Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj mamči,
prosím o radu, scháním teplou zimní deku do kočárku…třeba ještě přes fusak, aby zahřála, třeba s beránkem nebo jiný materiál.
Moc díky za tipy.
My jsme měli teplou deku Bobas http://www.nasekocarky-mj.cz/…krylove.html. Jinak teda moc nechápu, na co chceš deku přes fusak: to máš nějakej blbej?
Já deku používala na podzim místo fusaku, na kočár mi přijde fusak plus kryt na korbu dostatečnej. (A jinak teda mrazy v únoru 2012 jsem s ani ne půlroční dcerou absolvovala ve sporťáku v Lodgeru Bunker se zimní vložkou bez dalšího přikrývání - korba jí byla na šířku malá. A rozhodně jí teda nebyla zima.)
Taky si myslím, že je hloupost balit fusak do deky…´pokud by měla být fakt zima jak blázen, tak bych to řešila kombinézou do fusaku ![]()
Myslím, že bude lepší, pořídit pořádně teplý fusak (mám výborné zkušenosti se zimním fusakem emitex combi a do toho jsem dávala mimino v kombinéze a když byla jo zima, tak jsem jí tam ještě nacpala deku dovnitř…
jinak pokud trváš na dece na fusak, tak bych spíš pořídila nějakou větší deku, aby se ten volný prostor utěsnil, v zimě na parádu
asi nebude potřeba, tak stačí nějaká obyčejná dospělácká… to je můj názor ![]()
Jestli chceš deku, tak určitě španělskou deku, je snad nejlepší. Já má dvě
Ale taky nechápu proč přes fusak, já mám fusak s beránkem a myslím, že by se dítko už upeklo…
Deka přes fusak je skoro nanic, ta mimčo nezahřeje. Lepší je dávat mímo do fusaku v zavinovačce nebo zabalené do deky - menší dítě si větší fusak prostě nevyhřeje, ať je sebeteplejší, takže já jsem opravdu balila nejdřív do normální fleesové deky. Jinak opravdu teplé vlněné deky mají na www.zlaticko.cz, ale ta cena je tam dost vysoká.
Taky bych řešila kombinézu do fusaku.
Nebo kombinézu deku deku mám tuhle je univerzální do kočáru, sporťáku, autosedačky http://www.svetmaterstvi.eu/…rva-628.html?… je to deka na zapínání.
Používám ji teď, je hodně teplá.
@lu-ci jaký máš fusak? Myslím, že už by to bylo moc, miminko se rychle přehřeje a bude nespokojené
nebo snad tu kombinézu. Nějak vždycky nechápu ten do hůry nacpaný kočárek dekama a ze spoda skoro nic ![]()
Já dávala když byla malinká i přes fusak, bylo to tam tak pěkně „utěsněné“. Mám tuto z Kiku: http://www.kik-textilien.cz/…-deka-8.html
Je úžasně lehká a teplá, používám jí pořád. Mají jí u těch dětských věcí osušek atd.
My dostali tuhle , je moc příjemná na dotek a kluk pod ní pořád rád leží. Ale do kočárku jsem kluka dávala jenom v kombinéze (fusak kluk nesnesl), pod ním jsem měla slabší fleecovou deku a přes něj nánožník, občas slabou dečku. Tuhle deku jsem spíš vozila v košíku pro jistotu a použila jsem jí jenom párkrát… kluk je prosincový.
Příspěvek upraven 22.10.13 v 21:44
Ja tiež čakám zimné bábo a vybrala som si túto:
http://www.balkanova.cz/…relika-baby/
Počítam teda skor s použitím - bébo zabalené v deke vo fusaku pri super mrazoch, deka pod fusakom a okolo hlavy, resp. len deka ked uz bude na fusak teplo. Výhodou tejto deky je, ze je jemná, dobrá na zavinovanie, ale zároveň - keďže je vlnená - naozaj dobre hreje. (zatiaľ sme vyskúšali len sa sebe
)
@lu-ci já používala deku z Kik, z jedné strany je barevný hebký flís, z druhý strany vzorovaná bavlna, mají plno krásných barev a vzorů a pravidelně to obměńujou a stojí něco málo přes dvě stovky, mám jich několik, i do postýlky. Ta deka je teplá, ale o to mi vůbec nešlo, kvalitní fusak stačí jak píšou holky. Nemám ale ráda nánožníky, nelíbí se mi to, tak jsem ji tam dávala kvůli tomu, aby to bylo hezký, myslím ale že to už moc nedohřívalo, prcek zpocenej rozhodně nejezdil. Určitě bych nesháněla nic s beránkem atd.
Příspěvek upraven 22.10.13 v 21:41
Nepoužívám kombinézu, takže jsem přes fusak dávala španělskou deku.
Deku přes fusak a ještě nezapomeň dítě narvat do kombinezy. Až pak bude nemocné pokaždé, když na něj otevreš lednici, budeš si říkat, že to není normální. Vyprdni se na deku, však ho uvaris.
@Lenka512 píše:
Nepoužívám kombinézu, takže jsem přes fusak dávala španělskou deku.
Však od toho ten fusaku je - má nahradit vrchní vrstvu oblečení. Já teda fusak nevedla vůbec, jen deku. Obyčejnou fleesovou. A to u novorozence. V roce pak už jen v minus deseti přes nohy. A kombinezu na hory. A dítě mám otuzile a spokojene. ![]()