Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Všechny zdravím. Jdu s dotazem, protože jsem z toho už zmatená. Dcera 7 let. Nyní jsme dva týdny doma. Nejdřív chřipka typu A i B poté za týden dostala ATB. Měla horečky tři dny, dva dny pauza a poté dalších 5 dní. Po ATB bez horeček. Co mě ale zaráží je, že má dost často teplé čelo. Ale teplé tak, že by jste normálně řekli, že má teplotu. Bezkontaktní teploměr vždy ukáže v rozmezí 37,1 až 37,5. Rtuťový pod paží 36,6. Už jsem si říkala, že fakt blbnu, ale ona má to čelo oproti starší dceři nebo mě s manželem vážně teplejší. Mě bezkontaktní ukáže skoro stejně jako rtuťový (a to i zbytku rodiny). Je jinak veselá, hravá. Jen si občas ještě zakašle (párkrát za den). V pondělí jedeme k MUDr.na kontrolu, tak se jí na to chci zeptat, ale zajímají mě Vaše zkušenosti jestli to u svých dětí znáte? Že se nemůžu spoléhat na bezkontaktní vím, proto přeměřuji ještě rtuťovým, ale to čelo je opravdu teplejší, jak při zvýšené. Jestli to měla tak i předtím nevím, nekontrolovala jsem ji jen tak teplotu. A ještě jedna věc. Chvíli bude mít čelo teplé a za 10min.zase normální a to při stejné aktivitě, třeba kreslení. Jelikož mám dost často studené ruce, tak zkouším i pusou na čelo. Asi mi z toho už možná hrabe ![]()
@blumen jo to je pravda. Já už si to říkala taky, že se na to vykašlu. Akorát mi z toho pak hrabe a jsem možná zbytečně ve stresu.
@Tissana měla jsem to tak většinu dětství. Čelo teplé, ale teplotu jsem reálně neměla.