Příspěvek na bydlení v roce 2012

1791
5.1.12 20:13

Příspěvek na bydlení v roce 2012

Ahojky… Chtěla jsem se zeptat,zda-li mám nárok na příspěvěk v domáctnosti,když já jsem na mateřské a můj přítel vydělává 12 tis. Bydlíme v nájmu a výdaje za byt je skoro 9 tis. Nemáme tu ovšem trvalé bydliště ( to máme u přítelovo rodičů).Jsem z Plzně… Moc díky všem za odpovědi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101591
5.1.12 20:18

Ne, nemáte, příjem by asi vyšel, ale problém je to trvalé bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
5.1.12 20:26

Máte nájemní, nebo podnájemní smlouvu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
5.1.12 20:32

Příjem by vám jako tříčlenné rodině vyšel určitě, ale problém je s tím trvalým bydlištěm… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
5.1.12 20:34

vypočítat se to dá kdyžtak tady:

http://www.finance.cz/…ydleni-2012/

a víc info k příspěvku na bydlení:

http://portal.mpsv.cz/…p_na_bydleni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
5.1.12 20:37

Pokud nemáte trvalé bydliště, nemáte nárok.
Můžete žádat o doplatek na bydlení, což je dávka od městského úřadu. Já těmto dávkám říkám „žebrácké“. Tam ale počítej, že budou kontrolovat celý účet, každý pohyb budete muset vysvětlit.Ne jak u příspěvku na bydlení, kde jen dokážeš, že platíš nájem a inkaso a další pohyby nikoho nezajímají. Je to na podobném principu jako doplatek do životního minima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
5.1.12 20:39

Já si myslela,že problém bude s tím trvalím bydlištěm které máme u rodičů přítele.Jinak nájemní smlouvu máme.
Jani206 o to žebrácké jak ty říkáš nestojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
5.1.12 20:39
Jana206 píše:
Můžete žádat o doplatek na bydlení, což je dávka od městského úřadu. Já těmto dávkám říkám „žebrácké“. Tam ale počítej, že budou kontrolovat celý účet, každý pohyb budete muset vysvětlit.Ne jak u příspěvku na bydlení, kde jen dokážeš, že platíš nájem a inkaso a další pohyby nikoho nezajímají. Je to na podobném principu jako doplatek do životního minima.

Když jsem byla po škole bez práce a brala životní minimum, tak rozhodně nikdo nelustroval účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
5.1.12 20:41
Avitka píše:
Já si myslela,že problém bude s tím trvalím bydlištěm které máme u rodičů přítele.Jinak nájemní smlouvu máme.

Jestli máte skutečně nájemní smlouvu, ne podnájemní, tak se přihlašte k trvalému pobytu a zkuste si požádat. Akorát se žádá tři měsíce zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
5.1.12 20:42
Avitka píše:

Já jsem to ale nemyslela zle :kytka: Jen jsem napsala, jak to je. U těch žebráckých dávek taky často chodí kontroly domů apod.
Trvalé bydliště je fakt problém. Nemůžete promluvit s majitelem, jestli by vám ho dal?

POkud nedá, má to většinou 2 důvody: Chce pronajímat byt „načerno“, nikde to nehlásit a neodvádět žádné daně. A nebo tam může mít trvalé bydliště někdo jiný, případně i pobírat ten příspěvek - někdo, kdo tam fyzicky nebydlí, to se totiž u příspěvku na bydlení nezkoumá, žádná kontrola nikdy nepřijde. Důležité je trvalé bydliště.

A další podmínka. Byt nesmí být družstevní. Pokud by byl, taky nevzniká nárok na příspěvek na bydlení. U dr. bytu není nájemní smlouva,ale podnájemní. Tam taky lze žádat max. o ten doplatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
5.1.12 20:44
Jana206 píše:
Avitka píše:

Já jsem to ale nemyslela zle :kytka: Jen jsem napsala, jak to je. U těch žebráckých dávek taky často chodí kontroly domů apod.
Trvalé bydliště je fakt problém. Nemůžete promluvit s majitelem, jestli by vám ho dal?

POkud nedá, má to většinou 2 důvody: Chce pronajímat byt „načerno“, nikde to nehlásit a neodvádět žádné daně. A nebo tam může mít trvalé bydliště někdo jiný, případně i pobírat ten příspěvek - někdo, kdo tam fyzicky nebydlí, to se totiž u příspěvku na bydlení nezkoumá, žádná kontrola nikdy nepřijde. Důležité je trvalé bydliště.

A další podmínka. Byt nesmí být družstevní. Pokud by byl, taky nevzniká nárok na příspěvek na bydlení. U dr. bytu není nájemní smlouva,ale podnájemní. Tam taky lze žádat max. o ten doplatek.

Pokud mají nájemní smlouvu, není co řešit s majitelem. Zajdou se smlouvou na úřad a tam je přihlásí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
5.1.12 20:45
Raduš.ka44 píše:
Jana206 píše:
Když jsem byla po škole bez práce a brala životní minimum, tak rozhodně nikdo nelustroval účet.

Ale byla jsi určitě sama a neměla dítě..
Já jsem taky po škole chvíli brala životní minimum, taky mi nikdo účet nelustroval, ale taky jsem nic neplatila, že..
Tady jde o to zjistit, jestli nemá na účtu nějaké nevysvětlitelné pohyby..

Chvíli jsem v oboru pracovala, i na těchto dávkách. Tam se musí přiznat vše, i životní pojištění, stavební spoření. Kdežto na dávkách SSP ne..

Zakladatelko,možná by nebylo od věci zkusit o ten doplatek na bydlení požádat, ale žádat o tyto dávky není fakt nic příjemného :evil: Pravidla jsou přísnější než u příspěvku na bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
5.1.12 20:46

Jani já vím že jsi to nemyslela zle :lol: No max. můžeme skusit poprosit majitele,zda by přistoupili na trv.bydliště. A stačilo by kdyby to trv. bydliště měl v bytě jen přítel nebo já? Nebo musí oba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
5.1.12 20:49
Avitka píše:
Jani já vím že jsi to nemyslela zle :lol: No max. můžeme skusit poprosit majitele,zda by přistoupili na trv.bydliště. A stačilo by kdyby to trv. bydliště měl v bytě jen přítel nebo já? Nebo musí oba?

Počítají se tam Ti, kdo mají trvalé bydliště.
Poradím Ti, ale možná mě tu ukamenují. Výhodné by bylo, kdybys tam měla TP jen ty a dítě, s mateřskou nebo rodičákem. Je jasné, že příspěvek bude vyšší. A stovkové částky to nejsou. Někdy bývá sumička pěkně „mastná“.
I když tam Tvůj přítel bude fyzicky bydlet, není to postižitelné, nikdo to nebude zkoumat.Důležité je TP.
Je to stejná situace, jako kdyby tam byla přihlášená k TP babička s tučným důchodem a bydlela jinde. Ten tučný důchod se tam bude započítávat a je jedno, že by bydlela jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
5.1.12 20:52

Taky v bytě má dost často TP majitel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...