale v tom je to právě super, že se ne každému líbí to stejné. Já bych nechtěla, aby se všem líbila 3, 4 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
8.5.17 12:46

@aluisina :pankac: ano, souhlas mám to taky tak.Oba synové(i kocour :lol: ) mají tvrdá, chlapská jména. Chtěli jsme něco, aby měli jména pro chlapy a né pro medvídky, ale nikomu to nenutím, žádné jméno neurážím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze