Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, posledni asi 3 dny citim obcas a vetsinou dost jemne v brisku jakoby tep, at uz v leze na brisku nebo i normalne kdyz lezim na zadech a polozim si ruku na brisko pripadne i bez ni. Jsem 18tt (prvni tehu) a uz zacim citit i obcasne vlneni miminka
a ne jen „tlak“ v miste kde se zrovna nachazelo ![]()
@Girls96 jestli tím tepem myslíš srdeční tep, tak to je tvůj, ne miminka. Nemůžeš cítit jeho tep.
@Berousik úplně vim o cem autorka mluví
,rozhodne to neni muj tep, ale je to takové tepani v bříšku, ja uz to i vidim i muz, taky premyslim jestli to neni treba skytavka, nebo opravdu srdicko prcka (31+3tt)
,jsem si jen jistá, ze muj tep to není ![]()
To možná spíš ta škytavka, dcera byla neskutečná škytule a v posledních týdnech mi poskakovalo celé břicho.
@Girls96 Ahoj, to je pravděpodobně tvůj tep- aorta. Taky ho mám viditelný.
Tepová frekvence dítěte je kolem 150 tepů za minutu, to znamená 2-2,5 tepu za vteřinu, to je řádná rychlost na to, aby podle toho poskakovalo břicho. Myslím, že rozhodně necítí tepovou frekvenci plodu. Bude to tvoje aorta.
Také cítím na dotyk na břiše svůj tep.
@Míša 95 Tohle bude škytavka. Dcera mi škytala snad celé 2 měsíce před porodem a bylo to podobné takovému tepání. Škytala i dlouho po porodu ![]()
Mě čeká taky často v břiše a vždycky se bojím abych nebyla těhotná. Tři děti už máme. Myslím, že to bude tvůj tep nebo prostě brzo pocitujes pohyby miminka.
@Girls96 je to tvoje břišní tepna, nejvíce je to cítit když ležíš na břiše počítám… tep miminka to není zcela jiste
@Míša 95 píše:
@Berousik úplně vim o cem autorka mluví,rozhodne to neni muj tep, ale je to takové tepani v bříšku, ja uz to i vidim i muz, taky premyslim jestli to neni treba skytavka, nebo opravdu srdicko prcka (31+3tt)
,jsem si jen jistá, ze muj tep to není
v 18tt škytavka?
Cítí svůj tep.
Ze to bude tep miminka me teda ani nenapadlo, myslim, ze to nemuze jit citit. Mezi prvnima moznostma me napadla ta, jestli do me to miminko „netuka“ vzhledem k tomu, ze je to citit pokazde jinak (snad vite co myslim), ale to je asi blbost co? Muj tep me napadal taky (ze jej mam v ruce), ale kdyz to bylo citit i bez ruky tak jsem to vyloucila, ale ta aorta me nenapadla… Dekuji moc za typ