Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
kdyby byla jedovatá tak je většina lidí po smrti
třeba moje děti jí ve vaně s oblibou pijou ![]()
Teplá voda je celým pojmem „teplá užitková voda“. pokud máte byt a podíváte se na vyúčtování, tak je tam zkratka TUV. takže opravdu má manžel ![]()
ohřívá se sice pitná, ale tím ohřátí se tam mohou množit bakterie a už to nemá parametry pitné vody. a ohřátou vodu z bojleru bych nepila už tuplem. vždyť víme, že tam dlouho stojí a vždycky tam je nějaká zbytková teplá voda. sice na vstupu do bojleru je pitná, ale na výstupu už ne…
TUV - teplá užitková voda
A jedovatá není, Anežka ji pije každý večer při koupání s oblibou a nic ji není
Kdyby s takovým nadšením pila během dne ![]()
Asi tak, původně je pitná, ale když se člověk podívá na dno bojleru tak usoudí, že po ohřátí je už spíše užitková…
A jinak je dle normy braná pouze jako užitková, právě protože nemusí splnit kritéria pitné vody, ale nikde není řečeno, že nemůže ![]()
Takže tak napůl máte pravdu oba a nikdo ![]()
je Vaše teplá (užitková) voda vyráběná z vody pitné, za pitnou vodu se nepovažuje
Je to ohřátá pitná voda, to je hlavní. Že se za ni ze zákona nepovažuje ti může být celkem jedno
.
Sice teplá voda jde ze stejného zdroje jako studená, ale tím, že projde přes bojler se stává užitkovou a neměla by se např. na pití používat.
Lucie_Sx píše:
je Vaše teplá (užitková) voda vyráběná z vody pitné, za pitnou vodu se nepovažujeJe to ohřátá pitná voda, to je hlavní. Že se za ni ze zákona nepovažuje ti může být celkem jedno.
No, je to sice ohřátá pitná, ale spoji pitnost může ohřátím ztratit…
Je to podobné jako s vodou v záchodové míse, taky je (byla) pitná, ale kolik z nás by ji pilo?
j.a.n.i1 píše:
Je to podobné jako s vodou v záchodové míse, taky je (byla) pitná, ale kolik z nás by ji pilo?
![]()
Tak my máme doma plynový kotel, který zároveň ohřívá teplou vodu, a to těsně před tím, než vyteče z kohoutku. Takže když mě třeba bolí v krku, klidně si pití naředím teplejší vodou, abych nepila ledové, neřeším to.
Lucie_Sx píše:j.a.n.i1 píše:
Tak my máme doma plynový kotel, který zároveň ohřívá teplou vodu, a to těsně před tím, než vyteče z kohoutku. Takže když mě třeba bolí v krku, klidně si pití naředím teplejší vodou, abych nepila ledové, neřeším to.
Jo, tak pokud to funguje na principu průtokáče, tak je to něco jiného… i když já to občas neřeším ani v případě bojleru
jsem prostě čuník.
Tak ještě k té teplé vodě…TUV = teplá užitková voda. Viz odkaz.
@Pipet píše:
Určitě je pitná…
V rod. domku nám domů teče jen studená a ohřívá se až v bojleru, myslím, že tím se nepitnou nestane=)
stane. ohřívá se pitná, ale samo se tím ztratí ty vlastnosti. V té vodě se mnohem více množí balterie, hlavně legionelly. Plus to projde přes to ohřívací zařítení, vnitřek boileru je ekl.
@nozu píše:
Teplá voda je celým pojmem „teplá užitková voda“. pokud máte byt a podíváte se na vyúčtování, tak je tam zkratka TUV. takže opravdu má manžel
ohřívá se sice pitná, ale tím ohřátí se tam mohou množit bakterie a už to nemá parametry pitné vody. a ohřátou vodu z bojleru bych nepila už tuplem. vždyť víme, že tam dlouho stojí a vždycky tam je nějaká zbytková teplá voda. sice na vstupu do bojleru je pitná, ale na výstupu už ne…